2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@esra-uz maastrik sözleşmesi vardı birlik hangi sözleşme ile kurulmuştur diye sanırım. bir de maastrik söz. göre kamu harcamaları gsmh nın kaçı kadar olabilir diye o da yanlış hatırlamıyorsam %60 olmalı
-
@clk, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
Muhasebeden
-gelir tablosunda yer alan (karşılık giderleri)
-sipariş öncesi verilen avans sorusu (259 verilen avanslar)
-bankalar kredi verirken öncelikli hangi orana bakarlar sorusu (likidite oranları)
-çalışma sermayesi hangi tablo sorusu (fon akım tablosu)Hukuk
-özel hukuk (miras ve sigorta)
-retret
-kusursuz sorumluluk (adam çalıştıran,hayvan bulunduran,akıl hastası yani 1,2,3)Sondaki soru kusursuz sorumluluk hallerini değil özen yükümlülüğünü soruyordu.Akıl hastası hakkaniyet sorumluluğu
-
@2iki hangisi ticari iş değildir sorusu vardı çözemedim resmen ya hepsi ticari iş gibiydi çünkü, gemilerin çarpışması yapmış insanlar ama ben ttk da ticari iş olarak sayılanlar kısmında olduğunu biliyorum onun. hatta link veriyorum https://youtu.be/WUSzHm_dle0 14:12. dakikayı izleyin
-
@2iki ben de zorlandim o soruda.
-
@fernando-reges allah kahratmesin ya ben aptal gibi kanıt getirebilir diye algıladım soruyu 1-2 dedim ah ah ah canım acıdı resmen şu an farkettim, guy çalışırken ziraate girersek böyle olur 40 tane kanıt getirebilir sorusu çözüp girdik algımızı bozdular aynı sorular çöze çöze
-
@fernando-reges özen yükümlülüğünü soruyordu hatırlayamadım iyice karıştı kafam eğer özen yükümlülüğü ise yine 1-2 olacak
-
Arkadaşlar bayağ soru yazılmış ingilizce hariç toplasak soruları en azından fikir ediniriz
-
@2iki Evet bende öyle diyorum zaten:))
-
@fernando-reges dostum soruda öncüller adam çalıştıran hayvan bulunduran ve yapı maliki değil miydi öyle hatırlıyorum sanki. Akıl hastası değildi diye anımsadım
-
@alika28 Ben böyle hatırlıyorum soruyu yazan arkadaş da aynı yazmış.Akıl hastası değil de soruda tam ehliyetsiz demişti
-
1 ve 2 olacak doğrusu arkadaşlar adam çalıştıranın ve hayvan bulunduranın sorumluluğu internette de öyle yazıyor
-
Cari hesapla ilgili hangisi doğrudur diyordu onu ne yaptınız?
-
@fernando-reges seçeneklerden ikisini hatırlıyorum borç yenilenmiş sayılır diyordu o yanlış bir de cari hesaba itiraz 15gün diyordu 1ay olucak o da yanlış diğer 3secenek içinde doğru cevap:/
-
@ıslm en fazla 3 ay olur diye bi secenek vardi galiba, cevap neydi ki? Kritik soruydu...
-
@ıslm hesap dönemi sonunda bakiyenin kabulü yenileme sayılır diyordu benim aklımda o şekilde kalmış hocam ben o şıkkı işaretledim bu yüzden
-
@ıslm seçeneklerden birinde de hesap dönemleri en fazla 3 ay olabilir şeklindeydi
-
@hayal9 doğru cevap dediğiniz gibi yenileme ile ilgili şık olacaktı.
-
@hayal9 hesap dönemi sonunda bakiyenin kabulü yenileme sayılır. şık tam olarak öyle ise doğru.
bkz: 2. Alacağın Cari Hesaba Geçirilmesinin Sonuçları
a. Alacağın Yenilenmesi
Cari hesaba geçirilen bir alacak sadece geçirilme ile yenilenmiş olmaz(BK md 15/1). Hatta TTK md 88/2 ye göre bu geçirilme tarafların rızası ile dahi olsa yenileme olmaz. Ancak taraflar anlaşarak aksini kararlaştırabilir. Bununla beraber hesap devresi sonunda hesap kesilir ve saptanan bakiye taraflarca kabul edilmiş olursa bu kalem yeni devre için yenilenmiş sayılır(BK md. 15/2). -
@hayal9 ama bu hesaba geçirilen borç yenilenmiş sayılmaz yenileme olması için biten bi borc olmalı o yüzden o şık yanlış.
-
@2iki bu arada kamu harcaması değil kamu borçları %60ı geçemez yanlış yazmışım.