2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@kemoenes, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@economist-04692 Hocam Ben 4T'nin son denemesini çözdüm, CB kararnamelerinin sayısını vermiş, bu kararnameye göre Yerel yönetim kurulu başkanını sormuş, Bakanlığın teşkilatından sormuş, Personel ve prensipler Genel müdürlüğünün görevlerini dahi sormuş. Bunun gibi on'a yakın soru sormuş.
yok daha neler ! zor soru sormak için mi bu çaba.. Hayret bir şey
Geçmiş sınavlarda başbakanlık teşkilatı birimleri sorulmuştu onu yeni sisteme uyarlayıp soru yazmışlar anlaşılan.
-
@circassian cumhurbaskani, cumhur baskani olmayincada cumhurbaskani yardimcilari
-
@fc-real-gdp tesekkur ederim.
-
Aşağıdakilerden hangisi Laiklik ilkesi ile bağdaşmaz?
C) İbadet hürriyetinin mutlak olması.
D)Dini ayin ve törenlerin yasak olması.Cevap olarak C'yi vermiş fakat bana D'de bağdaşmaz gibi geldi ne diyorsunuz?
-
@bertuğ
ibadet hürriyeti mutlak değildir.yasaklanabilir...diye okuduk hep -
@bertuğ Klasik cevap ibadet hürriyeti mutlak değildir demeye çalışmışlar ama laik olan devletin dini ayinleri yasaklaması normal mi oluyor bu durumda Bazen şıklara yazacak şey bulamayıp ilginç şeyler çıkarıyorlar ortaya
-
@harun-resid Yasaklanabilmesi başka bir şey, laiklikle alakası başka bir şey. Soruyu Anayasadan alıp, Laiklikle bağdaştırmışlar saçma olmuş. @otuzyılsavaşı
-
Bu arada hoşuma giden soruları burada paylaşsam forum kurallarına aykırı bir şey yapmış olur muyum?
-
@bertuğ
Madde 14
Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve
insan haklarına dayanan demokratik ve lâik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz...
Madde 24 – Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir -
@otuzyılsavaşı
mutlak olan inanç hürriyetidir.ibadet hürriyeti değildir.klasik sorulardan hocam.cevaplar hep aynı -
@otuzyılsavaşı C şıkkında sıkıntı yok hocam ona eyvallah da, Dini törenleri yasaklamak laiklikle bağdaştırmaları saçma geldi. Yasaklanabilir fakat bu laik bir uygulama mıdır? Yoksa doğru diyorsunuz hep aynı soru aynı şık :))
-
@bertuğ
D seçeneği biraz sert olmuş "Dini ayin ve törenlerin '...aykırı olmamak şartıyla,...ihlal edilmemesi şartıyla' yasak olması." denilseydi daha doğru olabilirdi -
@otuzyılsavaşı Aynen :))
-
Ufak bir sorum olacak belediye, il ve ilçe sınırları artık Cumhurbaşkanı tarafından belirleniyor değil mi ? Peki ya köy ? Birde İl adı Kanunla değişiyor Belde adı nasıl değişiyor ?
-
Sizce sorular nasıl gelir? Öyle ayrıntıya girerler mi özellikle değişiklikler hakkında?
Benim tahminim sanki değişikliklerle beraber akıl karıştıran yerleri sormayacaklar gibi. Korkum iktisat. Umarım normal düzeyde sorarlar. -
Bir soru daha :))
Kanun adı altında veya bu adı taşımasa bile eşdeğerde işlemlerin yapılma yetkisinin yasama organına ait olması hangi ilkeyi ifade eder?A) Aslilik
E)Devredilmezlik -
Kanun adı altında veya bu adı taşımasa bile eşdeğerde işlemlerin yapılma yetkisinin yasama organına ait olması hangi ilkeyi ifade eder?A) Aslilik
E)Devredilmezlikİkiside olabilir bece devredilmezlik ama istisnasi var oda cumhurbaskani kararnameleri
-
@bertuğ yani soru bence boyle gelmez.
Mesela derki yasamanin devredilmezligi geregi kanun yapma yetkisi turk milleti adina tbmm ye aittir. Asagidakilerden hangisi bu durumun istisnasini olusturur.
Cevap cbk
-
@hll, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
E)Devredilmezlikİkiside olabilir bece devredilmezlik ama istisnasi var oda cumhurbaskani kararnameleri
İstisnalar hariç cevaplanması gereken bir soru, İstisnalar kaideyi bozmaz hocam.
-
@hkubradgn tam emin olmamakla beraber il ilce sinirlari vali belediye meclis onayi ve kaymakam gorusunu alarak 6 ay icinde belirler belirlenen sinir 5 yil degistirilemez.
Belde icinde halkin salt cogunlugu istegi meclisin3/4 kabuluyle yine vali tarafindan diye biliyorum. Ama net degil yaniltmis olmayayim.