YSK seçim müdürü alımı 2018
-
Buna sadece memurlar mı girebiliyor yoksa biz atanmamış olanlarda girebilecek mi o tam net değil sanki
-
bedelli askerlik başlığında vatan millet sakarya edebiyatı yapanları bu başlıkta görmek istiyoruz. bu ilçelere gitsinler de görelim o zaman vatan aşklarını.
-
Ülke bizim, taşına toprağına kurban oluruz. Her daim Vatan İçin Ölürüm. Eyvallah, Ama neden hep sıkıntılı böylelere böyle bir alım yapıldığını anlamış değilim ? İlçelere bakıldığında seçim konusunda hem güvenlik sorunlarının yaşandığı bölgeler.
Vardır bir bildikleri diyip, Sözü Devlet erkanlarıma bırakıyorum.
-
@maesteo neden tereddüte düştünüz ki? Aksine bir kural yoksa sayılan bölüm mezunu herkes girebilmeli.
-
@antimülakat Hocam memleket seçimi başvuru esnasında mı yoksa 875 kişi belirlendikten sonra mı olcak ?
-
İllerin,ilcelerin oy oranlarına bakanlara selam olsun Bence bunda kamuda çalışmış olma şartı vardır.
-
Sınav düğün tarihimde
Süper denk gelmiş. Teşekkür ediyorum katılacaklara başarılar diliyorum -
@onuktekin hocam kamuda calisma sarti olsa 35 yas siniri koyarlarmiydi peki? Ben de dun gece suphelendim ama ilanda basvuru sartlarinda yazardi ya da 35 yas siniri olmazdi diye dusundum
-
@davetsiz hocam beterin beteri var iyi ki 12 ağustosa düğün tarihi almamışsınız tebrik ederim şimdiden, düğününüz hayırlı olsun.
-
@1umut o da var.Doğru diyorsunuz hocam da bir garip ilan. Kendi kanununda "Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcıları,Kurul personeli arasında yapılacak veya yaptırılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre başkan tarafından atanır" yazıyor. Bakalım belli olur yakında.
-
@fc-real-gdp teşekkür ediyorum:)
-
Öyle Bir şart olsa ilana yazarlardi diye düşünüyorum twiterda da bu muhabbeti döndürmüşler , kamuda memur olarak belirli bir süre çalışmış olmak şartı olması saçma olur şahsi görüşüm çünkü 25 26 yaşında arkadaşlarımız hakim savcı kaymakam olabiliyor bu meslegin ne farkı var ki
-
@ameletüllabı mevzuatta kurum içi sınavla 5 yıl çalışmış memurlarında seçim müdürü olarak atanabileceği düzenlenmiş o mu kafa karıştırıyor acaba?
-
Öyle alım var, maaşı iyi diye konuşuyoruz ama bu seçim müdürü ne iş yapıyor bilen var mı?
-
http ://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/02/20180218-2.htm
YÜKSEK SEÇİM KURULU MEMUR SINAV, ATAMA, YER DEĞİŞTİRME VE NAKİL YÖNETMELİĞİ
Seçim Müdürü ve Seçim Müdür Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için; hukuk fakültesi veya siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak. -
@fc-real-gdp hocam resmi gazete linkine dokunmayın bari yapmayın
-
YÜKSEK SEÇİM KURULUNUN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ
HAKKINDA KANUNMadde 10
...
(3) Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcıları, Kurul personeli arasında yapılacak veya yaptırılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre Başkan tarafından atanır.(4) Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılığına atanacaklarda, hukuk fakültesi veya siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olma şartı aranır.
Burdan kurum içi anlaşılıyor.Ama şimdi başka bir madde daha var:
Geçiş hükümleriGEÇİCİ MADDE 1
...
(6) Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılığı kadrolarına 10 uncu madde hükümlerine göre öncelikle görevde yükselme suretiyle atama yapılır. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bu kadrolara beş yıl süreyle, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde sayılan şartlara ek olarak 10 uncu maddenin dördüncü fıkrasındaki şartları taşıyan ve imzalanacak protokole göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Başkan tarafından atama yapılabilir. Ancak bir takvim yılı içinde bu fıkra uyarınca açıktan yapılacak atamalar, bu kadrolara görevde yükselme suretiyle yapılan atamaların üç katını geçemez.Sonuç olarak kurum içi çalışma şartı olmadan da olabiliyormuş :))
-
@burcuburcu Direk müdür olması bide baktım öyle bir düşünce var sanki bazı insanlarda ondan şüphe duydum.
-
Rotasyon da varmış.
"Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcıları, nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev yapamazlar; geçici görevde geçen süreler de dâhil aynı yerde altı yıldan fazla çalışamazlar. Ancak bu süreyi dolduranlar, ihtiyaç duyulması hâlinde Başkanın kararıyla en fazla bir yıl daha aynı yerde çalışabilirler." -
Alım 657/A dan başlığı yanlış yere açmışsınız. @Antimülakat