2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@böğürtlen meclis soruşturması sadece cb yardımcıları ve bakanlar için geçerli Cb için sadece meclis soruşturmasındaki usuller izleniyor
-
@aday-adayı kanunun lafzından yola çıkarsak açık zaten. Şıklarda çok bir fark yaratmayacağından böyle düz bir mantıkla hareket ediyor olabilirler, farklı bir şey olduğunu açıklayarak tekrar bir ayrıntı verdikleri takdirde yayınlar hakkında çok ayrıntıya giriyor vb yorumlar yapılıyor , bununla uğraşmak istemediler diye düşünüyorum.
-
3 Numaralı CB kararnamesi; ''Asteğmen-Albay
rütbeleri arasında rütbe terfileri, bakan tarafından yapılır'' demiş. Bu Bakan Milli Savunma Bakanı'dır herhalde değil mi? -
Sınav giriş belgeleri en geç 23 üne kadar açıklanacak.
-
tcdd'yi kullanıp ankaraya gidecekler için, tcdd 1 eylül ve 2 eylül bilet satışlarını açmış, bilginiz olsun.
-
@hoffafd sınava katılacaklar yalnızca İstanbul'dan değil ama
-
Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu (1)
Madde 105 – (Değişik: 21/1/2017-6771/9 md.)
Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir. Meclis, önergeyi en geç bir ay içinde görüşür ve üye tamsayısının beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilir.
Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde, Meclisteki siyasi partilerin, güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının üç katı olarak gösterecekleri adaylar arasından her siyasi parti için ayrı ayrı ad çekme suretiyle kurulacak onbeş kişilik bir komisyon tarafından soruşturma yapılır.SONUÇ OLARAK BURADA ANLATILAN MECLİS SORUŞTURMASI USULU İLE "CB NİN "DENETLENECEĞİ İFADE EDİLMİŞ..CB YRD VE BAKANLAR HAKKINDAKİ SORUŞTURMA USULLERİ İLE AYNI.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu (1)
Madde 105 – (Değişik: 21/1/2017-6771/9 md.)
Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir. Meclis, önergeyi en geç bir ay içinde görüşür ve üye tamsayısının beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilir.
Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde, Meclisteki siyasi partilerin, güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının üç katı olarak gösterecekleri adaylar arasından her siyasi parti için ayrı ayrı ad çekme suretiyle kurulacak onbeş kişilik bir komisyon tarafından soruşturma yapılır.SONUÇ OLARAK BURADA ANLATILAN MECLİS SORUŞTURMASI USULU İLE "CB NİN "DENETLENECEĞİ İFADE EDİLMİŞ..CB YRD VE BAKANLAR HAKKINDAKİ SORUŞTURMA USULLERİ İLE AYNI.
Meclis Soruşturmasından ayrı bir başlıkta bulunuyor, sadece isim koymamışlar. Anayasa'da Meclis Soruşturması başlığı sadece CB yard. ve Bakanları kapsamış. Meclis Soruşturması ile kimler yargılanır gibi bir soru gelirse, CB yard ve bakanlar derim. -
@memurist eee herhalde canım ama ağırlık istanbul'dur.
-
@hoffafd aynen
-
@hoffafd ben de İstanbul'dan katilacagim sinava
-
Anayasada madde hükmü açıkken şu yayınevlerinin sırf artistlik olsun diye yorum katmalarını hayretle okuyorum. İlkokul 2 seviyende matematiği olan üye tamsayısının 3/5 ini 2/3 ünü hesaplar bulur. Hayır yani niye yorum yapılır anayasada anlamam yapmayın abi yorum sınavda sorunun başında "1982 Anayasasına göre" diyecek anayasada yer alan hükümden başka hüküm koyamazsınız oraya
-
Denemelerim berbat, kafaya taksam mı takmasam mı bilemedim. 60 netlerde çıktı 2 denemem de. En çok yanlışım genel kültürde çıkıyor. Hukukta problem yok işin garibi. İnsan hakları hiç yapamıyorum zaten, Nohutçu'nun kitabı var ne yazıyor onu bile çözemedim. Keşke Kutluay'ı alsaydım.
-
Yuzlercesinden sadece birisi ...
Kaymakamlık Kampı sayfa 281 :
Kanunlar için esas bakımından iptal davası açabilmektedir hakkı ;- cumhurbaşkanına
- Tbmm'de en fazla üyeye sahip iki siyasi parti grubu
- Ana muhalefet partisi meclis grubu
- Tbmm üye tamsayısının beste biri tutarındaki üyelere aittir.
Bizi bu dar zamanda ,bu kadar değişiklikle uğraşırken hakkımızı yiyenlere sevgiler
-
Haala kitap süper çok güzel vs diye reklam yapan yalakalara da iki çift sözüm var ya neyse
-
Bundan sonra EMEĞİMİZE SAYGI GÖSTERMEYENİN EMEĞİNE SAYGI FİLAN YOK! !!
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Yuzlercesinden sadece birisi ...
Kaymakamlık Kampı sayfa 281 :
Kanunlar için esas bakımından iptal davası açabilmektedir hakkı ;- cumhurbaşkanına
- Tbmm'de en fazla üyeye sahip iki siyasi parti grubu
- Ana muhalefet partisi meclis grubu
- Tbmm üye tamsayısının beste biri tutarındaki üyelere aittir.
Bizi bu dar zamanda ,bu kadar değişiklikle uğraşırken hakkımızı yiyenlere sevgiler
Yanlış olan Ana Muhalefet partisi demesi mi hocam?
-
@bertuğ Evet. Anayasa değişiklikleri ve kanunların şekil bakımından iptalini C.başkanı ve tam sayının 1/5 milletvekili isteyebilirken kanunların esas, iç tüzük ve CB kararnamelerinin şekil ve esas bakımından CB, 1/5 mv, en çok vekili bulanan iki parti grubu isteyebilir diye biliyorum. Ayrıca ilk durumda 10 gün içinde ikinci durumda ise 60 gün içinde iptal istemi olabilir. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Siz hangi denemeyi çözüyorsunuz?
-
@bertuğ evet dostum
-
@larendeli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ Evet. Anayasa değişiklikleri ve kanunların şekil bakımından iptalini C.başkanı ve tam sayının 1/5 milletvekili isteyebilirken kanunların esas, iç tüzük ve CB kararnamelerinin şekil ve esas bakımından CB, 1/5 mv, en çok vekili bulanan iki parti grubu isteyebilir diye biliyorum. Ayrıca ilk durumda 10 gün içinde ikinci durumda ise 60 gün içinde iptal istemi olabilir. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Siz hangi denemeyi çözüyorsunuz?
Hocam Ben de bu durumda terettütte kalmıştım fakat, ana muhalefet grubu zaten en çok üyesi olan 2. parti değil mi? Teknik olarak bir problem var mı?