YSK seçim müdürü alımı 2018
-
@serkankaya Hocam daha önceki mülakatlarınızda elenmişsiniz üzüldüm daha önce de konuşmuştuk sizinle.. Ben de size bişey sormak istiyorum daha önceki mülakatlarınızda hiç referansınız var mıydı en ufakta olsa kimseye söylemediniz mi bişey?
-
@serkankaya hic problem yok hocam iciniz rahat olsun.
-
@serkankaya amin inşallah
-
@idyah hocam çok derine girmeden biraz bahsedeyim. Referansım hepsinde oldu tabi ki bazı kurumlar çok ciddi yerlerdi ve bu nedenle benim referanslarım istenilen referans değildi. referanslarımın çok ciddi kabul gördüğü yerler vardı muhakkak ama bende kabul gören yerlerde çalışmayı hiç düşünmedim. umarım anlatabilmişimdir.
-
@serkankaya Anladım hocam içtenliğiniz için teşekkür ederim. O zaman referans bulun hepiniz derken de ciddiydiniz sanırım? Ben referans olayına karşı olduğum için soruyorum bu soruları, her zaman o şekilde olacaksa olmasın dedim ama çevremde sizin söylediklerinize benzer şeyler duyunca da aklıma şu geliyor, referanstan herkes şikayetçi ama herkes referans bulmaya çalışıyo, ben ve benim gibi düşünen bi çok insan sırf bunu yapmak istemediği için sonsuz bi elenme süreci mi yaşayacak diye soruyorum kendi kendime..
-
@idyah hocam idealist olmanız gerçekten çok güzel. Mezuniyet sonrası ilk yıllarım gibi fakat süreç bu! Referansım yoktu gibi bazı spesifik örnekler çıkar karşımıza söylenti olarak(ama ben yinede inanmıyorum),öyle olsa dahi istisna ve kaide mevzusu geçerli. elendiğinizi görmek çok üzücü bir durum ümit ederim ki hiçbiriniz yaşamazsınız.benim yerime nasıl bu oldu sorusu beyninizi kemiriyor,atamıyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla burda ki herkes emek harcamış ve çoğu mülakata girecek.inanın hakkınız gitmesin diye söylüyorum bunları. Referans bulmak zo-run-da-sı-nız.
-
@serkankaya Farkındayım hocam yok diyen kişilerin içinde açık açık söylemeyenler var, o kaidelerden akrabalarım içinde de arkadaşlarım içinde de var gerçekten yapmadan atanabilen.. Ama ne olursa olsun keşke hiç kimse bu söylediğiniz düşünceye sahip olmasa da diğer insanlar da bu kişi torpil buluyosa ben de bulmak zorundayım diye düşünmeseydi (genel düşünceden bahsettim).. Referans kullanmadım diye eleneceksem eğer inşallah mülakata da kalamam hocam.. Hepimiz için hayırlısı olsun iyi akşamlar..
-
@idyah hocam ümit ederim ki -düşüncelerinize katılarak- liyakat sahibi insanlar alınır. Size yazdığım ilk cevapta söylediğim gibi “istenilen bir referans” var. İyi geceler hocam. Hakkımızda en hayırlısı olsun.
-
hay referansları batsın.....ölüm gibi kaçınılmaz oldu....
-
@refik-soydam Referans dediğimiz bizim bildiğimiz torpil değil mi?Ne güzel de inceltmişler referans deyince başka birşeymiş gibi geliyor.Benimde uzunca bir süredir gördüğüm hemen hemen herkesin torpil aradığı mülakatlarda.Şimdi şunu sormak lazım sürekli şikayet ettiğimiz bu sistemin çarkına çomak mı sokacağız yoksa o sistemde bir dişli olup hayatımıza öyle mi devam edeceğiz.Kimseye suç bulduğum yok yapanlara yaptıranlara belki mülakata kalırsam bende cayır cayır birini arayacağım.Ama torpille bir yere gelirsem ömrüm boyunca eksik biri gibi yaşayacağımı hissediyorum.Acaba hangi hakkedenin hakkına girdim diye ömür boyu düşünücem.Umarım bir istisna olurum da bunları düşünmem.Akıl zor diyor kalp zorlar kolay olur diyor.Akıl mı kalp mi??
-
Bu konuda birlikte mülakata girip birlikte elendiğim bir arkadaşın sözünü kendime bir kural olarak belirledim ben.şöyle söylemişti arkadaş ''mesela 100 kişi alınacaksa ilk yüze girdiysem referans kullanırım, o da kendi hakkımı korumak için.500. olduğum bir sınavda ilk yüzün hakkını yiyemem'' demişti.çok hoşuma gitmişti bu açıklama kendime de uyarladım bunu.şimdi çıkıp sen ne demek istiyosun demesinler bu benim felsefem.arkadaşın söylediklerine binanen
-
-
Hocam yoksa ne yapacagiz. Olelim mi ? Bosuna mi bunca zaman emek ? Nasil olur ne edilir bilmem etmem.. ne yapayim cimere mi yazayim ordan mi dileneyim ne yapayim yok ulan iste ! Simdiden kazanan arkaraslara basarilar diliyorum o zaman mulakata kalma ihtimalim var kalsam da bisi olacagi yok o zaman. Verdigimiz odunlerle emekle boynumuz bukuk eve geri doneriz artik.
-
https://www.youtube.com/watch?v=sY4kkXpqliI
adalet akademisi başkanının hakimlik mülakatları ,referans, torpil hakkındaki görüşleri 56.dakikadan itibaren dinleyebilirsiniz..
-
Hocam referans deyince mesela biz de burslara masterlara basvurduk bisiler kazandik bir yerlere geldik tamam.Orda zaten acik secik 3 tane islak imzali mektup isteniyor bu degerlendirme asaminda degerlendiriliyor. Yuzdesi belli ki yurtdisinda da boyle ben bu muhabbetlere yurtdisinda girdim.
Simdi anlamidigim muhabbet burda mulakatta senin referansin kim diye sormuyorlar elimizden islak imzali bir sey almiyorlarsa biz mektup belge cart curt vermiyorsak ve mulakat asaminda sorulacak soru konulari ve agirliklar belli ise bu referans isin neresinde ve nasil dahil oluyor?
Bu olay o zaman referans olmaktan cikiyor iste..bu dupeduz torpil. Tamam, acik secik yaparsin yuzde verirsin puanlamaya dahil edersin. Akademide de dunyaya da isler boyle tamam.
Ama degerlendirme asaminda hic ismi gecmiyorsa belgelenmiyorsa sonra kimin kimi telefonla arayacagi belli olmadan bu sekilde 1 telefonla en dusuk puandaki cocuk cat diye tepeye cikip use cikiyor bu referans olmak degil.
-
@foucault hocam bakın 30 olduk bizim hiçbir mülakatımız başarılı olmadı elendik.çok üzülürüz ama ölmeyiz.yılmadan yola devam.
-
@serkankaya yok hocam biliyorum. Benimki naiflik bosuna isyan bir sey degisecegi yok. Oyunun kurallarini ben koymadim sonucta. Boyle cok normatif yaklastikca olaylara daha da cok tokat yerim, yeriz biliyorum. Ne diyelim hakkimizda hayirlisi olsun. Kimsenin emegi bosa gitsin istemem.
-
@aslan-reyiz yıllarca ocaklarda koşuştururdum halende başkan olarak koşuşturmaktayım 2 üniversite bitirdim Devleti için kendini her türlü geliştiren canını ortaya koyan adamım ben. Bizim elenme sebebimizi neye bağlıyorsun sen.
Uygunsuz üslup nedeni ile düzenlenmiştir.
-
Evandro kardeş paylaşımlarımı ne diye siliyorsun.müdahele edeceğin kişi ben miyim?
-
@aslan-reyiz yöneticiler yazdıklarıma müdahele ediyor fakat haddini bil sınırını aşma. Farklı sınavlarla 16 mülakat geçirmiş 17. Mülakatında kaymakam olan arkadaşım var benim. Paylaşımlarına dikkat et. Terbiyesizliğini kendi üzerine akıt temiz insanlara bulaşma.