YSK seçim müdürü alımı 2018
-
@sinavparambitti klavuz da bununla ilgili bir şey yazmıyor, fakat standart sapmasız bir sınav ben düşünemiyorum. nasıl hesaplayacaklar bilmiyorum.
-
Standart sapma YOk diyorlar ama baktılar ki mülakata 1300 kişi girecek (örneğin) , bu durumda zorlama bişeyler yapabilirler ama yazılan her soru bir puan , ama ilk sınav olduğu iÇin bunu düşünmemiş olabilirler mi bilemedim
-
@gencbiraday aynı şekilde kaymakamlıkta da klavuzda belirtmemişler fakat orda ham puan ve sınav puanı diye belirtmişler , her sınavın bir standart puanı olur bilen biri de yok ki osym de
-
Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Adayların
doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı
bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.Açıklama olarak sadece bu var.
-
KPSS gibi biraz erken açıklansa iyi olur insanların kafasında muallak var kaçla kapatacak ve standart sapma olacak mı diye
-
@gencbiraday Hocam sürekli ''yazılan her soru 1 puan'' diyosunuz bu yazıyı tek göremeyen bi ben varım heralde bi gösterin bana zahmet olmazsa?
-
@gencburokrat arkadaş kpss şartı yok taban puan yok para yatıran giriyor 14000 diyelim giren bunun içınde zaten şart yok diyip ya tutarsa diyen var alan hiç bilmeden giren var gk gy sı zayıf olan benim gibi giren var kanun çalışmadan giren var kaymakamlıkla aynı gün diyip gelmişken girelim diyen var.Var oğlu var
-
@gkhn-gnr çok doğru diyorsunuz bende aynı fikirdeyim
-
@idyah sınav kılavuzunda vardı sınavdan önce okumuştum umarım standart sapma olur yoksa çok kişi girer mülakata
-
Sapma kesinlikle olmalı bence önemli bir sınav yapıyor ösym, 12 yıl sonra ilk defa alım yapacak ysk, şaka gibi alan ile gk gy eşit ağırlıkta olması çok saçma.
-
@gencbiraday Hocam ben de sınavdan önce okudum defalarca bir kez bile görmedim o yazıyı. Hala da okuyorum yazmıyo ne ösym kılavuzunda ne de kurumun sınav yönetmeliğinde yazmıyor. Daha önceki yorumlarınızda da bunu belirttiniz artık sorma ihtiyacı duydum. Sanırım uçan mürekkeple yazdılar ya da klavuzu değiştirdi ösym her neyse..
-
@yakup-cemil arkadaşlar listeye şöyle bi baktığımızda ne hikmetse düşük alanlar hep dışardan yani demek istedigım adamın puanı düşükse umutsuzsa buralara girip puan paylaşmıyor bu liste güvenilir diyelim bu listeye ekleyecek bu sınava girip 90 üstü alan belki 30 kişi bile bulamazsın ama 75 altı alan 1000 lerce kişi vardır.14000 kişinin girdiği sınava 300 _500 kışının yazdığıyla yorum yapılamaz.
-
@gkhn-gnr forumda belli seviyede olan yıllarca bu sınavlarla uğraşmış tecrübeli ve belli seviyede olanlarla hiç yapılmaz
-
aynen katılıyorum, 80 üstü kesin yığılmanın 75-80 arası olacağı aşikar. inşallah ihtiyacı olan hak eden nasibinde hayırlı olan arkadaşlara gelir.. en kötüsü de beklemek
-
Arkadaşlar sapar mı sapmaz mı bilmiyorum sadece Türkçe okuduğumu anlamaya ve yorumlamaya çalışıyorum.
1 Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Burdan tek anladığım şu ''Yanlışlar doğruyu götürmeyecek'' burayı çok zorladım ama 1 soru 1 net şeklinde yorumlayamadım.
2 Doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.
Buradan anladıklarım; en yüksek net çıkaran adayın neti örneğin 50 olursa bunu 100 puana çevirecekler. Bunun da bi kaç yolu var ya standart sapma uygularsın ya puan/net yaparak her sorunun değerini bulursun bu şekilde sıralama yaparsın aksi takdirde 1. olan bir tek aday olmaz örneğin 30 kişi birden birinci olur ki bu durumda mülakattan alınan puanın aritmetik ortalamasını alıp sıralama yaparken vs biraz uğraştırıcı olur bunu da seçeceklerini sanmıyorum ama klavuzdaki eksiklikten dolayı net yorum yapamıyorum.
Bir diğer sonuç 70 altı net yapan adayın hesaba katılmayacağı hayır katılacak çünkü onun da neti puanlanacak belki 70 puan barajını geçecek.Sapma olur mu olmaz mı? Ösym'yi aradığımızda verilen tek cevap yeniden yeniden yeniden yazıyorum ''yanlışlar doğruları götürmeyecek, hesaplama yöntemi hakkında bilgimiz yok'' şeklinde oluyor. Klavuzda bilgi olmadığı için ordaki insanların da bize bilgi verebilmesi malesef mümkün olmuyor. Unutmayın ordaki insanlar uzman falan değil call center ( küçümsemek için değil yetkisi/bilgisi olmadığını ifade edebilmek adına söyledim.)
Bu sınav bir şekilde puanlanacak sonuçta ama GK-GY netleri ile ALAN netlerinin aynı puana karşılık gelmesi ne adaletli olur ne de mantıklı olur. Ha bunu derken alan neti daha çok puan etsin de demiyorum. Sapma hesaplanır ve belli gk-gy ya da alan netinin üstüne çıkan aday her 2 taraftan da sapmasını alır. Bi çok ilanda da bu açık açık ifade edilir zaten, hatta alan ve gk-gy netlerinin kendi içlerinde dahi nasıl hesaplanacağını belirtirler.Özetle bu ilan EKSİKTİR. Eksik olan bi ilan için net ifadelerle bilgi vermek insanları yanıltır, bunun için ricam kesin ifadelerden kaçınalım. Umarım hepimiz için en mantıklı en adaletli hesaplama yolu ne ise o şekilde hesaplanır da bi an önce kurtuluruz şu dertten.
-
@idyah eyvallah hocam güzel açıklama olmuş.
-
Ösym'yi şimdi yeniden aradım 13 dk sürek bekleme+konuşmanın özetini yazıyorum.
İsminin Rabia olduğunu söyleyen hanımefendiye sınavın nasıl değerlendirileceğini sorduğumda ezberden başladı ''yanlışlar doğruları götürmeyecek ve standart sapma uygulanmayacaktır'' dedi. Nerde yazıyo pc başındayım bende okuyabilir miyim dedim bekletti beni klavuzu açtı 4. sayfanın en altında yazan az önce de yukarda 1-2 diye paylaştığım maddeleri okudu bana ( Delirtecek o maddeler beni ) Bende burada yazan bilgilerde sapma olacak ya da olmayacak yazmıyor hesaplama nasıl yapılcak bunu öğrenmek istiyorum örneğin tüm sorular eşit ağırlıkta mı puanlanacak ya da yöntem nedir dedim Ysk'nın bizimle paylaştığı klavuz budur bunun dışında bilgi yok dedi. 3 kez aradım 3 kez aynı yanıtı aldım telefonda karşınıza çıkan kişi günde belki 500 adaya aynı cevabı verdiği için klavuzu açmadan ezbere sapma yok yanlış doğruyu götürmez deyip kapatıyo biz de ''eeee şimdi hesaplama yöntemi ne? '' diye sormayınca iyi günler deyip kapatmak kalıyo geriye. Arayın sizde bi deneyin arkadaşlar isterseniz faturalı hatlarda zaten ücret alınmıyo diye biliyorum 444 6 796 numara da bu. Bu arada süre sınırı konduğu için sanırım yüzüme kapandı telefon diğer seçeneği gene iyi niyetten düşünmek istemiyorum :)) -
Ya siz onu boşverinde ben 81 en fazla 82 ile mülakata kalabilirmiyim askere gidecem Ekim 5 te ona göre işyerinden tazminatımı alayım kafam çok karışık.
-
@savcıturgut mülakata kalmanın yollarını arıyoruz biz de burda hocam
Hesaplamayı dahi devlet sırrı haline getiren kurumun sınavını geçsek de mülakatı geçebileceğimiz konusunda burnumu hiç iyi kokular gelmiyo -
Günlerdir burada forumu okuyorum ve gerçekten burada artniyetli insanlar olduğunu farkettim ysk ilanı kpss alan sınavından 11 gün önce geldi yani bizlerin dönüp ilanı okuyacak zamanı olmadığı nasıl olsa sınavdan sonra bakarız dediği bir anda sonra kpss sonrası ziraat sınavı derken ekseriyetimiz bu sınava detaylı çalışma olağını geç bulmuştur ve bu sınav kaymakmlık sınavı ile aynı gün oldu yani bir aday kaymakamlık yada ysk arasında seçim yapma aruriyeti hissetti son bir ay çünkü konular gerçekten çok farklı idi . Böyle bir ortamda bende kpss a grubunda birçok puan türünde ilk 50 içerisinde olmama rağmen 83 nette kaldım ve gerçekten kpss sonrası yorgunluk içinde çok çalışmadan kanunları 2 kere okuyarak diğer dersleri de kpss den kalma bilgilerimle yapmaya çalıştım şimdi bakıyorym bu kadar kısıtlı zaman içinde yoğun tempoda insanların 90 üstü kapatacak demesinin cidden anlayabilmiş değilim tamam 90 üstü yapan elbet vardır hatta 100 yapanda vardır ama HERKES DEĞİL ! şahsi fikrim 78 civarı kapatacak çünkü sınav bilmeyen kişinin asla yapamayacağı bir sınav sınavda kanunları okumadan yapılamayacak çok soru vardı bilmiyorum sizin düşünceniz nedir