2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@felix-felicis nacizane tavsiyem arkadaşlar bankayı seçerken gayet iyi düşünüp karar verin. Eğer başka bir alternatifiniz yoksa birşey diyemem ama eğer kurum sınavlarına girecek puanınız varsa ' nasıl olsa başka yere geçerim en kötü ihtimal banka cebimde olsun ' demeyin. Çünkü bankaya girdiğinizde başka sınavlara hazırlanacak vaktiniz olmayacak. Eğer şuan evlilik vs gibi sorumluluğunuz yoksa gerekirse bir iki sene daha kpss zulmüne dayanın yoksa bir ömür boyu sevmediğiniz bir iste çalışacaksınız ve zaman geçtikçe istifa edip başka kurumlara geçmek cok zor olacak. Bir sene bankada çalışsanız şu an ki sınav bilgilerinizin tamamı unutulmuş olacak sıfırdan başlayacaksınız.
Sizin durumunuzu kendimde yaşadığım için sizi anlayabiliyorum o nedenle vereceğiniz karar sizin için hayırlısı olur umarım.
-
@felix-felicis hocam senle hemen hemen ayni durumdayim 88 kusur puan var ama bende ziraatte mulakattayim evvela bu yola girerken herkes memuriyeti istiyor ama ziraat hic te fena olmayan olanaklar sunuyor ve kesinlikle denemeye deger
-
Hocam benim ilk yılım 24 yaşındayım banka hiç istemiyorum ama deniyim diye girdim mülakata kaldım sevinemedim bile kamuda çalışmayı çok istiyorum kpss puanımda kurum sınavlarına girmemi sağlayacak şekilde geldi 2. Yılımda daha bilinçli çalışırım iyice konuları oturturum seçim önceside illa kurum ilanları gelir diyorum ama şimdi bankaya girersem buna hiç fırsatım kalmıcak malesef istanbula gelip yeni bi düzen kurmam gerekio gerçekten zor bi durum çalış işe gir diye aile baskısı falanda yok arkadaşlar napcam bilmiyorum
-
@tüpçüü, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
@felix-felicis nacizane tavsiyem arkadaşlar bankayı seçerken gayet iyi düşünüp karar verin. Eğer başka bir alternatifiniz yoksa birşey diyemem ama eğer kurum sınavlarına girecek puanınız varsa ' nasıl olsa başka yere geçerim en kötü ihtimal banka cebimde olsun ' demeyin. Çünkü bankaya girdiğinizde başka sınavlara hazırlanacak vaktiniz olmayacak. Eğer şuan evlilik vs gibi sorumluluğunuz yoksa gerekirse bir iki sene daha kpss zulmüne dayanın yoksa bir ömür boyu sevmediğiniz bir iste çalışacaksınız ve zaman geçtikçe istifa edip başka kurumlara geçmek cok zor olacak. Bir sene bankada çalışsanız şu an ki sınav bilgilerinizin tamamı unutulmuş olacak sıfırdan başlayacaksınız.
Sizin durumunuzu kendimde yaşadığım için sizi anlayabiliyorum o nedenle vereceğiniz karar sizin için hayırlısı olur umarım.
Hocam siz istifa ettikten sonra mı kamuyu kazandınız yoksa işle birlikte mi götürdünüz?
-
@tüpçüü Merhabalar. Katılım bankası için tam olarak ne tür bir hedef baskısı yaşadınız? Yani uzman yardımcısından ne yapmalarını istiyorlar?
-
@tüpçüü hocam muhendis olarak calisanlarin durumu nasil bilginiz varsa paylasir misiniz?
-
Mühendislerin durumu biraz sıkıntı oluyor çünkü alanları dışında bir iş yapmaları isteniyor. Özellikle eğitimlerde falan mühendis arkadaşlar çok daralıyorlar. Malî tablolar mizan bilanço gelir tablosu falan diye. Ama zamanla öğreniyorlar. Ziraat bankasında bazılarını ziraat teknolojiye gönderiyorlardı şuan nasıl bilmiyorum.
Uzman yardımcılarının baskısı çalıştığı birime göre değişiyor. Mesela firma analiz biriminde ayda 40 rapor yazmanız istenir zamanla bu da günde iki taneye denk gelir. Her bir rapor minimum 20 sayfa
-
Ailevi ve maddi konuda aşırı sıkıntınız yoksa bence ders çalışın başka kurumları bekleyin arkadaşlar. Kamuda tasarrufa gidilecek denilmesi her zaman dile getirilen bir şey ama mecbur alınması gerekiyor. Her yıl binlerce insan mezun oluyor. Siz inanıyor musunuz hükümetin işsizliği destekleyecek politika izleyeceğini. Bu siyasi ve ekonomik açıdan kendini vurmak olur.
-
@tüpçüü hocam maas durumu ve genel mudurlukte yukselme durumlari nedir muhendislerin?
-
@frederick-taylor iibf liler ile aynı. Güncel maaşı bilmiyorum ama istanbulda 4000 civarıdır. 4 sene dişini sıkarsan uzman olursun ondan sonra sıkmaya devam edersen yükselirsin.
-
Mülakat tarihleri tahminen ne zaman olur tecrübeli arkadaşlardan bilen var mı?
-
İş stresli ama severek yaparsan kazanamayacağın para yok
-
Valla anlamadım. Kimisi çok kötü aman bulaşmayın diyor, kimisi guydan daha iyi hatta vmy den daha iyi diyen de var. Ama işin iyi olduğunu soyleyen bankacıların yine kamuya kaçmaya çalıştığını görüyoruz. Madem bu kadar tu kaka bu banka vmy ile aynı güne denk gelince baya tepki verdi insanlar. Muhtemelen guy,dguya girecek olan insanlar koşulları bu kadar kötü olan bankaya niye girmek istesinlerki?
-
bu zamanda stressiz ve kolay iş yok çok kötüleseler bile işsizliği bitiren iş her zaman güzeldir.
-
Ahali istenildigi kadar zor olsun stresli olsum sahsen ben 2.5 senedir ders calisiyorum yasadigim stres ve depresyonun haddi hesabi yok şundan kesin eminim ki iş stresi su 2.5 senedir yasadigim seylerden cok kesinlikle cok daha azdir mulakata hak kazanan arkadaslar mulakata calisin elinden geleni yapin fırsat tepince pisman olmak keske demek en agir olan is stresinden cok daha kotudur.
-
@Tüpçüü Meraba benim de bi sorum olacaktı. Biz şimdi istanbul alımı olarak başladık diyelim tayin isteyebiliyor muyuz başka bir ile en azından bir süre çalıştıktan sonra veya herhangi bir sebeple?
-
@mrvnr61 Göründüğü kadar kolay olmuyor, hocam. Ya ciddi şekilde referansınız ya da ciddi mazeretiniz olması lazım. Aksi takdirde imkansız. Hatta bu ikisinden birine sahip olsanız bile tayin çıkmayabiliyor. Bankalar bu yüzden özellikle ilanda şehir tercihine önem veriyorlar.
-
@bluephantom Anladım teşekkür ederim
-
@mrvnr61 Rica ederim. Halkbank'da mı başladınız?
-
@Sucuklu_Oralet hocam mülakat zamanını ne zaman açıklayacacaklar bir duyumunuz oldu mu acaba? Geçen sene sınavın açıklanması ile mülakat arası ne kadar vakit oldu hatıtlayan bilen var midir?