2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Görüyorum ki bu ülkede adaletsizliğin olmadığını , adaletsizliğin başına gelmesiyle anlayanlar var.Neyse ki 1 kişi 1 kişidir.
Gerçekten kibirle veya kötü niyetle sötlemiyorum; ben Ankara SBF(Mülkiye)’ye bu meslek için gelen ve Türkiye’deki çoğu Hukuk Fakültesi puan olarak kendisi yazabilecekken bu tarihi okulu yazdık. Okulun önemi yok.Herkes Öss’de başarı sağlayamamış olabilir belki imkansızlık belki başka sıkıntılar olabilir.
Ama sınavı kaldırmak nedir yahu, böyle şey olur mu?
Garibanın çocuğunu zaten tek tük alıyosunuz bırakın 3-5 kişilik kontenjan için bari sınava girelim, hayalimizin içine etmeyin kardeşim.
Yazık günah..
22 yaşında milletvekili oluyosun, 5 yıl çalışmadan kaymakam olamıyosun.
Son sınavın yapılması önemli değil bu zulümdür.Arkadaşlar en güzel örnek şudur :
Birileri imamhatipliler üniversite sınavında puanı kesiliyo diye mağdur edildi adamlardan zaten 3-5 kazanan vardı onlar engellendi , yazık günah o insanlara da. Ama o insanlar geldiler şimdi zulmün beterini yapıyorlar.
Kardeşim bırakın kim giriyosa girsin sınava, kazanabiliyosa herkesin hakkıdır.İdari hakimlik sınavına neden bize kota konuluyor,anayasa, idare hukuku ve idari yargı değil mi mesele. Bırakın kardeşim ben hukukçudan daha iyi biliyosam ben olayım. Niye korkuyosunuz... Yahu boşanma hukuku, roma hukuku, ticaret hukuku bilmiyoeum diye mi idari hakim olamıyorum? Anlamadım ki ben bu işi.
Bakın Fetö de zulmediyodu hali ortada , olan kime oldu 2005-2015 arası sınavlara girip fetöcüler tarafınsan elenenlere oldu. Şimdi bunları hapse atsan nolacak?
Velhasıl yazık...
-
Gününüz aydın olsun bugün güzel haberler almak umuduyla hayırlı günler.
-
@cevatcobanli444 çok haklısınız
-
Arkadaşlar, kamuda 5 yıl çalışma şartı sınavla atanacakları kapsamıyor. Net bilgidir.
-
@kaymakamadaylıgı kralsın,adamsın,parti kur oy verelim
-
@kaymakamadaylıgı doğru bilgi olması mutlu eder ama nasıl bu kadar net bir bilgi ? Kaynak var mıdır ?
-
@kaymakamadaylıgı hocam valla senin için ne desek kelimeler yetmez Sağolasın...
-
Arkadaşlar uzun süredir konuyu takip ediyorum, bazı arkadaşlarımız gerçekten çok karamsar davranıyor. Ben umutsuzluğa kapılarak bir şey elde edeni de görmedim çok çalışarak bir şey kaybedeni de görmedim. Çalışanlar kısa vadede olmasa da mutlaka kazanacaktır. KHK çıktığında ben de kaymakamlık hayali olan biri olarak çok üzüldüm, hem kendi adıma hem de bu mesleği layıkıyla yerine getirecek, bu mesleği isteyen arkadaşlar adına. Ama bugün kalktım ve çalışmaya devam ediyorum. 2.5 yıllık memurum, şartlarım uysa bile bu mesleğe girişin mutlaka sınavla olması taraftarıyım. Naçizane tavsiyem çalışmaya devam edin, ortada net bir şey yok çünkü. Olsa bile çalışanlar elbet emeğinin karşılığını alacaktır, ama bugün ama yarın. Umutsuzluğa kapılanlar ise hem kendine hem de etrafına zarar verecektir.
-
Bu demek oluyor ki ihtiyaç olan yere Cumhurbaşkanı atayacak bundan sonraki alımlar olsa bile kısır olur
-
@kaymakamadaylıgı hocam sınavım ertelenme durumu var mı bütün fakülte mezunları görebilsin diye bugün öyle bir haber okudum
-
Ben son 3 günde üst üste darbeler yedim. KYK'da memurum, 2.5 yıl önce kurulan İl Müdürlükleri binbir zorlukla sistemini oturttuğumuz halde kapatıldı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlandı, şu anda kimin ne olacağı belli değil kurumda. TODAİE'de yüksek lisans yapma hayalim vardı, 4 yıllık kamu hizmeti süresini tamamlamayı beklerken açıklanan KHK ile TODAİE kapatıldı, ve ardından kaymakamlık ve vergi müfettişliği ile ilgili çıkan KHK'ler. Her şeye rağmen kendimi güçlü tutup çalışmaya devam ediyorum. Sizde çalışmayı bırakmayın, umutsuz olmayın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
@rhadamanthus O zaman tahmin ettiğim gibi oldu.. Hepimiz için hayırlı olsun arkadaşlar..Emekleriniz zayi olmasin insallah.
-
@kaymakamadaylıgı güzel haberlerle geldi yine kahramanımız
-
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ben hala aynı dusuncedeyim...Bu kararname tamamen disardan atamalar icin olusturulmus bir duzenleme..Turkiye'de 957 ilçe var arkadaslar ve her sene en az 100 kisi acik veriyor bu meslek bunun tamaminin disardan atanacagini dusunmek sacmalik.. Mesela 2 sayili cetvelde vergi mufettisleri de var dikkat edin "vergi mufettis yardimciligi" degil ayni sekikde "Kaymakam Adayi" degil Kaymakam ibaresi var ayni cetvelde..Universiteler Kamu Yonetimi diye bir bolumde egitim vererek Kaymakam adaylari yetistiriyor buradan mezun olacak adam dur ben bi duz memur olayim 5 sene sonra kaymakamlik sinavina girip kaymakam olayim mi diyecek? Bu kararname ile amaclanan küçük kaymakam aciklarinda mesela (2-3) bunun icin sinav acilmayip direkt Cumhurbaskaninca atamak..Istisnai memuriyet olsa 2.cetvele yazarlardi zaten. Sahsi fikrim sinav oldugu gibi devam edecek hatta 5 yil sarti da konmayacak..Bu sadece disaridan atamalar icin gecerli olacak..Saygilar
Tahmin ettigimiz gibi oldu elhamdulillah...Hepimiz adina cok mutlu oldum kardeslerim.
-
Değişen madde ile 4 yıllık fakülte mezunu herkes sınava başvuru yapabilecek. Sınav tarihi değişmeyecek sadece başvuru süresi uzatılacak.
-
@kaymakamadaylıgı
Allah razı olsun senden, artık öyle bi hale geldik ki , yarını göremiyoruz. Öngörülebilirlik bitti, idarenin yargısal denetimi sadece isteyince işletiliyor.Dolayısıyla hukuk devletinde yarın nolacağını kestirebilirsin.Yarın sabah kalkınca bikaç kişi istedi diye çok şey değişmez.
Teşekkürler yine de resmi açıklamaya kadar kolay kolay çalışamıcaz.Çünkü 15 günümüz hala kpss alan için güzel vakit. -
Kariyer iş ilanı sayfasında kaymakamlık için çıkarılan yeni khk ile ilgili haber yapmış şöyle yazmızlar Yapılan yeni düzenlemeye göre Kaymakam alımı için daha önceden var olan Üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmak şartı kaldırıldı.
Başvuruları halen devam eden 100 Kaymakam alımı için son başvuru tarihi olarak 12 Temmuz 2018 belirlenmişti. Yeni düzenleme sonrasında İçişleri Bakanlığı'nın 100 Kaymakam Adayı alımı için yayınlanan resmi ilanı durdurması; öğrenim şartlarının tekrardan düzelterek yayınlaması gereklidir. Adayların mağdur olmaması için bu bir zaruret haline gelmiştir.
-
@kaymakamadaylıgı yaş sınırı ile ilgili bir düzenleme var mı acaba... Yani beş yıllık memura da yaş sınırı aynen devam edecek mi?
-
@kaymakamadaylıgı eyvallah reis ...
Bizi inanan yok sen varken -
oh be. URDU DİLİ VE EDEBİYATİ mezunu biri olarak iste bekledigim haber.