ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
-
Uzayan güvenlik soruşturmaları başbakanlığa bağlı personel ve prensipler genel müdürlüğüne gönderiliyormuş bilgisi olan var mı?
-
Güncel...
-
Erken seçimin bu sürece etkisi ne olur???
-
@iktisadii34 benimki bilgi değil tahmin süreci uzatır
-
Arkadaşlar merhaba kasten yaralama,tehdit,hakaret suçlarından hakkımda şikayetçi olunuldu . Hastane raporlarında filan bir şey çıkmadı ama büyük ihtimalle karşı taraf para koparmak için aklına ne geldiyse iftira atmış . Ben de ondan şikayetçi oldum . Şu an dosyalar savcılıkta , takipsizlik kararı verir diye ümit ediyoruz , kime sorsam öyle söyledi . Sormak istediğim şey şu , bu olaylar güvenlik soruşturmasında çıkıyormuş yani ortada bir suç yok kanıtlanmış bir şey yok ama savcılıkta kağıdımız var diye ve şüpheli olarak ifade verdik diye gvs olumsuz sonuçlanır mı ? Çünkü karakola gidip ifade verdiğim adıma dosya açıldığı GBT de belli oluyormuş. Güvenlik soruşturması da emniyetten yapıldığı için görülür dediler. Ayrıca ben bu olay olduktan sonra müfettişlik mülakatına girdim ve almadılar, açıkçası referansım da vardı 3-4 yerden ama yine de almadılar ben de GVS de bu olayı gördükleri için mi almadılar acaba diye düşünüyorum . Şimdi iki tane daha müfettişlik mülakatından sonuç bekliyorum ve kafayı yemek üzereyim birinin attığı iftira yüzünden gerçekten suç işlemişim gibi muamele görür müyüm ? Yine hüsran mı olur ? Sağlıklı bir şekilde cvp veren olursa sevinirim . Teşekkürler
-
@issizkamucu Simdi kardesim mulakattan elendim diyorsun ama mulakattan once bu arastirma yapilmamis ise bu durumdan dolayi elendigin soylenemez. Ha soyle olsaydi mulakata girdim ismim asil listede vardi daha son guvenlik arastirmasi vs yapildi bu arastirma sonucu olumsuz oldugu icin atamam gerceklesmedi. Durum boyle olsaydi evet yasadigin bu talihsiz olaydan dolayi ataman iptal olmus olurdu. Bu durumda elinde ttakipsizlik yani kovusturmaya yer olmadigi kararin varsa gider dava acardin idare mahkemesine ve ataman gerceklesirdi danistayin bu yonde bir emsal karari var nette arastirirsan. Yani sonuc olarak her supheli durumuna dusen kisi gerekli kovusturmadan sonra sucsuz oldugu veya sikayetin geri alindigindan dolayi kovusturmaya yer olmadigi karari alinmissa bu kisinin guvenlik arastirmasinda bir olumsuzlugun olmamasi gerekir. ALLAH muhafaza yarin obur gun hic alakan olmadigi halde bir yanlis anlasilma sonucu karakolda ya da savciya supheli sifati ile ifade verdin durum anlasildi sucsuzsun bu senin atanmana niye engel olsun sonucta hayat bu herkesin basina gelebilir boyle durumlar.
-
@lion hocam şöyle ki mülakattan sonra kazananlar açıklanmadan güvenlik soruşturması yaptılar bizzat komisyon üyesi baş müfettiş söyledi bana , kurumu aramıştım mülakatlar ne zaman açıklanır acaba diye sormuştum ve güvenlik soruşturması yapıyoruz bu doğrultuda kazananları açıklayacağız demişti bana . Aslında haklısın aklın yolu da bir ama bu ülkede her şey olabilir yani masumiyet karinesini kimse umursamıyor işine gelmeyince . Şu an adıma açılmış bir dava yok dosyamız karşılıklı şikayet olarak savcılıkta duruyor . Savcı uzlaştırmaya göndermeye gerek görürse o aşamada şikayetlerden vazgeçilirse de zaten takipsizlik verilecektir dediğin gibi . Ya da belki uzlaştırmaya bile yollamadan konuyu ciddi bulmadığı için direkt takipsizlik verebilir ve dediğin doğru kardeşim, trafikte bile tartışabilir herkes biriyle ya da komşunla takışabilirsin hatta hiçbir şey olmadığı halde sırf biri senden şikayetçi de olabilir ifadeye çağrılabilirsin.. işte tüm bunlara rağmen sanki azılı bir suçlu gibi muamele görmek saçma olur . İnşallah bu kuruntularımın yersiz olduğu ortaya çıkar mülakatlar olumlu sonuçlanır da buraya bilgilendirme amaçlı güzel şeyler yazarım . Ayrıca tşk ederim hocam cvp için .
-
@issizkamucu Kardesim bence sen icini ferah tut nasipten ote yol yok. Eger nasibinde varsa devlet kadrosundan ekmek yemek kimse onune gecemez. Hatta bekledigin o iki mulakat sonucu bile olumlu sonuclanir bu sefer sen sasar kalirsin hangisini tercih etsem diye. Hayirlisi olsun senin icin merak etme ALLAH hakkini yedirmez. Ilk mulakatin basarisiz olmussa vardir elbet bir sebebi belkide diger iki meslekten biri senin icin cok daha iyidir. Dunya hali hepimizin basina hersey gelebilir. Dusmez kalkmaz bir ALLAH. Sen icini karartma boyle sacma sapan bir olay yasadin diye emeklerin sucsuz gunahsiz yere heba olmaz emin ol.
-
@lion Allah razı olsun , senin de gönlünden geçenler hayırlı bir şekilde olsun inşallah . Haklısın tevekkül etmek lazım , Rab'bimiz büyük elhamdülillah.
-
@issizkamucu Amin kardesim. Tesekkur ederim.ALLAH sendende cumlemizdende razi olsun inşaALLAH.
-
@issizkamucu kardeşim sonuçlarını yazarsan çok memnun olurum bende de benzer bir durum var fakat ben hagb aldım kaymakamlık ve Halkbank mülakatından elendim
-
@issizkamucu Yaralama suçuyla mahkeme de yargılanmış. Ve para cezası almış bi tanıdık simdi müfettiş yardımcısı ki kendisinin refaransı bile yoktu. Nasipte varsa gelir Çin'den Yemen den nasipte yoksa ne gelir elden. Diye boşuna dememisler. Nasibimiz de ne varsa o oluyor . Bizim için ne hayırlı bilemeyiz.
-
@herhangibiri İnşallah olumlu sonuçlar olur da kuruntuların yersiz olduğunu anlarız . Yazarım inşallah kardeşim
-
Arkadaşlar şimdi ki süreçte foto ve pyd/pkk olayları üzerinde duruyorlar adlı suçlar ciddi olmadığı sürece sorun yaratmaz rahat Olun, ayrıca mülakata tüm sorulara tıkanmadan cevap verip elendiyseniz ya da çok iyi geçtiğine inandiginiz halde elendiyseniz şüphelenilebilir bazı kurumlar hakkaniyet e cidden önem veriyor bir soruyu bile bilmeyen adamı eleyebilirler olağan bişey ben de yaşadım haliyle bu durumu.
-
@alperen-turkuaz gerçekten mi dostum ya içimi rahatlattın bi nebze de olsa sürekli a kadro mesleklere giremezsin sen deyip daraltıyorlar beni sınavlarama konsantre olmam gerekirken böyle salak saçma şeyleri kafama takıyorum
-
@alperen-turkuaz yeni gördüm cevabını kardeşim , gerçekten içimi rahatlattın . kaldı ki benim daha mahkeme durumum bile yok . uzlaştırmada şikayetlerden vazgeçilirse ( karşı taraf geçerse ben de geçeceğim çünkü vakit ayıramam böyle saçma şeylere) dava bile açılmayacak dedi birkaç kişi. Tevekkül etmek gerek kesinlikle haklısın .
-
Mrb. Guy için gvs 5.5 ay oldu hâlâ bitmedi. Kurumda herkes başladı bir ben kaldım. Her hangi bir ne adlı ne de başka bir olayım var. Neden bu kadar uzun sürdü?
Emniyetteki soruşturma bitmiş MİT ten haber bekliyoruz diyorlar. Her yerde de adam bulmak zor kimden nasıl bilgi alacağım şaşırdım.
Ne zamana sonuçlanır acaba
Ankara'da olmam dezavantaj sanırım bize sıra gelmiyor -
Emniyet, arşiv ve güvenlik soruşturması adına gerek eve gerek okula,yurda, çevrenize gelip istihbari bilgi topluyor, arşiv kaydını da çıkarıyor.
Pekala MİT e bu soruşturmada ne görev düşüyor?
Mevzuata göre bazı devlet kademelerinde bu süreci MİT in yönettiği yazıyor. A grubu alımları da MİT in görevi dahilinde mi? -
Merkez uzmanlıklar polis asker vs gibi alımlara mit bakıyor geri kalan guy denetmenlik gibi alımlara emniyet bakıyor bakıyor gecikmelerin sebebi dosyaların mite gitmesi değil emniyetin iş yükü tamamen
-
Peki hocam merak ettiğim MİT neyi inceliyor? Telefon konuşmaları,sms,whatsapp,Facebook ,instagram yazışmaları falan mı yani?