2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@duyguuu37 portföy yazan da vardır belki.
Bu arada sınavınız nasıl geçti? Benim ki sabah ki sınavdan daha iyi geçti.
-
@byteks1 hocam yatırım ve portföy beraber 15 kişi
-
@byteks1 @duyguuu37 bence giren sayısı çok çok azdır yani katılıma oranla çünkü sadece istanbul olması istanbul dışındaki insanlar pek mantıklı olmayacağından il dışı bence başvuru azdır. İstanbul içinden de katılım daha fazla alım yapacağı için (en azından 15ten fazladır çünkü toplam şubelerin yarısından fazlası İstanbul’da) tercih oranı düşük olmuştur. 60 kişi mülakata kalacak 500 kişi yoktur bence giren
-
@byteks1 benim de sabah ki oturuma nazaran iyiydi ama cok yorulmustum pek verimli gecmedi
-
@alika28 @duyguuu37
Acaba 15 kişiyi nasıl ayırırlar merek ediyorum. Sonuçta 2 si farklı şirket.
Bu arada ben de ankara dan yazdım. Yok mu başka yazan bu kadar mıyız koca forumda. -
@duyguuu37 benim de sabah daha iyiydi ama öğleden sonra kesinlikle daha kolaydı yorgunluk ve bıkkınlık olduğu için çok veremedim kendimi. İstanbul hukukta girdim amfi 5 acayip leşti. O kadar ufaktı ki sıralar kitapçık ortadan ikiye katlandı. Bir ara kalemi kağıdı bırakıp millet bu sırada oturup nasıl not tutuyordu diye düşünmeye başladım ses kaydı olayı ihf amfi 5 sıralarında doğmuş olabilir
-
@byteks1 hocam yanlış hatırlamıyorsam yatırım portföy sigorta ve leasing hepsinin içinde olduğu Mecidiyeköy civarında bir bina var. Finans grubu burada istihdam ediliyor. Benim arkadaşım geçen sene leasing için sınava girip atanmıştı ama şuan sigortada çalışıyor. Yani bence bu 15 kişi biraz esnek ihtiyaca göre herkes her yerde çalışıyor olabilir tamamı portföye de alınabilir yatırıma da.
-
@alika28 Bence öğleden sonra çok daha kalabalıktı ve herkes katılıma geldim diyodu bir kişiden bile yatırım/portföy duymadım
-
@alika28 şimdi ziraatin sitesine baktım. Portföy binasının adresi maslak gösteriyor. İTÜ kampüsün hemen karşısı. Yatırım binasını Beşiktaş ta bir yer gösteriyor.
Ama bence senin dediğin daha mantıklı. Çünkü bizi ofis çalışanı olarak alırlar. Önümüze 1 milyon lira verip alım borsada para kazanın diyecek halleri yok
Eğer mülakata kalırsak daha detaylı araştırırız tabiki. -
@gmzankr066 gazi eğitim fakültesinde idim. Kesinlikle sabah daha kalabalıktı. Öğlen bir tık azalma vardı. Ayrıca öğlen sınav daha kolaydı. Bu da başvurunun az olduğunu gösterir. Kpss ye de aynı binada girdim.
Siz de mi yatırım/portföy yazdınız?
-
@byteks1 dostum o maslaktaki bina eğitim müdürlüğü mülakatlar da orada yapılıyor nasip olur da kazanırsak orada mülakata gireceğiz. Ben geçen sene orada girdim. Merkezi orada ama bölge müdürlüğü var hepsi orada çalışıyor finans grubu bahsettiğim binada. Ama maslaktaki binaya da alım olur illa ki.
-
Yatirim yazanlari zor isler bekliyor call center perspneli misali kulaklikla sık sık marketong yapip, yatirimcilari piyasalara iliskin bilgilendirecekler. Sansli olan ve az biraz makroekonomik gostergeleri okuyabilenler, yorumlayabilenler retention yani analiz ya da pazarlama sonrasi departmanlara gecebilirler ins hatta bu isin kaymagi dealingtir ogreticidir ama orada da gece vardiyasi isi cok sıktır insan tuhaf olur orada. Yatirim yazan arkadaslara nacizane tavsiyem; mulakkattayken pazarlama yapmam demek yerine "benim dilim iyidir, makroekonomiyi de takip ederim, analiz biriminde calismak isterim" demeleri yonundedir. Olur da mulakata cagrilirsaniz da araci kurumlarin, bankalarin gunluk piyasa analizlerini indirip okuyun ve oradaki terimlere bakin ki call center tarafinda isyan durumuna gelmeyesiniz. Tabi bu soylediklerim gerceklesmeye de bilir, tahminim bu yonde.
-
@lucasinemmisi klavye problemli kusura bakmayin istemdisi yazim hatalari olmus.
-
@byteks1 ben de sizdenim evet ama benim sabahki sınavım daha iyi geçmişti ️
-
Bakalim gib gibi ziraatte sonuc aciklamak icin bizi surundurecek mi bekleyelim
-
@lucasinemmisi unutmadan yatirim tarafinda normal departmanlara da alim yapiliyorsa hic durmadan kapin derim yani yatirimin muhasebesi, ik'si ya da ne bileyim idari isleri vs. Aksi halde "ulan uzman yardimcisiyim nasil olur da call center personeli gibi istihdam edilirim" diye isyan eder durursunuz
-
@lucasinemmisi Bizlere stock trading yaptırmazlar diye düşünüyorum. Yaptırmaları için iyi bir eğitim almamız şart.
Ayrıca onun için sertifika lazım değil mi?
-
@lucasinemmisi yorucu görünse de güzel iş gibi geliyor bana. İşi öğrendikten sonra geleceği daha parlak diye düşünerek seçtim yatırımı. Bakalım nasipte ne var:)
-
5 olduk yok mu arttıran?
-
@onuktekin valla Hocam acikcasi her sabah piyasa toplantisi yapmak, musterilerin kayitli oldugu CRM programindan raporlar cekip islem hacimlerini incelemek, ona gore pazarlama stratejisi belirlemek, onunde 4 ya da 2 ekrandan hem piyasa hem dunya hem musterisi takibi yapmak vs basta cok tatli geliyor ama sonra sonra hedef kotasi, musteriye imzayi nereye atacagini anlatmak icin harcanan 3 saat, kulakta kulaklik, tum binayi dolastiracak sıkiciliktaki musterilere aciklama yapma ve gun sonunda bir de tutturulamayan hedefler oldu mu zehir oluyor. Bu sefer soyle demeye basliyorsun "yahu 52 yasimdaykende mi kendi portfoyume laf anlatacagim" neyse ben kanaatimi belirttim dedigim gibi boyle olmaya da bilir. Wolf of Wall Streeti oneririm ha bu arada cok ciddi primler olur pazarlama yapanlara. Hatta (ozel sektorde oyleydi) bazen primlerin maasi astigi olur(du). Haydi bakalim biz yildigimizdan yazmadik ins sizin icin guzel seyler olur.