2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
motive olmak icin bir suru gecerli sebep varken konsantre olamiyorum :(((((
-
ahmet nohutçunun anayasa kitabı çıkmış bakma fırsatınız oldumu arkadaşlar?
-
@new_user yok çıkmadı. Eğer o mavi ciltli kitabı diyorsan o sadexe değişiklikler içeren zayıf bi kitap. Konu anlatımları daha çıkmadı. Facebook grubundan 3 4 gün önce 15 gün içinde çıkaxak dendi.
-
@aslan-reyiz teşekkür ederim
-
arkadaşlar nasıl motive oluyorsunuz acaba? Hayatımda o kadar çok aksaklık var ve bir türlü çalışamıyorum.Yardıma ihtiyacınız olan bir kardeşiniz olarak yazarsanız sevinirim.Hepinize iyi çalışmalar.
-
@economist4692 ayni sorun bende de var arkadasim :(( belki biraz zihni toparlayip kendi gelecegimize odaklanmayi basarabilsek , bir yerden baslansa devami gelir gibi..:(
-
@economist4692 herkesin hayatında oluyor dostum emin ol kimse %100 değil.
-
@economist4692, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
arkadaşlar nasıl motive oluyorsunuz acaba? Hayatımda o kadar çok aksaklık var ve bir türlü çalışamıyorum.Yardıma ihtiyacınız olan bir kardeşiniz olarak yazarsanız sevinirim.Hepinize iyi çalışmalar.
Neden başladığınızı düşünün ve bunun için nelerden vazgeçtiğinizi..
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@kemoenes, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
arkadaşlar; sadece kanunlardan türetilmiş test soru bankası kitabı olan yayınevi var mı ? @Aslan-Reyiz @refik-soydam
Justice idari hakimlik soru bankasını kitabının idari teşkilat kısmı dediğin şekildedir.Yakında kaymakamlık için soru bankası çıkacak themiscilerden biraz bekle.
Eyvallah üstad. Yeni kitapları bekliyorum zaten almadım henüz bir şey.
-
Çok sayıda hukukçu giriyor bu iy değil.
-
@new_user 24 haziran değişiklikleri anayasa vatandaşlık diye mavi bir kitap çıkarttı. Ondan bahsediyorsan ben kitabı alıp okudum. Yaklaşık 70 değişiklikten bahsetmiş. Kitap sırf değişiklikler üzerine. Anayasaya hakimim ama değişiklikler hakkında bilgim yok diyorsan iş görür. Diğer türlü yetersiz kalır zaten 200 sayfa her sayfası büyük puntolarla yazılmış. Yani aslında toplasan 100 sayfa anca eder. Yanlış hatırlamıyorsam içinde 160 soru var(soysal hocanın benzer kitabında 200 soru varmış).
-
@idealistbiri en az hukukçular kadar anayasa-idare yapabilirsin fakat hukukçular biraz daha dezavantajlı çünkü ekonomi kısmı onları daha çok zorlayacaktır.sınav ile ilgili karşılaştırmalı üstünlüğümüz var
-
@bf24 ben geçen sınavı "kaymakamlık kapmı" setine çalışarak kazanmıştım, alt yapım olduğu için o set yeterli gelmişti, acaba o da çıkacak mı bilgi verdi mi o konuda?
-
anayasa ( mevzuat.gov.tr)
- 1982 anayasası
- aym içtüzüğü
- tbmm içtüzüğü
- siyasi partiler k.
- milletvekili kanunu
idare - kanunname(nohutçu )
-belediye kanunu
-b.belediye kanun
-il özel idare k.
-il idaresi kanunu
-köy kanunu
-mahalli idare birlikleri k.
-kamulaştırma k.
-imar kanunu
-devlet ihale k.
-kamu ihale k.
-kamu ihale söz.k.
-memurların yargılanması hk.k.
-mal beyanı k.
-mgk kanunu
-kalkınma ajansları k.
-başbakanlık k.
-bakanlıkların kurulması hk.k.
-bilgi edinme hk.k.
-kamudentçiliği k.
-kvk. kanunu
-dilekçe kanunu
-insan hakları kom.kur.hk.k.
-i.hak. ve eşitlik kurumu kanunu
-ddk kanunu
-danıştay ve sayıştay kanunları
-içişleri bakanlığı kanunu
-1700 dahiliye memurları
-kamu görevlileri sendika-toplu söz.k.
-kit kanunu
-ohal kom.kanunu
-mahalle -muhtar kanunu
-vatandaşlık kanunu
-hsk kanunu
-657 dmk
-kolluk gözetimi kanunu
-kamu görevlileri etik kurulu
-tr varlık fonu yönetimi a.ş.
-ahim tazminat kom.
-sıkıyönetim kanunu
-sosyal yardımlaşma tesvik kanunu
-ekonomik ve sosyal konsey
tr ekonomisi - yasin çoban
i.hakları - iç hukuk mevzuat ( i.h.kurumu k., kdk kanunu, dilekçe , i.h. inceleme kom. aym başvurular vs )
- uluslararası mevzuat ( i.h.e.beyannamesi, aihs , mahkemeler , kuruluşlar vs )
iyi çalışmalar dilerim ...
-
@kamikaze maşallah eline sağlık
-
@new_user ahmet nohutçunun kampı mını almıştınız ? Benim elimde şuan o var bu sene almıştım
-
@kuzeyinkızı anayasa, idare ve insan haklarına onlardan baktım, iktisat yüksel bilgiliden, türkiye ekonomisine a kadro yayınlarının ekonomi kısmına bakmıştım, ama şuan bunların güncellenmesi gerekiyor, mesela az önce insan haklarına bakayım dedim, "bilgi edinme değerlendirme kurulu üyeleri bakanlar kurulu tarafından atanır, kurumun sekreteryası başbakanlık tarafından yürütülür" gibi ifadeler, bunlarla ilgili yasalar ne zaman çıkacak, kaynaklar ne zaman güncellenecek hiç bilmiyorum, hayatımda hiçbir zaman dershanelere sıcak bakmadım ama bu sefer rehberlik etmesi açısından dershaneye kaydolmayı düşünüyorum.
-
Google playde idare hukuku mevzuatı diye bir app var. Tüm kanunlar telefonunuzda olur. Arada açıp bakarsınız. Dua etmeyi unutmayın
-
@new_user kardeşim olaya kamp olarak baktığında anayasa idare ve kısmen demokras dışındaki kaynaklar zaten güncel o yüzden siğer kitapları çıkanı direk alıcaz. Diğer türlü özet kitaplar için birşey denmedi.
-
@new_user kac puan aldiniz hocam