2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ evet dostum
Hocam Ben de bu durumda terettütte kalmıştım fakat, ana muhalefet grubu zaten en çok üyesi olan 2. parti değil mi? Teknik olarak bir problem var mı?
-
@bertuğ Kavram olarak iktidar partisi ve ana muhalefet partisi kavramları artık kullanılmadığı için böyle bir durum var sanırım.
-
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ evet dostum
Hocam Ben de bu durumda terettütte kalmıştım fakat, ana muhalefet grubu zaten en çok üyesi olan 2. parti değil mi? Teknik olarak bir problem var mı?
Tereddüt olacaktı, kusura bakmayın.
-
@larendeli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ Kavram olarak iktidar partisi ve ana muhalefet partisi kavramları artık kullanılmadığı için böyle bir durum var sanırım.
Kutluay hocaya yazdım, bakalım o ne diyecek?
-
Beyler İnsan Hakları için Soysal Aygün'ün kitabı var. O yeterli mi yoksa başka kitaba mı bakayım? Son hafta İnsan Hakları'nı iyi şekilde halletmek istiyorum.
-
@corleone nohutçu alma da hangisini alırsan al , nohutçu nun insan haklarında ohal için haala mgk görüşü alınır diyor o derece yani
-
@corleone kardeşim bu kısıtlı zamanda soysal hocanın kitabını kesnlikle tavsşye ederim 100 sayfa konu anlatımı yapmış özet ve tablolar şeklinde gördel hafızaya da hükmediyor. Kısıtlı xamanda çalışabilcek en ideal insan hakları kitabı ufak zaten yasin çoban türkiye ekonomisi kadar.
-
@Aslan-Reyiz hocam elimizde tr ekonomisi ve insan hakları için soru var mıdır acaba?
-
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Denemelerim berbat, kafaya taksam mı takmasam mı bilemedim. 60 netlerde çıktı 2 denemem de. En çok yanlışım genel kültürde çıkıyor. Hukukta problem yok işin garibi. İnsan hakları hiç yapamıyorum zaten, Nohutçu'nun kitabı var ne yazıyor onu bile çözemedim. Keşke Kutluay'ı alsaydım.
Nohutçu'nun kitabını bilmiyorum fakat Kutluay Kararlı'nın da azımsanmayacak derecede hatası var insan hakları kitabında. Kendisine mesaj attim ne zaman düzeltici pdf yayınlarsınız diye bayramdan sonra dedi. Tartısma olusturmamak için kendisine geri dönüş yapmadım....
İlk kez sınava giriyorum ama ortalama 60 net desek kaç puan çıkarır acaba
-
Nohutçunun kaymakamlık kampı kitaplarını aldım şimdi tekrar ediyorum dediğiniz yanlışlar olabilir ama bunlar büyütülücek düzeyde sorularda hata yapmanı sağlıyacak yanlışlar yok ve bu hataları zaten herkes fark edebiliyor.bu kitaplardan çalışarak bir şey kaybettiğimi sanmıyorum.birkaç kelime fazla yazılmış yanlışı var diye tüm kitabın anlaşılırlığı ve ögreticiliği hakkında genel yorum yapmamak lazım.şahsen ben memnun kaldım.zaten kpss çalışan kanundaki değişiklikleri okuyan çevresinden duyan herkes için tüm kitaplardaki ufak tefek hatalar donanımlı insanı yanlış yönlendirecek düzeyde değil.şahsi düşüncem bu yönde
-
Ufak tefek hata mı o zaman sana rastgele açtığım bir sayfadan örnek vereyim ,
Sayfa 317
Eğer anayasa değişikliği kanunu meclis üye tamsayısının en az 3/5 inin (360) oyuyla veya 2/3 unun (400) az oyla (en FAZLA 399) kabul edilirse, yani beste üç ya da beste ücten daha fazla fakat 367 den daha az bir oyla (360 dahil ile 399 dahil arası oylardan biriyle) .... diye gidiyor
Eksiksiz paylaştım -
Veya da mahalli idareler bölümünde il özel idaresi kararlarının kesinleşmesi bölümünu bi açıp oku istersen
-
Binaenaleyh. . Başbakan bakanlar kurulu vs zaten birçok yerde geçiyor
-
Ya çıkarsa diyerek panikleyip azcıkda olsa iyuk çalışan bir tek ben miyim
-
Ya arkadaşlar bu Osmanlıda ki ilk kağıt para ne zaman çıktı 1840 mı 1843 mü ? Kas ve tarihin pusulasinda 1843 Yasin Çobanın Türkiye ekonomisi kitabinda 1840 geciyor.En azindan isim konusunda bir şüphemiz yok Kaime.
-
Facebook kaynakamlık gruplarında birisinden aldığım yazıyı aynen paylaşıyorum yorum sizin.
Bu sene en zor kaymakamlık sınavı yapılacak denilmiş içişleri personel genel müdürü tarafından. Sebebi ise geçmiş yıllarda kolay sorulan sorular yüzünden liyakatta sıkıntı çekilmiş eğitimi zor olmuş kaymakamların.(duyumdur)
-
Hepimize iyi akşamlar,iyi çalışmalar.Kendimce önemli gördüğüm birkaç ekonomi verisi paylaşmak istedim umarım faydası olur.
Büyüme oranları;
1924 : 19.8 ( istatistiklere giren ilk büyüme oranı)
1927: -8.1 (sebebi tarım gelirlerinin düşük olması ,ilk küçülme oranı)
1936: 23.2 (cumhuriyet tarihinin en yüksek büyüme oranı)
1942: 4.4 ( 2. dünya savaşı sürecinin tek büyüme oranı)
1945: -15.3(cumhuriyet tarihinin en düşük büyüme oranı)
2011 : 11.1 ( 2000'li yılların en yüksek büyüme oranı)Enflasyon oranları ;
1936: 10.8 (ilk çift haneli oran)
1944 : -22.2 ( cumhuriyet tarihin ilk deflasyonu)
1964: 1.2 ( en düşük oran )
1980: 107 ( ilk 3 haneli enflasyon oranı)
1994: 125.7 ( cumhuriyet tarihin en yüksek enflasyon oranı )
Cari değerler ;
1973 : 4.84 milyon $ ( ilk cari fazla )
1988, 1989,1991,1994,1998.1999 'lu yıllarda da cari fazla verilmiş değerlerini önemsemedim
2001 : 3.4 milyar $ ( son cari fazla )
2011 : -77 milyar $ ( 2000'li yıllar en yüksek cari açık ).2017 Bütçe giderleri fonksiyonel sınıflandırma( büyükten küçüğe ) ;
Genel Kamu Hizmetleri
Sosyal Güvenlik ve Sosyal Yardım hizmetleri
Eğitim Hizmetleri
Ekonomik İşler ve Hizmetler
Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetleri2017 Bütçe giderleri ekonomik sınıflandırma (büyükten küçüğe);
Cari Transferler
Personel Giderleri
Sermaye Giderleri
Faiz Giderleri
Mal ve Hizmet Alım Giderleri2017 yılı tarımsal desteklemeden en çok pay alan sektör hayvancılık sektörü.
Toplum olarak hak, adalet,ahlak,eşitlik,hoşgörü,yardımlaşma gibi insan denen mahluku yaratan tarafından anılmaya değer bir varlık kılan anlayışlarımızın daha ileri seviyelere tekamül etmesi dileğiyle . Hayırlı Bayramlar
-
@bf24, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Facebook kaynakamlık gruplarında birisinden aldığım yazıyı aynen paylaşıyorum yorum sizin.
Bu sene en zor kaymakamlık sınavı yapılacak denilmiş içişleri personel genel müdürü tarafından. Sebebi ise geçmiş yıllarda kolay sorulan sorular yüzünden liyakatta sıkıntı çekilmiş eğitimi zor olmuş kaymakamların.(duyumdur)
20 tane soruyu genel kültürden soracaklarına, alandan sorsalar yaşamazlar o sıkıntıyı. Gereksiz konularla insanı eleyip, hukuk yapan iktisat yapan adamı kaçırırsan böyle olur.
-
Uzak yerlere gitmeye gerek yok, herkesin bir şekilde dayısı amcası veya bir akrabası tanıdığı yüksek yerlerde, illaki bizde duyuyoruz gelişen şeyleri fakat şimdiye dek böyle birşey duymadım. Birinci ağızdan böyle birşeyin söylenmesi de imkansız ötesi. Böyle birşeye kimse kafasına göre karar veremez. Bu yılki sınavları görüyorsunuz genelde kolay sorular geliyor ve biraz dsiplinli çalışan da kazanıyor. Her denilene kulak asmayalım başarılar dilerim.
-
@bf24 sorulardan ziyade mülakat alımlarında başka şeylere bakıldığı için zor olmuştur. geçen sene kazanlardan birinin facebook hesabı bi partinin genel merkezi hesabı gibiydi. böyle şeylere göre ya da aracıların tavsiyeleri üzerine aldılarsa ondan sıkıntı olmuştur.