2018 KPSS Kamu Yönetimi Soruları ve Cevapları
-
Seçimlerle ilgili sorunun cevabı: 1999
Kitap eşleştirme sorusu:
Toplum sözleşmeci değildir : (Locke, Hegel, Machevelli, Montesque olanlar)
Elitist Kuram : Joseph Schumpter -
Cevabı: Jean Jacques Rousseau olan bir soru vardı.
-
''Power tends to corrupt.Absolute power corrupts absolutely..'' Bir gün işe yarayacağını biliyordum Lord Acton...
Güzel sorular vardı, cemaat-cemiyet ayrımını yapan Tonnies olsun Duverger olsun...
Artık kamu yönetimide çalışılmalı. 30-40 sayfa notlarla çalışılıp girecek bir şekilde gelmiyor sınav..
-
Geçen sene kamu yönetiminden kıyı kanunu, belediye gelirleri kanunu, afad kanunu gibi garip yerlerden sormuşlardı. Ben de o yüzden pek çalışmamıştım. Sırf kitaplarda bulunabilecek sorular yüzünden 3-4 soru gitti. Bookchin, Mills... En azından 1987 Brundtland Raporunu sordular. Ortak Geleceğimiz olan. Onu doğru yaptık diye sevindik. Ayrıca kamu etik kurulu üyeleri ne kadarlığına seçilir ile il meclisi plan bütçe komisyonu kaç kişiden oluşur gibi benim gibi sınava girenlerin çoğunun boş bırakacağı sorular da vardı. Turkiyede hangi yıl genel secimler ile yerel seçimler aynı zamanda yapılmıştır sorusunu 1999 olarak o konular ilgi alanım olduğu için bilip de c.başkanını halkın seçtiği soruyu iki şık arasında kalıp gidip 2010 yapmış olmam da benim ayıbım... Gerçi hangisi atatürk döneminde açılmıştır sorusunu milliye yapan biri olarak cahilim işte...
-
"Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000`in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır." Maddesini hatırlayamayıp 100 bin yerine benden başka 10 bin yapan yoktur sanırım. Kamu yönetimi mezun olarak nedense çalışsam da bu dersi yapamıyorum.
-
@odtüsbky Hocam ben de Bookchin ile Mills’i yapamadım diğer bahsettiklerinizi yaptım. İkimiz girsek 40’ta 40 yaparmışız
Geçen yıldan ağır geldi bana. P-29 ile P-30 puanı için girmiştim diğer taraf iyi geçti aksine. Hepimiz için hayırlısı olsun.
-
Etik Kurulu : 3 Yıl
İl özel idaresi plan ve bütçe komisyonu en fazla : 7 kişi
Kadın konukevi : 100001
Anayasada idarenin ilkelerinden olmayan: Yerellik
Cumhuriyet'in ilkelerinden değildir: Eşitlik
Yeni CB kaç gün içinde seçilir: 60 gün
Ortak Geleceğimiz
1987 Brundtland Raporu
1999 Mahalli İdareler ve Genel Seçimler ortak
Cemaat ve Cemiyet Ayrımı : Tonnies
Toplum sözleşmeci değildir : (Locke, Hegel, Machevelli, Montesque olanlar)
Elitist Kuram : Joseph Schumpter
Duverger - kitle partisi - kadro partisi
Anayasa mahkemesi partilari denetler
Sp grubu kurulması 20 milletvekili
Duzenleyici ve denetleyici kurul degildir
Kameral Bilimler Kürsüsü : Prusya
Ayrı tüzel kişiliği olmayan il genel idaresi
Ahıska Türkleri - Gürcistan
1921 Misak- Milli kabulü veya Meclis Hükümeti Sistemi
Tanzimat Dönemi
Oligarşinin Tunç Kanunu : Michaels
Devletleştirme
Milli Kalkınma Partisi
Kader Tayin Hakkı
Süzülme
Bookchin -
@antimülakat 45 gun olatak degismedi mi hocam ben mi yanlis hatirliyorum.
-
Cumhurbaskanlığı herhangi bir nedenle boşalırsa seçim 45 gün, görev süresi bitiminde ise 60 gün. Bu soru epey can yaktı bugün.
-
Arkadaslar kamaralizm kamu yonetimindemiydi malum sorular karisti biraz. Kamaralizmin dogdugu ulkeyi soruyordu prusya yaptim dogrumudur?
-
@odtüsbky, içinde söyledi: 2018 KPSS Kamu Yönetimi Soruları ve Cevapları
1987 Brundtland Raporu
1987 Brundtland Raporu sürdürülebilir kalkınma değil mi?
-
1987 yılında pek çok ülkeden temsilcilerden oluşan bir grubun hazırladığı “Ortak Geleceğimiz (Our Common Future)” isimli rapor hazırlanmıştır. Ortak Geleceğimiz Raporu’nda çevrenin korunmasıyla kalkınma arasındaki bağlantıya vurgu yapılmakta, uluslararası düzeydeki çevresel sorunların önemi farklı açılardan değerlendirilmektedir. Değişimin ve yeni bir küresel etik anlayışının yalnızca gerekli değil; günün insan kaynağı, teknolojisi, kaynakları ile aynı zamanda mümkün olduğuna değinilmiştir. Raporda belirtilen temel olgu çevre ile ekonomik sorunlar birbiriyle ilişkilidir ve insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında doğal kaynakların korunması gerekmektedir. Bu noktada sürdürülebilir kalkınma stratejisi ortaya sürülmüştür.
Raporda sürdürülebilir kalkınma kavramı “Bugünün ihtiyaçlarını gelecek nesillerin de kendi ihtiyaçlarını karşılamalarında ödün vermeden karşılamak” biçiminde tanımlanmaktadır.Kaynak: http://cevre.mf.duzce.edu.tr/Dokumanlar/cevre_mf/Dosyalar/SÜRDÜRÜLEBİLİR Kalkınma ve Çevre.pdf
-
Bu sorunun cevabi yanlismi simdi ?
Bide bu alana hazirlanan tecrubeli arkadaslar
Kamu yonetimini gecen senekiyle kiyaslarsak bu senemi zordu gecen senemi
-
Thomas Dye'li ve Lord Acton'lu soruları doğru cevaplayan arkadaşlar hangi kaynaktan çalıştı acaba? Gelecek sene için faydası olur belki