KHKlar ve CBKlar ile gelen değişikler
-
Değişiklikleri konuşup tartışalım arkadaşlar buyrun.
İlkini ben yazayım;
Bakanlık müfettişlerini, hazine kontrolörlerini, sigorta denetleme uzmanlarını ve sigorta denetleme aktüerlerini artık cb atayacak. Atanma şartlarından biri de 5 yıl kamu hizmetinde bulunmak.
-
@genclerbirlikli artık vergi müfettişliği kurum içi sınavla olacak diye yorumlamak mümkün mü? yoksa vergi müfettişliği bakanlık müfettişi olarak geçmiyor mu?
-
@genclerbirlikli aynısı kaymakamlar için de geçerli. Şimdi o zaman bahsettiğin kadrolar ve kaymakamlar için yarışma sınavı olmayacak ve kamuda 5 yılı dolduranlar arasından mı başvuru ilanı açıp mülakat yapacaklar o halde? Peki şimdi bunların hepsi valilik gibi istisnai kadro mu oldu? 657 güvencesi yok mu? Çok kafam karıştı. Eğer öyleyse a grubunda her yıl gördüğümüz o kadar fazla müfettiş yardımcısı ve kaymakam alımını göremeyiz...
-
@gökyeleli vergi, iş ve mülkiye müfettişleri de dahil hocam
-
@genclerbirlikli Muhtemelen adaylık süresi 5 yıl olacak .
-
@odtüsbky kaymakamlığı bilmiyorum da bence müfettiş sınavları aynı şekil devam eder; yardımcılık 5 yıl olur. Ama memurlar nette haber gördüm az önce 8 yıl mebde çalışanlar müfettiş yard olabilecek diye
-
@genclerbirlikli Hocam o şart önceden vardı bir ara kaldırıldı. Şimdi yeniden uygulamada.
-
7- Hazine ve Maliye Bakanlığı
Hizmet birimleri
MADDE 219- (1) Hazine ve Maliye Bakanlığındaki hizmet birimleri şunlardır:
a) Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü,
b) Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü,
c) Gelir Düzenlemeleri Genel Müdürlüğü, ç) Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü,
d) Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğü,
e) Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü,
f) Sigortacılık Genel Müdürlüğü,
g) Personel Genel Müdürlüğü,
ğ) Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı,
h) Hazine Kontrolörleri Kurulu, ı) Sigorta Denetleme Kurulu,
i) Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı,
j) Strateji Geliştirme Başkanlığı,
k) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı,
l) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
m) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği,
n) Özel Kalem Müdürlüğü
Uzman İstihdamı
MADDE 241 - (1) Bakanlık merkez teşkilatında 657 sayılı Kanunun ek 41 inci maddesine göre Hazine ve Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı; taşra teşkilatında aynı Kanunun ek 44 üncü maddesine göre Defterdarlık Uzmanı ve Defterdarlık Uzman Yardımcısı istihdam edebilir.
(2) Birinci fıkra kapsamında istihdam edilen Defterdarlık Uzman ve Defterdarlık Uzman Yardımcısına yönetmelikle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde denetim ve inceleme yaptırılabilir.
(3) Hazine ve Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca Adalet Uzmanı ve Adalet Uzman Yardımcısına denktir.Üstadlar şimdi guy dguy mhuy vb kadrolar yok mu artık
-
Daha kararnameler çıkmaya başlayacak. Henüz kadrolarla ilgili çalışmalar tam anlamıyla bitirilmiş değil. Birde bu kadar çok değişikliği çözmek için hukuk profesörü veya mevzuatla çok fazla haşır neşir olmak lazım.
-
@rybczynski2 O kadrolar ile taşra teşkilatı bakanlığın çıkaracağı yönetmelikle düzenlenecek hocam.
-
@umutsuz-0 Anladım hocam teşekkürler
-
@genclerbirlikli umarım tahmininiz doğru çıkar yoksa gelir uzmanlığı bile 85 lerle kapatır.
-
@gökyeleli umarım
-
Başka bir değişiklik yazayım; kyk ve sgm artık özel bütçeli idareler değil. Gsb yapısına dahil oldular. Alınan müfettişler de ayni yapı altında çalışır büyük ihtimal.
-
Devletin her anlamda teşkilatı sil baştan yenileniyor. Alımların ister istemez, mecburen artacağını düşünüyorum. Bu arada kaymakamlık, müfettişlik gibi kadrolar için getirildiği konuşulan kamuda belirli süre görev almak şartlarını da liyakat açısından olumlu buluyorum. Genel anlamda yeni sistemden anladığım, devlete hizmet için ilk başta esaslı bir eğitime tabi olacağımız, bu süre zarfında da sorumluluk almadan maaş verileceği ve iyice pişince de makamlara oturacağımızdır. Tabi tüm bunlar diğer şartlar sabitken (torpil, iltimas) geçerli. İlk bakışta işsiz olan bizler için olumsuz gibi gelse de hayat mecburen bardağın dolu tarafından baktırıyor.
-
Konuyla ilgili @bayjeckam üstad daha detaylı bilgilere sahip kendisi buraya gelip bizi aydınlatırsa çok sevineceğiz
-
@rybczynski2 hazine uzmanı ve adalet uzmanı nasıl denk olabilir akla mantığa ters.
-
Ticaret Bakanlığı teşkilatlanmasında Gümrük ve Ticaret Denetmenleri ile Ürün Denetmenleri kadrosu yer alıyor. Ancak mevcutta bulunan Sağlık Bakanlığı teşkilatlanmasında Ürün Denetmenleri kadrosu bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı'nda Ürün Denetmenliği kaldırılmış olabilir.
-
@hayalimsgk konu ile ilgili heyecanlı bekleyişimiz sürüyor sayın meslektaşım:)
-
@genclerbirlikli 703 sayılı khknın 71.maddesi ile göç kanunundan,göç idaresi teşkilatı kaldırılmış,bu durum sgk ya yapılan değişiklik ile aynı bir durum mu yoksa farklı birşey mi anlamamız lazım? ayrıca nornalde içişlerine bağlı olan kurum cb kararnamesindeki içişleri teşkilatında adı geçmiyor @paretowilfredo @Antimülakat