GUY İSTANBUL
-
@kaimoğlan dostum ciddi söylüyorum kimseye laf soktuğum yok işin espiri öyle söyledim farkındaysan paylaştığım durumun sonuna gülme işareti koydum. Sen baya bir ciddiye aldın. Burda birine laf sokmak kimsenin haddine değil sonuçta hepimiz aynı yolun yolcusuyuz ve hepimiz stresliyiz.Buradaki herkese karşı saygım sonsuz..
-
Bu yılki kişi sayıları düşük ama tek yıl olduğu için gördüğünüz üzere kurumlar hep sürpriz taban puanlarla sınava davet ettiler.ben de çok ekstra bı durum olmadığı sürece aldığı gibi kapatacağıni düşünüyorum aslında daha da az olurdu da alım sayısı yarı yarıya geçen yıla göre. inşallah da öyle olur hatta daha da düşük herkesin bu bekleyişi mutlu biter
-
Arkadaşlar ben 2014 yılından beri kurum sınavlarına girerim hatırı sayılır mülakattan elendim. Naçizane tecrübeliler grubunda olduğumu düşünüyorum. Bu benim toplamda 6. Gib sınavım. Daha önce 4 kez guya girdim ve tamamını kazandım bu yıl da 15 gün arayla ikinci kez (ilki dguy) gib’in yapmış olduğu bu sınava girdim.
Şimdi şöyle bir analiz yapmak istiyorum. Birincisi gib sistemini kesinlikle değiştirmiş görünüyor. Benim şahsi görüşüm kurum oluşan o kötü imajı silmenin peşinde. Guy mu? Kek sınav söylemini yok etme peşindeler ve başarılı da oluyorlar. Bakın şu cebe atmalık kitapçığı değiştirsinler süreyi de 2.5 saatten 2 saate indirsinler 70 barajı bile aşağı çekilecek konuma gelir. Bu kadar iddialıyım çünkü geçen sene değişen sınav komisyonu zehir gibi maşallah. Hakkın veriyorlar ve İki yıldır gib gerçekten kaliteli sınavlar yapıyor. 2015 mhuy sınavına girenler bilir sınav esnasında aklım çıkmıştı o kadar kaliteli 60 soru vardı ki bir tane bile soru kolay değildi gerçekten çalışan gelsin bilmeyen adama güle güle demişlerdi. Bence bu sınav da kısmen öyle. Şuraya bu sınavdan 10 tane soru yazsam tamamını doğru yapacak bir kişi çıkmaz eminim. Bu da aslında bu sınavın ne kadar kaliteli olduğunu gösterir. Guy sınavı olduğu için işte hep böyle tepeden bakmalar ama merak etmeyin kolay sınav diyenler de boyunun ölçüsünü almak suretiyle tarihin tozlu raflarına gömülecekler.
Sınava gelirsek Ben bu sınavın 80 doğrunun altında kapatacağını söyledim düşeceği yer max 79’dur dedim. Çünkü ciddi bir yığılma oldu iki yıldır ciddi rakiplerin önemli bir kısmı duruyor ve tabi bir de benim gibi yıllardır bu sınava hazırlanan insanlar var tabi ben her ne kadar ciddi bir hazırlık yapamasam da (çalıştığım için-özel sektör) benim dönemimden en az üç arkadaşım da bu sınava girdiler mesela. Bu nedenle sayının da az olması nedeniyle ortalama bence 1-2 puan yükselecektir.
Gördüğüm kadarıyla guy istanbul yazan arkadaşların çoğu dguy’da da sınava girmiş. Ben iki sınavın da benzer özelliklerde olduğunu düşünüyorum ve ikisinin de yakın puanlarda kapatacağını düşünüyorum. 78-79 79-80 gibi.
Umarım herkesin hakkında hayırlısı neyse o olur.
-
@veliat34 Eyvallah kardesim o zaman ben yanlis anladim kusura bakma
-
dostlar kpss taban puanla kurum kapama puanları genelde doğru orantılı, istanbul 7500 ile maksimumu gördü, geçen yıl 5800dü maksimumu gören il sıralaması. yani bu kapama sıralamasıyla geçen yıl girilse o il 80-81i görebilirdi en iyi ihtimalle bu yılki sınavın geçen yıla nispeten zor olması en az 2 puan aşağı çeker hocam, bana göre 3 puan inecek yani 78i görecek maksimum istanbul diğer illerde istanbulu ve kpss puan farklarını baz alarak hesap yapsın.
Bu arada 85-90 üstü olan insan olmayacak mı sanıyorsunuz illa ki olacak dostlar bozmayın moralinizi
-
@jkeynes tahminen ne zaman açıklanır? Izmir gibi süpriz olamaz mi istanbulda da?
-
88d 12y ... 90d den umutluyum muallakta olan 3 4 soru var.
kurum sınavı 78 +1 -1 le kapatacaktır. bunun dısında yukarıya çıkar ama 78'in altına düşeceğini düşünmüyorum. Sınav sıkı çalışan, dikkatli insanlar için yapılabilirdi.
-
@morand Muallakta olarak dusundugunuz sorular hangileri hocam?
-
@kaimoğlan defi , muhasebede kira sorusu, 960.000 mi 1.050.000 mi
-
@baybatur varsayım doğru ama varsayımı hatalı çıkartan sadece İstanbul ve Ankara’nın diğer şehirlere göre keşmekeşi ve pahalı oluşu yanıltır. Ben İstanbul’da yaşıyorum ve Ankara’da okudum. Anadolu’da yaşamış bir insanın maddi ve manevi olarak zor alıştığını gördüm. Yahut bu şehirlerde kariyer meslek sahibi olup ilk fırsatta rotasyonla veya başka bir mesleğe geçmek suretiyle bu şehirleri terkettiğine şahit oldum. Ancak dediğinin haklılık payı yüksek dostum.
-
Hadi vatsap grubu kuralim dermisim
-
@gökyeleli hocam kur linki paylaş katılırız.
-
@veliat34 hocam yalnız ilk kuran kişi kimliğini belli etmiş oluyor ona göre kurun
-
@baybatur hocam öyle şeylerden cidden pek anlamıyorum yoksa ben kurardım
-
Kim kuruyor o zaman:)
-
@sword00 hocam sen formda çok dikkat cekmedin sanki sen kur biz gelelim .aramızda sır olarak kalacak kimliğin merak etme
-
https://chat.whatsapp.com/7ef9wbP8jqc5AHf3RtKSTj Arkadaşlar kimseden ses çıkmadı ben kurdum isteyen katılsın nasip olur da mülakata kalırsak o süreçte bilgi paylaşımı yapabiliriz. giren arkadaşları da yönetici yapalım herkes birilerini ekleyebilsin.
-
@baybatur daha istekli biri çıkar ya bekleyelim:)
-
Arkadaşlar rüyamda 81 gördüm hadi hayırlısı
-
@engin0516 O kadar da olmaz inşallah gönlümden geçen 75