GUY İSTANBUL
-
@fridakahlo kktc bir ülke kardeşim ülke italyanın roma şehrinin içerisinde vatikan nasıl bir ülkeyse fransada fransa toprakları içerisinde monaco nasıl bir ülkeyse kktcde babalar gibi bir ülke. Kimse tanımamış diye size ülke gibi gelmiyor herhalde. Kktcden alınan borç dış borçtur, türkiye sınırları içerisinde alınan borç kimden alınırsa alınsın ister senden alsın ister benden alsın ister mafyadan ister yabancı bir bankadan ister türk lirası olarak alsın isterse de japon yeni olarak alsın 783.562 km² içerisinden alınacak tüm borçlar İÇ BORÇTUR. Sayfalar önce bununla alakalı uzun bir yazı yazdım birkaç arkadaş özellikle belirtilmediyse hangi kritere göre çözülür themis maliye kitabından yazılar paylaştı. Yani bu soru çok tartışıldı şiddetle karşı çıkan nice arkadaşlar da bu tip sorulara nasıl yaklaşacağını öğrendi. Israr etmenin faydası yok benim şahsi görüşüm bu soru iptal olmaz iptal olacak tek soru iktisattaki tanım sorusuydu işsizlik reel gsyih büyüme tanımları sorusu. Aşırı derecede kaliteli bir sınavdı bu borç sorusu da bunun en büyük kanıtıydı.
-
@fridakahlo hangi şıkkı seçersen şu soru soruluyor kime göre neye göre ? o sebeple bu sorunun hatalı olduğu aşikar hayır iptal etmeseler cevabı türkiyedeki alınan borç olacak sanıyorsunuz asıl burda yanılıyorsunuz.
arkadaşlar şu anketlere katılabilirsiniz ama lütfen güvenmeyin daha önce de söyledim bi arkadaş il seçimi sonrası anket yaptı her il 82 ile kapatıyordu güya burdan dedim ki 70 le kapatan il olacak.. lütfen tecrübeli insanlara güvenin bu sınavdan da 80üstü çıkması geçmişe aykırı. istanbul 78-79da kalıp, tavan olması çok muhtemel. bu tip anketler genelde olması gerekenden fazla gösterir ki facebooktaki anket 193 kişiye ulaşmış (bu da toplamın sadece %13ü geride %87lik bi çoğunluk var) ve 80 görünüyor düşünün bu görünen ortalamanın üzeri olduğuna eminim.
-
@jkeynes hocam siz il seçimdede güze bi analiz yapmıştınz ve tutarlıydı .Bu konudada görüşünüz içimi rahatlattı inşAllah dediğiniz gibi olur .
-
@jkeynes hocam sen mantıklı konuşan bi insansın daha onceden de biliyorum seni inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur
-
GUY'da ankete güvenenin bırak ağzı yanmayı, dili yara olur. Ben GUY sınavı için son çare ankete güvenmek olduğunu düşünüyorum. Ne gerek ki sınav geçti bitti ankette neymiş? Mülakata çalışıp çalışmamaya karar vermek içinse çok yanlış bir karar olur.
-
@jkeynes hocam su fotograftaki liste dogru olabilirmi.. İstanbul 81 i gorurmu sizce
-
O fotoğraftaki listeye göre dguy taban puanı istanbul guy taban puanından daha düşük. Sırf bu yüzden inandırıcı değil bana göre.
-
@mavi banada dguy biraz düşük geldi ama diğer puanlar mantıklı gibi. İstanbul'un en yüksek kapatacak şehir olması normal bence. Ayrıca sekseni görmesi de mümkün. Dguy da eğer herkes bariz hatalar yapmış da o da normal.
-
@baybatur diğer iller ve istanbul arasındaki taban puan farkı belki olağan ama bana dguy puanının İstanbul puanından düşük olması pek normal gelmiyor. Sonuçta aynı şekilde guy sınavında da tartışmalı çok soru var ve yine birçok basit hata mevcut.
-
Arkadaşlar herkes 80 üstü mü bekliyor??
O listede dikkat ettiniz mi guy daha kaliteli sorulara sahipken ve 1500 kişi arasından en az 600 kişi kalacakken 81 (ki 80 üstü kapatma puanı bekliyorum ben de) dguy nispeten kolayken 3bin kişiden en az 600 kisi kalacakken 79??? Ben burada takıldım, taban puan olarak dguy istanbuldan en az 1 puan yukarıda kapatmasi lazım bütun bu nedenlerle bana göre
-
@falanfilan Dguy daha basit yanlış yapmaya müsait bir sınavdı ondan olabilir . Bu paylaşılandan bağımsız konuşuyorum
-
@falanfilan dguy bana göre guydan kat ve kat zordu.
-
@falanfilan bence de dguy acemiliğe gelmis olabilir. Zaten aşağı yukarı aynı ekip ama daha dikkatli bir şekilde İstanbul guy a girdiler. Guy daha zordu belki ama insanlar akillanmisti
-
@erciyess valla reyiz iptal olan sorudan dolayı görürse belki görür de diğer illerle arasında en az 2 puanlık bi marj kalacağını sanmıyorum istanbul neyse malatyada da odur yada 1 puan aşağısı, keza denizli de 1 bilemedin 2 puan aşağısı olur 3 puanlık farkı geçmiş yıllarda rastgelmedim çok fazla bu sebeple istanbul puanı bir tık üstte duruyor. ha iptal olan soru yoksa eğer 81 mümkün değil 80 bile zor.
-
@maesteo aynen Dguyda 3 4 soru yanlış okuduğum için gitti, guyda iki şık arasında kaldığım için gitti. Ki benim ayrı nedenim ilk kurum sınavım gergin ve heyecanlıydim. Guyda frenlendim ama zordu dguya göre. Yani gerçekten dguy düşük kapatma ihtimali tuhaf geliyor
-
@zenginmemur benim için tam tersi hocam, guyda iktisat soruları bile kaliteliydi ama çalışma Şeklimiz, ağırlık verdiğimiz konular farklı olduğu için bana böyle geldi
-
@falanfilan Valla bende çok merak ediyorm doğrusu
-
@baybatur evet dediğiniz doğru hocam, ben dikkatli okuyayim yavaş gideyim diye hep kendimi hazirladim, belki 1 tane yorgunlukla hatalı isaretletlemis olabilirim ama 3bine 600 yani bir de dguy a halihazırda memur olanlar da girdi, bakalım nasıl sonuç gelecek
-
Ben 81 ile kaptacağını düşünmüyorum 80 olur 81 olmaz. 80 de maksimum göreceği rakamdır. Kolay bir sınav değildi arkadaşlar. En az 15 tane çok çok kaliteli soru vardı. Kaç kişi bunlardan 15/15 yaptı. Hiç sanmıyorum. E bir de dikkatsizlikten giden sorular var defi itiraz sorusu 20 25 sorusu gibi. Bilgisizlikten değil dikkatsizlikten giden sorular. Bence göreceği yer en fazla 80 olur soru iptali varsa ancak 81 olabilir
-
Sınava yetişemeyenler de oldu trafikten tanıdığım üç kişi var