ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
-
Mülakata giriyorsun ve bundan bir ay sonra sonuç açıklamadan güvenlik soruşturması için evrak istiyorlar ve 5 ay sonra sonuç açıklıyorlar bunun mantığı nedir. Mülakat dediğin şeyin akşama sonucu belli olnaz mı?
-
@antimülakat hocam size birşey soracam.Benim bi tanidik akrabalariyla aralarinda bi mesele olmuş.Bunun akrabalarindan biri çocuğun kpss puani oldugu icin atanmasin diye emniyete gitmiş çocuğa fetöcü diye iftira dilekçesi vermiş.Çocuğun da Ben kefilim hiç bir bağı yok.Hatta bağı olmadığı için emniyet bunu hiç ifadeye bile çağırmadı.Şimdi bu çocuk kafayı yiyecek yok bende birşey yok ama sonuçta ismim emniyete kaydedildi.Şüpheden dolayı beni bi yere almazlar.Bende size soruyorrum.Çocuğun hakkinda birsey olmadigi halde ismi verildi diye bir yere alinmama gibi bi sacmalik olur mu?
-
@Antimülakat hocam demek istedigim.40 bin tane yalan iftira dilekçesi ve ihbar var.Yani bu yalan beyan çocuğun memur olmasina engel midir? Kusura bakma bende bu konuda tam cevap veremiyorum.Sen bi arastirsan.Şimdiden tesekkur ettim.
-
@ertuğrulbey Hocam ilk khk ihraçlarında bu dediğiniz şekilde ihbar sonucu görevine son verilen çok olmuş ama daha sonradan anlaşılmış ki ihbarların çoğu asılsız. Sonraki khk ile bu şekilde ihraç edilenler görevlerine iade edilmiş. Yani sonuç olarak devlet ince bir araştırma yapıyor, bir dengesizin fetöcü ihbarıyla hiçbir şey olmaz merak etmeyin.
-
Arkadaşlar köyde oturuyorum. Benimkine jandarma mi bakar.
-
Guy olarak atandim. Ben köyde oturuyorum. Benim güvenlik soruşturmami Jandarma mi yapar. Bilgisi olan
-
@guy63 evet hocam jandarma muhtarı arayıp soruyor
-
@antimülakat bu zaman gazetesi ve sizinti dergisine üye olmak memurluga niçin engel oluyor benim arkadaşım öğretmenlik için atama bekliyor onun 2014 te bilgisi dışında sizinti dergisine üye edilmiş daha sonra iptal ettirmek istemiş fakat bir yıllık uyesiniz diye iptal de etmemişler bu şimdi guvenlik soruşturmasını olumsuz yapar mi? Cevap verirseniz çok makbule geçer
-
@eeengineer55, içinde söyledi: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
@guy63 evet hocam jandarma muhtarı arayıp soruyor
Sağolsun hocam
-
@ertuğrulbey hocam öyle bir şey olmaz. Herkes hakkında bilgi gidebilir hatta bizzat idari amirler tarafından dahi bilgi gittiği oluyor. Bunun neticesinde devlet kendi araştırmasını yapıyor somut delil olmadan kimseyi fetö ile suçlayamazlar. O somut delilde öyle ya da böyle öğreniliyor. Çocuğunu fetö okullarına kaydettirme, bank asya kartı veya hesabı bulundurma, bylock kullanma, gazete abonesi olma vs. Somut bir şey gerekiyor. Kimseye böyle bir suç duyurusunda bulunuldu diye gvs olumsuz sonuçlanmaz.
-
@trkckbr88 o iş karışık olmuş bir şey demeyeyim.
-
@antimülakat ne ailesinin ne kendisinin bir bağlantısı yok malum örgütle sadece bir dergi üyeliği ve yalnızca bir kez üye olunmus hani önceki veya sonraki yıllarda da bir üyeliği yok dergi veya gazetelerine bunun için de olumsuz olmaz değil mi benzeri bir durumu olan vardır diye buraya yazalım fikir alalım dedik
-
Arkadas ülkede herkes paranoyak oldu ya yazik valla su halimize
-
Sadece bu gazete ve dergilere üye olduğu için guvenlik olumsuz sonuçlanan veya çevrenizde duyduğunuz var mi arkadaşlar bir yardımcı olsanız lütfen?
-
Guvenlik sorusturmasinda sadece kardes es anne babaya bakilir degil mi ? Zira bizim sulale biraz kalabalik yolda gorsem tanimam cogunu.
-
Bankasya hesabinin olmasi da tam sacmalik. Benim yok hesabim ama sonucta hesabi olan da nerden bilecek bankanin ne is yaptigini kime calistigini.
-
@trkckbr88 hocam bu iş birazda maalesef güce göre de değişebiliyor. Şimdi kimisi bunun dahi ortaya çıkmasını engellerken, kimisi çocuğunu mecburen fetö okullarına yazdırdı diye açığa alınabiliyor. Ne desek net bir şekilde işin doğrusunu söylemiş olmayız. Bir de bakalım ohal devam edecek mi? İlerde neler olacak?
-
Geçen de birisi yazmıştı, burs aldığı derneği soruyordu, fettoşi mi değil mi-bağlantısı var mı yok mu bilmiyor adam. E be adam, ne bk yemeye bilmediğin yerin bursunu aldın da çatur çutur yedin. sonra gelip absürt sorular soruyorsun. Şimdiki de ondan kalır yanı yok, akrabasının çoğunu yolda görse tanımazmış.
İnsanımızın, masumiyet şemsiyesine sığınış tavrı bile acayip. -
@ertuğrulbey bir şey olmaz, korkmasına gerek yok.
-
@antimülakat anladım hocam sağ olun