2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@enea ınan kardesım kaymakam olayım hakım olayım dıye ıhtıras ve hırs ıcıne gırmıyorum.nasıpse kımse engelleyemez nasıp degılse de kımse bır sey yapamaz.ben sadece bu mıllet ıcın herseyı yaparım.32 yasında vergı mufettısı arkadasımın anlattıgı olaya kendımce yaklastım.meslegı yanı kaymakamlıgı bır kac ornekle vurmam.hakeden gercekten ısteyem herkese gonullerınde kı nasıp olsun.
-
@mavkav amin dostum insallah gercekten hakeden 100 kisiye nasip olur
-
@sucuklu_oralet haklısınız kanımca. Bahsettiğiniz insanların önüne 3 koyun verseniz güdemezler sonra kaymakam olunca karsınızda tesbih sallarlar.Emin olun görgü çok önemli bu işlerde.Büyüdükçe alçalmak ve engin olmak gerekli.Bu yüzden de coğu kaymakam vali olamıyor.Bir vali ahalisinin derdini dinlerken bırakın tesbih sallamayı emin olun bir meslektaşı gibi dikkate alarak muamelede bulunur. Zaten herkesi de vali yapmıyorlar...Bu karakterde bu yapıdaki insanları bırakın kaymakam yapmayı içişleri bakanlığında memur bile yapmamak lazım
-
Dün birisini duydum evli 3 çoçuğu var Arkadaşın , 80 li netlerde yapmış, ben böyle evli çocuklu olup , bu azmi gösterenlere özellikle saygı duyuyorum.
-
@oguzhan06 makamda bu görevi ifa eden arkadaşlara karşı bu cümleyi okuduğum için gerçekten üzüldüm...
-
Arkadaşlar karakter ve yetiştirilme ahlakı denen birşey var insanların milletin içinden gelmesi gerekir halkın ne alemde olduğunu bilmeyen adamlar makam Mevkii de ise büyük sıkıntı var demektir.halkın yanında ve iç içe olmak lazım eğer halk ve mevki arasında büyük bir uçurum varsa, halka üsten aşağı bakılıyorsa problem çok ama çok büyüktür.bu sorunlarla devamlı karşılaşıldığı için peygamber efendimizin (sav) hadisi Şerif'i vardır : İşi ehline veriniz.Bu ne demektir kim küçükten beri hangi işe meşguliyeti varsa , kimin hangi işte tecrübesi varsa buna ticarette ustalık derler o işi o yapacak çünkü o usta çıraklıktan kalfalıktan geçerek usta olmuş ve bölümünde tecrübe kazanmış artısını eksisini bilerek profesyonel olmuş yani o işin ehli olmuş peki bu düzende böle birşey var mı tabi ki yok halkın içinden gelmiş mi yok halkla içi içe olduğu bir durum var mı yok milletin ne sıkıntısı var bilir mi yok ot gibi o yaşa kadar yaşamış sonra makam sahibi olmuş halkına milletine üsten aşağı bakmış kısaca ot gelmiş odun gidiyor böyle niceleri var bu düzenin içerisinde emin olun çünkü bende siZin gibi bu düZenin içerisindeyim öle ne odunlar var bu piyasada ne odunlar gördük 32 yaşına gelene kadar nelerle karşılaştık ama hiçbirşey bizi yıldıramadı.daha dün ot iken makam mevki görüp ne değişen insanlar var bir bilseniz dönüp bakmaycağınız adamlar maalesef makam sahibi oluyor bu işte bir terslik var işte bu gibi işlerin sonu hayır olmaz.böle devam ederse Birgün gelir bir noktada patlar sonra çok adam ararlar iş yapacak canını dişine takıp okuyanlar var babasından 1 krş görmeyen arkadaşlar var ama gel gör ki dünya tersine dönmüş onun hakkı yenir diğeri de makamında keyif yapar bu dünyanın düzeni bu birileri elinden tutarsa destek çıkarsa biryerlere gelirsin yoksa çok daha beklersin senin başarın çok da önemli değil emin olun bu böle.
-
@serdaristanbullu bende 2 çocuk var çocuk sayısı yükseldikçe net yükseliyor demekki bilsek 4-5 yapardık bekar ve de az çocuk düşünenlere duyurulur
-
@makif34 Allah bağışlasın. Daha biz evlenemedik bile hocam. Kazanıp evlenebilirsek vatana millete hizmet edecek 4-5 fedai yetiştirecez Allah izin verirse :))
-
Yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz hoop
-
@serdaristanbullu, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Dün birisini duydum evli 3 çoçuğu var Arkadaşın , 80 li netlerde yapmış, ben böyle evli çocuklu olup , bu azmi gösterenlere özellikle saygı duyuyorum.
Bende diyorum niye ucu ucuna kaçıyor bu sınavlar meğer hem bekar hem çocuk yokmuş:))
-
@refik-soydam makamda bu görevi ifa edecek daha doğru kişilere yönelinmeli o zaman ..bunlar acı gerçekler..
-
@mia_1071 inşallah Alparslanım
-
@makif34 1071 i görünce
-
@esnaf61 liyakat azizim liyakat .bak 3 hece li-ya-kat ..Liyakat sözde kalıyor maalesef
-
Yukarıda bahsedilen duruma ithafen ben de bir şeyler karalamak isterim. Maalesef ne acı ki günümüzde "şekilcilik" prim yapmaya başladı. Devlet terbiyesini düstür edinemeyen insanlar şekilcilik ile ön plana çıkıp yüksek mevkilere gelebiliyorlar, çok üzülüyorum. İnanın kıskanmıyorum sadece gerçekten çok üzülüyorum. Çoğunluk değil elbette biliyorum. Lakin sahiden bu memlekete tüm varlığı ile hizmete hazır bunca insan varken sadece şeklen ön plana çıkan insanların bu makamlara gelmesi gerçekten üzücü. Şimdi heyecanla sınav sonucu bekliyoruz, açıklanacak ve muhtemel ki devlet çoğumuza takdir etmeyecek bu mesleği. Ne yapalım, pes mi edeceğiz? Necip Fazıl ne demiş?
"Sanma bu tekerlek kalır tümsekte, yarın elbet bizim elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir."
Allah herkese hak ettiğini nasip eder buna kalpten inanıp inanmaktan vazgeçmeyin yeter.
-
Bir memlekette namuslular,en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır; kimse kusura bakmasın "bizler" hem "cesur" değiliz hem de "köprüyü geçtikten sonra" bunlar umurumuzda bile olmuyor; e böyle olunca da böyle oluyor...
Kimse kusura bakmasın!
Saygular. -
@Sucuklu_Oralet şu forumda yazilarini zevkle okudugum tek kişi diyebilirim Gelecekte o makamda sen olacaksin eminim hocam hic merak etme. Allah yardimcin olsun
-
@k-k, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bir memlekette namuslular,en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır; kimse kusura bakmasın "bizler" hem "cesur" değiliz hem de "köprüyü geçtikten sonra" bunlar umurumuzda bile olmuyor; e böyle olunca da böyle oluyor...
Kimse kusura bakmasın!
Saygular.Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı katılıyorum. Ama şahsi fikrim odur ki doğru yerde cesur olmaktır önemli olan. Bazılarımız sözde cesaretleri şovdan öteye gidemiyor. Şov ile cesareti ayırmalıyız.
-
-
Üç kez elendim kaymakamlık mülakatından bir dördüncüyü görmek nasip olur mu bilmiyorum lakin emin olduğum bir şey var yine ayni şey olacak gücü, gücü yetene misali. Sınavı kazandığını öğrenenler sanki zamanında sistemi eleştirmemiş gibi sistemin gerektirdiğini yapacaklar mülakatı kazandığını öğrenene kadar. Sonrası da malum tamamı demek istemiyorum ama bir çoğu çektiği zorlukları yaşadığı sıkıntıları unutup bir yabancı gibi bakacaklar bu sürece. Düşünüyorum da bu yola ilk çıktığımla şu an hissettiklerim o kadar farklı ki. Ülke için hayırlısını dilemekten başka da bir şey yapamıyorum ne yazıkki. Allah yardımcımız olsun.