2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
yeni şartta yurtiçi denklik geçerli olursa istatistik gibi bölümlerde başvuracak tabi şartlarda yurtiçi denklik isterse
-
!
bağlantı metni
17 temmuz 18.00 anayasa ve idari hukuk için ücretsiz canlı yayın olacakmış. -
@economist-04692 çok zor.. bu ay sonu yetişmez. kpss bittikten sonra kaymakamlıkla ilgilenecekler bence
-
@haticeasena en azından ilk haftası yetişir diye düşünüyorum.O tarihten sonra çıkarsa zaten yetişmez kitabı bitirmek
-
Günlük diziler gibi hergün CB Kararnameleri çıkıyor nasıl yetişicez bu kadar yeniliklere acaba...
-
61 de yerimizi alalım
-
bence bu en yeni değişikliklerden çok az soracaklar .
sınav sonrası "keşke eski kitabı alıp bastan aşağı calıssaydım daha yüksek puan alırdım" diyeceğiz -
Öyle olsaydı güncel sorular kpss müfredatına girmezdi yani güncel kanunlara hakimiyet önemli fazlasıyla son KHK lar sorulacaktır düşüncesindeyim
-
@oflu61, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
sınav sonrası "keşke eski kitabı alıp bastan aşağı calıssaydım daha yüksek puan alırdım" diyeceğizaçıkçası ben de böyle düşünüyorum bazen.
ama bazen de diyorum ki 3 5 değişiklik değil ki olan,sistem tamamen hem de değişti.
o nedenle Anayasadan 3-4 tane idareden 10-12 tane yenilerden soru gelecek diye bir strateji oluşturdum ben. -
@oflu61 hocam değişikliklerden sormasa bile eski kitaptan çalışması zor olur. belki de kitabın hepsine çalışayım diyorsunuz, değişiklere dikkat etmeden. değişikliklerden soru çıkmazsa sıkıntı yaşamam diyorsunuz. zamanı kısıtlı olan için iyi bir strateji olabilir.
-
Anayasa'ya göre evvelden Kesin Hesap Kanun Tasarısı en geç 7. aya kadar meclise gönderiliyordu, şimdi 6 olmuş. İkinci bir mevzu da HSK yapısında var. Seçim şekli eskisine göre değişti.
Size tavsiyem Anayasa'yı http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2709.pdf buradan halledin. İnanın çalışması kitaplara nazaran daha kolay. Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerini okuyun. Eski kaynaklara da sadece genel-geçer meseleler için başvurun.
''Biz zaten bunları biliyoruz kereste!'' derseniz de Allah daha da fazla bilmeyi nasip etsin :)) -
@oflu61, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
sınav sonrası "keşke eski kitabı alıp bastan aşağı calıssaydım daha yüksek puan alırdım" diyeceğizBence aksine daha önce de olduğu gibi yapılan değişiklik sınavda muhakkak cıkıyordu yine çoğu değişikliklerden gelecek...Mevzuat.gov dan çalışmak daha iyi olacak kitap beklemek yerine.ve hergün RG takip etmek gerek...
-
Arkadaslar ya bir soru soracagim , simdi müstesarliklar kaldirildi ya. Adalet Bakanligi mustesari da hsk tabii uyesiydi. Simdi ne diyecegiz buna bununla alakali bi cb kararnamesi geldi mi?
-
@1umut Bakan yardımcısı üye olacak diye biliyorum...
-
@atlas07
TEŞEKKÜR EDERİM VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN. SİZİN TAVSİYELERİNİZ NELERDİR KİTAPLAR İÇİN VE NASIL ÇALIŞACAKSINIZ? -
Arkadaşlar son durum nedir sınava kimler girebiliyor, 5 yıl şartı kaldırıldı mı
-
@bjkbjkbjk1903 hazırlanmaya devam 5 yıl sartı bızım ıcın yokmus.Ancak degısıklıkle artık sosyolojı,halkla ılsıkıler tarıh muhendıslık vs de sınava gırebılyıor...
-
Arkadaşlar merhaba. Son çıkan kararnameye göre benim ve bir çok arkadaşımın anladığı şey Ekonometri, İstatistik, ÇEKO ve hatta Maliye bölümlerinin sınava giremeyeceği yönünde. Kararnamede Maliye ve Finans bölümü yazılmış ancak Türkiyede ikisininde bir arada olduğu bir bölüm yok. Zannımca hatayla yazılmış. Sizce bir düzeltme gelir mi? Sizin düşünceleriniz nedir? Teşekkür ederim.
-
@aslan-reyiz canını yerim sağolasın
-
Kutluay hoca 5 yıl şartının kaldırıldığını yazmış bize yardımcı olan belediye başkanlarına ve milletvekillerine teşekkür ediyo sıra idari hakimlikte diye not düşmüş