2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@thecall anladım dersem yalan olur hocam :))
-
tazminat adı altında bir ödeme olmuyor diye biliyorum ancak eğitim, otel masrafları ve ilk maaşı çalışmadan aldığımız için onları ödüyoruz sanırm
-
@gandalf Anladım hocam öyleyse iyimiş.
-
Maas filan neyse de ben bir bankanin calisana bu kadar hakki isi yokusa surmeden verecegine inanmiyorum.
-
Tablodaki ücretler brüt, asistan uzman yrd. kısmından hesaplama yapabilirsiniz. İstanbulda yaşayanlar brüt 650 TL civarı mesken tazminatı alırlar ek olarak. Yani yeni başlayan bir uzman yrd. ilk yılında aylık ortalama 5200 brüt, İstanbulda çalışanlar ise 5800 brüt gibi bir rakamla başlar. Görevine bağlı alacağınız prim vs. hariçtir bu rakamlar.
-
Ziraat katılım bankasının ilk uzman yardımcılığı sınavını geçip iki sene çalıştıktan sonra istifa ettim arkadaşlar. Aklınıza takılan sorular varsa cevaplayabilirim. Ziraat bankasına da hakimim konu olarak.
-
@tüpçüü Merhaba. Şubede miydiniz? Katılım bankası olduğu için yapılanma farklıdır diye düşünüyorum. Hangi alanlarda uzman yardımcısı istihdam eder, işin içeriği nedir tam olarak?
-
hocam çalışma şartları nasıl guyla değerlendirirsek .?
şuanki maaş ne kadar?
mülakat için ne önerirsiniz? -
@tüpçüü istirak olanlar katilim,yatirim portfoy vs bu finans grubu icin ziraat bankasindan farki nedir? Ya da daha noksan yanlari var mi diyeyim,birde isi birakma nedeniniz isle ilgili bir sorun muydu
-
Arkadaşlar ziraat katılım bankası ve ziraat bankası aynı şekilde çalıştırıyor uzman yardımcılarını. Dediğim gibi bir sene oldu ayrılalı ve ben çıktığımda sadece genel müdürlük birimlerinde calistiriyorlardi uzman yardımcılarını. Gm birimleri de firma analiz birimi hazine birimi pazarlama biri kredi tahsis birimi ve operasyon birimidir. Insan kaynakları biriminde uzman yardımcısı calistirmiyorlar genelde. Ziraat bankasına girdiğinizde sizi bu birimlere dağıtırlar. Katilim kısmında ise hepinizi firma analize verirler 4 5 aylık eğitim için. Çünkü herkesin firma bilanço okumasını bilmesini istiyorlar. Eğitimden sonra diğer birimlere dağıtırlar sizi.
Maaş olarak istanbul ve diğer iller diye bir ayrım yapmak gerekir. Istanbul tazminatından dolayı burda maaşınız daha yüksektir. Maaş kısmı biraz karışık o yüzden ayrıntılı yazacam. Sizin elinize geçen para 4 5 farklı kalemin birleşmesinden oluşur. Uzman yrd. Maaşı + unvan ücreti + görev pozisyon ücreti + dil tazminatı + istanbul tazminatı + temettü ve primler. Işten ayrılmadan önce bir yıllık maaşımı toplayıp 12 ye boldugumde guy maaşına eşit çıkmıştı. Şimdi de aynı olduğunu düşünüyorum. Istanbul dışında çalışanlar ise bu maaştan 700 800 lira eksik para alır. Ama ilerde yükselebilirseniz maaşınız kamuyu baya bir geçer. Bu süre ise minimum 5 yıldır.
Çalışma şartları olarak özel sektörden daha sert bir yerdir. Sürekli performans hedefiniz vardır bu nedenle baskı fazladır. Performans ücreti yoktu ben çalışırken şu an var mı bilmiyorum. Hafta ici genelde mesaiye kalırsınız hafta sonuda eğitime yollarlar yada mesaiye çağırırlar ancak bunlar için ücret ödemezler. Yoğun bir çalışma temposu ve stresi vardır.
Işe girdiğinizde banka sandığına üye olursunuz. Özel hastanelerden ücretsiz yararlanırsınız. Banka sizin adınıza bes yapar. Sizde ayrıca bese katkıda bulunursunuz ancak 65 yaşına gelmeden bankanın yatırdığı besi alamazsınız.
Aklıma gelen genel bilgiler bunlar arkadaşlar.
-
@tüpçüü Teşekkürler.
-
@dibace mülakatta genelde güncel piyasaları soruyorlar. Faiz oranı enf oranı vs. Bankanın geçmişi ve güncel bilançosunu sorarlar. Banka bilançosu ile ilgili soru gelir " krediler banka bilançosunda nerde izlenir" gibi.
-
@duyguuu37 iştiraklerin özlük ve malı olarak bir farkı yok sadece yaptıkları iş farklı. Ben baskılara dayanamadigim için istifa ettim. Eğer yoğun çalışma temposunu seviyorsanız mutlu olursunuz.
-
İstif durumunda tazminat ödemek zorunda kalıyormuyuz ?
-
@kamuranakkor ne zaman istifa ederseniz edin tazminat ödemiyorsunuz.
-
@tüpçüü hocam tesekkur ederim,kamu bankasi oldugu icin baski ozel kadar yogun degil demislerdi ama ilk kez sizden duydum,dinlemek guzel oldu..
Istirak grubu icin istanbul tazmninati yok demislerdi o zaman bu bilgi yanlis -
P48 86 puanım var. Bankacılık hiiiç istemiyorum. Guy dguy olmadı. Yeni ilanların gelmesi 1 yılı bulur. Kriz var gelmeyedebilir. Ziraatte mülakata kalınca ne yapacağımı bilemedim. Girersem bi daha ders çalışamam gibi geliyor. Kazanıpta gitmezsem pişman olmaktan korkuyorum. Ayrıca ilk yılımda degil. Böyle arada kalan arkadaşlar ne düşünüyorsunuz?
-
@felix-felicis bu biraz sizin psikolojik durumunuz,nitelginiz,aile yapiniz vs ile ilgili ama ben kendime gore cevap verirsem,oncelikle servis gorevlisi olsaydi bu ilan belki devam edin derdim sinavlara hazirlanmaya,cunku a grubu ogrencisini hic de tatmin etmiyor,ancak uzman yardimciligi bir tik daha iyi maas ve yukselme acisindan,yapilan is birime yogunluga vs gore aynida olabilir degisebilir de,ama ilanlarin bu kadar azaldigi ilan gelse bile dallasa donen mulakat ve sureci artik kamu da cok cok uzun,yasim aldi basini gitti ders calisarak en guzel yaslarim da gitti e zamanla evde insanin verimi de dusuyor birde tabi psikolojik yonu var bu isin ayrica ilan gelecek mi bilmiyoruz gelse ne kadar suremi alir bilmiyorum bu karmasada bir kamu bankasi ve uzman yardimciligi bence hic de kotu bir alternatif degil.
Ama siz bu isin icinde hakikaten olmak istemiyor ve sayistay vmy kaymakamlik vs gibi ust hedeflerinjz varsa bir sey diyemem bu benim tercihim hocam ongoru olur mu bilmem ama.. -
@felix-felicis Ben de aynı ikilemdeyim. Guy ve gsb sınavlarından geçemedim. Ysk ve kaymakamlığın olma ihtimali var. Ziraatın koşulları diğer bankalara göre daha iyidir diye düşündüğüm için kazanırsam başlamayı planlıyordum ama arkadaşın yazdıklarını görünce hevesim kaçtı. Ek olarak çevremde bankacı olup da devam eden mutlu olan kimseyi görmedim.
-
@antoniogramsci, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
@felix-felicis Ben de aynı ikilemdeyim. Guy ve gsb sınavlarından geçemedim. Ysk ve kaymakamlığın olma ihtimali var. Ziraatın koşulları diğer bankalara göre daha iyidir diye düşündüğüm için kazanırsam başlamayı planlıyordum ama arkadaşın yazdıklarını görünce hevesim kaçtı. Ek olarak çevremde bankacı olup da devam eden mutlu olan kimseyi görmedim.
Bende biraz umutlanıyorum. Sonra bişeyler duymak beni çabuk demoralize ediyor. Guy olupta mutlu olmayan da var biliyorum ama bankayla alakalı kötü yorumlar daha çabuk etkiliyor beni.