iktisat ile başım belada
-
iktisat mezunu olmama rağmen bu lanet olası dersi tam anlamıyla halledemiyorum elimde mıkro olarak erdal unsal zeynel dınler var makro olarak erdal unsal ve kemal yıldırım var ama detaylarda bogulma hastalıgım yüzündenmidir nedir bir türlü halledemedim.. dershanedeki hocalarımdan pek verım alamadım acaba nasıl calısmalıyım ki şu dersı halledebılırım yardım edin piliz
-
@abd94 dostum iktisat kesinlikle kitaptan çalışılmaz benim kanaatim bu yönde çünkü kitaplar da şu an işine yaramayacak o kadar çok ayrıntı mevcut ki bir de bunun yanına hemen çözülecek soruları beş dakikada anlaşılacak konuları dolandıra dolandıra anlatıyorlar haliyle insan anlayamaz sana tavsiyem geçen sene benimde dershaneden hocalarım olan bilge beyaz mesut güzelli youtube da videoları var onları izle ve kesinlikle not al teknik olarak tavsiyem grafikleri çizerek çalış ve mantığını kavramaya bak.
-
@thorstein-veblen doğrudur hocam ama elımdekı kıtaplar bu dersı ogrenebılmem ıcın referans kıtaplar dedıgınız vıdeolar bana bıraz yüzeysel gelıyor ama tekrarlayayım ben detaylı calısarak kurum sınavlarınada hazırlanmak nıyetındeyım sadece kpss ıcın degıl yanı
-
Iktisattan kendi notunuzu oluşturmadığınız sürece anlamanız zor. Ne zaman Erdal Ünsal kitabının özetini çıkardım o zaman iktisatta taşlar oturdu.
-
Iktisattan nefret ediyorum, heleki makro. Ise girdgim gun iktisat kitabini resmen parcalicam. Insallah o günleri gorurum
-
@1umut ben iktisatı seviyorum ama bazen işin içinden o kadar çıkamıyorumkı tüm kitaplarımı yakasım gelıyor
-
@antimülakat abi bır bakmışım tüm kitabı yazmışım
-
@abd94 hocam benim makro hala iyi degl ama mikroyu Allah binlerce kez razi olsun Musa Cicek vesilesiyle toparladim. O hocaya ettigim duanin esi benzeri yok. Ama bi videoyu gerekirse uc dort kere izledim, kendim not yazdim. Kitaptan degil, bence videodan ya bilge hoca ya musa hoca izleyin. Bilge beyaz hocada cok guzel anlatiyor ama ben musa hocayi izledim. Canim musa hocam. Ise girdigimde kendisine tesekkure gidicem o derece :))
-
@antimülakat kesinlikle yazarak çalışmaktır ki benim keza mikrodan 4 notum var ehehe ama zaman az kaldı hocam o sebeple önemli kısımların özetini çıkarması kafidir.
-
@thorstein-veblen hocam.o iş öyle olur. Önce kitabı yazarsin özet diye sonra onu özetlersin ve en sonunda kısa sürede çok verim.için özetini özetini yaparsın.
-
İktisatı öğrenmek istiyorsanız bölüm bölüm gidin.Bölüm aralarında test çözüp konuları pekiştirin.Anlamadığınız soru tipini mutlaka öğrenin öğrenmeden konuyu atlamayın.Mantığı anlayınca birkaç bilgiyle yorum yapabilirsiniz özellikle de makroda.Detaylarda boğulmayın kurum sınavlarında bile yüzeysel sorular geliyor bana kalırsa.
-
Hocam öncelikle mikro ve makroda grafik çizmeyi öğrenmelisin.Soruların mantığını daha çabuk kavrarsın ve unutmazsın.
-
Birde kemal yıldırım makro ağır değil mi ? Öncelikle daha sade kaynaklara bakın.
-
@abd94 hocam öğrenme dediğin şey ezberlemektir.mikro ve makroda yoruma açık hiçbir alan yok.yuksel bilgili veya muadilleri klasik veya test her sınava fazlasıyla yeter.sadece guncel sorularda zorlanirsin ama erdalinda faydası olmaz güncel için.
-
@1umut kardeşim az önce borçlar hukukunu parçaladım inan sadece iktisat sorsa ÖSYM bütün gün zevk ile çalışırdım çünkü çok eğlencili ama özel hukuk tam bela sınavdan sonra hepsini mazot ile yakacam. :)))
-
Hocam Erol Hocanin analiz kitabini al, bastan asagi dikkatle irdele. En cok karistirdigin yerlere iliskin zaten sana genis cercevede bakis acisi saglayacaktir. Sonra da sacma sapan denemeler degil seckin kurumlarin cikmis sorularina yonel ins basarirsin.
-
hocam benim tavsiyem takıldığınız yerleri çok fazla anlamaya çalışmayın. köküne inip ispat aramayın demek istediğim. o zaman işin içinden hiç çıkılmıyor. sonuçta akademisyen olmayacağız. işe girince de bu bilgilerin büyük çoğunluğunu kullanmayacağız ve unutacağız bilgileri.
-
@enki hafif olan ama öğreten yani en azından kemal yıldırım ıcın temel saglayan hangı kaynak varki hocam önerebileceğinz ?
-
@fc-real-gdp kesinlikle haklısınız hocam ama malesef kendimi ikna edemıyorum bana göre iktisat bir maktık silsilesi içerside detaylarıyla birlikte bilinecek ama yapamadım malesef
-
@abd94 Ben genel olarak derste tuttuğum notlardan çalışmıştım.Kitabın pek önemli olduğunu düşünmüyorum.İktisat için mümkün olduğunca sade bir kitaptan çalışıp temel bilgileri öğrenmeniz gerek.Sonra işin derinine girebilirsiniz.Yoksa direk detaya girerseniz boğulursunuz.İktisat çalışmaya başlamadan önce eksiklerinizi tespit edin.Örneğin milli gelir muhasebesi mi sizi zorluyor, IS-LM mi, yoksa grafik yorumlamak mı ?