ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
-
@Jakuppp genellikle alınmıyor evrak üzerinde tamamlanıp gönderiliyor.
-
@aliveli bizim buralar da guy olan birisi icin sormus birisi
-
@polisiye-roman Hocam Güvenlik Soruşturmasının amacı özü nedir neye bakıyorlar
-
Güvenlik soruşturmasının amacı ; kişinin , kan ve soy bağı bulunan 1. derece yakınlarının geçmiş sicillerinin kontrol edilmesidir. MİT ve EGM ortak yürütür . Üst düzey memurluklarda genellikle MİT soruşturmayı yapar. Terör örgütleriyle ilişik fuhuş yolsuzluk gibi yüz kızartıcı mesleğe engel hallerin varlığı araştırılır.
-
@hicolojii adli sicil soruşturması yani
Adli olarak yapılıyor o zaman
Öyle değil mi teşekkürler -
@ert1234 adli sicil soruşturması güvenlik soruşturmasında bakılan sonuçlardan sadece bir tanesi. arşiv arastırması ve güvenlik soruşturması çok daha kapsamlı bi olay. Yani kaba tabirle iğneden ipliğe herşeyini araştırıyorlar insanın Umarım anlatabilmişimdir
-
@ert1234 neden özellikle bana sordunuz bilmiyorum, güvenlik soruşturmasında terör örgütleri ile (fetö, deaş, pkk/kck, hizbullah vd)ilgili araştırmalar, aile araştırması, kişinin şahsı ile ilgili (eğitim, adliye ilişkileri, ahlaki durumu, mahallinde yapılan araştırma) araştırmalar vesair, yapılır diye tahmin ediyorum.
-
@polisiye-roman denk geldi özellikle seçmedim
Açıklama için sağ olun -
guy mülakatlarından önce bazılarını soruşturmuşlar.
Mülakattan sonra olmuyor muydu güvenlik soruşturması. -
@aslizilyet mevcut durumda iki kez yapılyor. İkincisi sanıyorum daha evrak üzerinde gerçekleşiyor.
-
Merhaba. Benim ablam 2010 kpssden soruşturma geçiriyor şuan ama memuriyeti hala devam ediyor açığa alma ihraç söz konusu değil. Zaten soruşturmada da muhtemelen hicbisey çıkmayacak ama bu benim sorusturmami etkiler mi. Sağlık bakanlığına atandım. Lütfen bilgisi olan cevap versin.
-
@be-k anlattığınız kadarıyla etkilemez çünkü zaten ortada verilmiş bir karar yok. Ancak soru alma verme vs gibi bir durum varsa bilmiyorum.
-
@burcuburcu çok şükür hiç birşey yok 80 aldı zaten düz memur. Kopya ceken adam napsin düz memurluğu
-
@aliveli mülakat öncesi nasıl araştırıyorlar peki
-
Arkadaşlar Yönetmelikte
1)Kişinin Tahditi (sınırlama) olup olmadığı ne demek
bir de 2) Ahlaki durumundan kasıt nedir bilen varsa açıklayabilr mi teşekkürler -
@ert1234 tam bilmiyorum hocam, sanıyorum yaşadığı bölge, okulu, dershnesi, yurdu vs araştırılıyor.
-
@ert1234 hakkında kısıtlama kararı var mı ona bakıyorlar. Ahlaki durum ile kastedilen ise genel Ahlak olmalı.
-
@ert1234 ahlaki durum için hakimlik mülakatı bekleyen arkadaşıma yüksek mevkiden birisi, kişinin son beş yıl içinde kız/erkek arkadaşla otel kaydının bulunup bulunmadığına bakılıyor bu sebepten güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlananlar oldu demiş. ama tüm kurumlarda bu şekilde midir bilmiyorum hakimlikte herşeyi araştırıyolarmış bu şekilde
-
@ozge2 otel kayıtları ilk bakılanlardandır.
-
@iyimser16 ben 2014 yilinda yatay gecis yaptim.2014 yilinda 4.sinifa gecis yaptim gecis gibi bir imkan vardi ve 2015 yilinda mezun oldum.ancak gecis yapmis olmam da girdigim iki mulakati gecmem icin yetmedi