2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@Daywalkers hangi kaynaklardan çalışmalıyız ? ve 5 yıllık kamuda çalışma süreci hakkında bilginiz var mı ?
-
@popescu tesekkurler hocam sizi de tebrik ederim.
-
Kaynakamlik Sınavının can damari Anayasa ve Idare Hukukudur. Diger derslere piyasadaki kaynaklarda calisabilirsiniz. Ancak Anayasa ve Idare Hukukuna kesinlikle mevzuattan calismalisiniz.
Ornegin Iletisim Baskanligi, Hangisi Icisleri Bakanliginin gorevlerinden biri degildir, Yurtdisi Turkler Akrabalar Toplulugu ve Milli Emlak nereye baglidir gibi sorulari yazan cizen bir kaynak yok varsada ben bilmiorum. O yuzden bu iki ders icin kesinlikle mevzuatlar.
5 yıllil mevzu icin ise inan bende sizin kadar bilgi sahibiyim. Bekleyip gorücez. Ama ben 100 kisi belki olmasada sınavlarin yapilacagini dusunuyorum.
-
@Daywalkers bu konuyla alakalı mevzuatları nereden buluruz siz hangi kaynaklar ile çalıştınız
-
@can-mavi
hangi kaynaklardan çalıştınız lütfen yardımcı olur musunuz ben 2 yıl sonra bu sınava gideceğim şimdiden dershane düşünüyorum sizce gereklimi ? -
Cok fazla kanun, kararname var dostum. Önceki sayfalarda bir arkadaş paylasti. Eski sayfalara gidersen bulabilirsin.
-
@avukatbey tövbe yarabbim seçilmiş insansın diyelim hocam
-
@avukatbey Oo sen hukukçusun yani hocam bence yine de sıkı çalışmakta yarar var zira bu yıl ona da çok talep olacak. Acaba 68 netle kazanır mıyız burada boşu boşuna bir umut düşürdüler içime
-
@bendeniz bana sorarsan kazanamayız yani dersaneye gidenler mesela 70in üzeri yapmışlardır. 70 netle de kapatır gider.d.d
-
@kuzeyinkızı ben seçilmiş değilim nitekim valinin teklifi içişleri bakanının teklifiyle atandım.d.d
-
@captain bu sınavın zor olması iyi oldu çünkü hakimlik sınavını çok rahat bir şekilde kazanacağıma inanıyorum dile kolay bin kişi alınacakmış:))
-
Katılımcılar ve samimiyetlerini değerlendirdiğimizde ;
Facebook Khk Kaymakamlık Grubu: Ptt Süper Lig
Forum Tercihini Yap ; Şampiyonlar ligiBu arada Emirhan Aksoy burdaysan duy sesimi Anladık 74-76 netin var Herkesin gönderisinin altına olmaz olmaz yazıp durma insanların şevkini kırma kısacası Kazanırken kaybetme .
-
Geçen sene mülakatı geçemeyenlerdenim dayanamayıp ben de geldim güzel heycanlar bunlar pek ümidim yok ama 75 doğru 19 yanlışla beni de ekleyebilirsiniz.
-
@g4z1 merhablar hocam...hayırlısı olur inillah...
-
@refik-soydam Merhaba kardeşim. Dediğin gibi Hayırlısı olsun.
-
sınavda standart sapma var mıydı ? 68.5 netim var iktisat ve anayasada 1 er yanlısım var sapma varsa etkıler mı ilk defa girdim bu sınava merak ediyorum
-
@aslasorma edemedim kimse itiraz etmedi mi nasıl yapılcagını bilmiyorum. Kaç günümüz var?
-
@haldun sapma yoksa 100 puan üzerinden hesaplama da 68.5 net puan alır 70 i gecemediğiniz için listeye dahil edilmezsiniz hocam..
-
arkadaşlar listeye bir 63 net ekler misiniz üniversiteden bir arkadaşım foruma üye değil
-
Herkese uzun ve yorucu aynı zamanda bir o kadar da heyecanlı bir sürecin sonunda geçmiş olsun diyorum arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Süreci kendime göre değil olabildiğince tarafsız bir gözle izlemeye gayret ettim. Öncelikle lütfen sonuna kadar okuyun. Ben tam bir yıldır sadece kaymakamlık özelinde çalışan biriyim. Ne KPSS ne de başka bir sınav için çalışmadım. Yıllardır hayalini kurduğum Kaymakamlık için planlı ve programlı ilk 6 ay günde 5 saat sonraki süreçte son 2 ay dahil Ankara'da Milli Kütüphane açılıp kapanana kadar arkadaşlarımla sadece kısa aralarla çalışıp durduk. Sınava bir hafta kala çok kaliteli diyebileceğimiz 3 deneme yaptık ve hiçbiri kolay değildi. Hepsinde 80 neti geçtik. Sınav sabahı dahil çalışmayı bırakmadık. Bayramda evimize dahi gitmedik. Fakat sınav sorularını görünce maalesef hayal kırıklığı yaşadım. Ben daha kaliteli ve belirleyici bir sınav beklerdim. Sınav kesinlikle zor değildi fakat sorular alakasızdı. Mahalli idareler kısmından kitap sorusu soruldu, idari işlemden soru gelmedi, AİHM'in yanından bile geçilmedi. OHAL süreci ile ilgili cümle bile kurulmadı. İç hukuk yollarında o kadar adım attık biri bile sorulmadı. (AYM Başvuru süresi hariç.) Hakkını teslim etmek lazım güzel olay soruları vardı fakat genele baktığımızda aynı kanıda değilim. Ayrıca yazılanları okuyorum ve bu forum gayet seviyeli ve düzgün yorumların yapıldığı yer olarak geliyor bana. O yüzden içimi dökmek istedim. Hatamız varsa affola. Son olarak ben 71,25 net yaptım. Kritik bir eşik fakat bu sınavın hakkı gerçekten en az 69-70 bandı olmalı. Allah'ın takdiri belki mülakata kalamayabilirim. Netim 70 üstü diye demiyorum gerçekten. Forumu dikkatli takip ettim ve ortalama olarak konuşuyorum. Bir arkadaşımız güzel demişti, bu sınavda 90 üstü yapan varsa direk vali olsun diye. İmzamı atıyorum. Allah hayırlısını versin cümlemiz için. Hepinize saygılar. (Daha yazacak çok şey var ama vaktinizi çok almayayım. Hakkınızı helal edin.)