2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@forumders enflasyon maliyetinin cevabı gayet net, ürün kayması mi neydi.
*fiyat sisteminde parazit
*ayakkabı deri maliyeti
*liste menü maliyeti
*basamak kaymasıErdal ünsalda yazılı
-
@böğürtlen öyle mi? Tesekkur ederim Hocam
-
@böğürtlen peki 1923 teki sorun kesin Lozan mı hocam
-
@genclerbirlikli evet dediğiniz olacak hocam
-
@forumders lozan hocam
-
İktisatta cevabı 1 olan bir soru varmıydı? Soruyu hatırlayamıyorum ama cevabı 1 buldum. Ama doğru mu yaptım emin değilim
-
@genclerbirlikli teşekkürler
-
@forumders hocam ona da baktim lozan görünüyor. Soz konusu dönem lisans tekabül ediyor bozkurt lotus ve hatay daha sonra. Diğer iki seçenek olamazdı zaten. Tarih 3/1 benim lakin hala şu türkiye iktisat kongresini anlayamadım. Onu yanlış yapmışım forumdaki yorumlara göre aşar vergisi 1925 yılında kaldırıldı. Izmır iktisat kongresinden sonra izmir iktisat kongresi yoktu bende birinci iktisat kongresi yaptım ordan yorumla bilmiyorum herhalde yanlış yapmışız
-
@barocan L sorusunda vardı şıklarda
2. Türev alınırsa 1 , 1 türev alınırsa 2 çıkıyor. -
@genclerbirlikli ikinci türevi neden alıyoruz max olan noktada diye bir ibare vardı ben 2 yaptım nolur iki türev demeyin doğru sayıyorum iktisatçı değilim. Zaten topu topu 4 doğrum 2 yanlışım var iktisatta nolur yapmayın bir türev yeter iki türev neyimize hocam
-
@böğürtlen 1. iktisattan bahsediyor işte hocam doğru yapmışsın
-
@genclerbirlikli Evet L sorusu ama cevap nasıl 2 çıktı o soruda? Soruyu tam hatırlıyormusun? İktisatta çok basit hatalar yapmışım
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@forumders enflasyon maliyetinin cevabı gayet net, ürün kayması mi neydi.
*fiyat sisteminde parazit
*ayakkabı deri maliyeti
*liste menü maliyeti
*basamak kaymasıErdal ünsalda yazılı
Bu sene ÖSYM erdal unsala baya bir göz atmis gibi
-
30L kare - 10L küp türevi alıp 0 a eşitlenecek
-
@tiebout her zaman atıyor hocam.
-
@barocan 1 kere türev alınırsa 2 çıkıyordu hocam
-
@forumders cevap 1.iktisat kongresi olucaktı bence de doğru olan şık buydu. Aşar vergisi bu kongreden sonra kalktı diye biliyorum
-
@barocan evet aşar 17 şubat 1925 miş http://paramaliye.com/turkiye-ekonomisi-kronolojisi/turkiye-ekonomisi_2/ o yüzden dediğiniz gibi 1. iktisat kesin doğru
-
@forumders Benim de gözüm İzmir iktisat kongresini aradı sınavda. Aynı soruyu daha önce bir kitapta çözmüştüm orada da İzmir iktisat kongresinin diğer adı olan 1.iktisat kongresi ismi tercih edilmişti
-
@barocan bak ne diyor http://paramaliye.com/turkiye-ekonomisi-kronolojisi/turkiye-ekonomisi_1/ 17 Şubat 1923 İzmir' de "Türkiye,' de iktisat kongresi toplandı"