2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
-
Ceza hukukundaki hangisinde teşebbüs olmaz sorusu bilinçli taksir miydi?
-
@circassian Hocam iyi partiye geçen mv'ni görmediniz mi
-
Hukukta 7 gunu isaretleyen var mi soruyu tam animsayamiyorum.
-
@fernando-reges aćılan davaları karara baglar sıkkı yanlisti hocam; ben o yaptim
-
@lion yurtmrnin durdrlmasi kararina itirazin reddedilmesine karsi acilacak davada sure
-
Bu isten anlayan biri tum sorulari derlese cok iyi olmaz mi
-
-
Arkadaslar ticarette iflas eden 1 yil sorumlu olur sorusu 30.sorumuydu hatirlayan varmı
-
@muhsinyazıcıoğlu Siyasi parti grupları,
En son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile
En az 100 bin seçmenCumhurbaşkanlığına aday gösterebilecek.
Cvp 20 milletvekili olacak hocam -
@baumol o soruyu kitapçığı verdikten sonra işaretledim. Muhasebeden aklıma geldi. Keşideci direk poliçeyi muhattapa kabule gönderiyordu sonra kabulden dönünce lehtara veriyordu
-
Peki olumle alakali soruda ucunude yaptiniz mi. Vasiyet mirasci atama bisey daha vardi mirasla ilgili ben ucunede dogru dedim ama oylemiydi
-
@muhsinyazıcıoğlu %6 YI GEÇEN % 5 İ EVLEVİYETLE GEÇER HOCAM SORUNUN İPTALLİK BİR YANI YOK !
-
@lion DOĞRUDUR
-
@lion vasiyet ve miras sozlesmesi yani 1 ve 2 yaptim ama hic emin degilim; sekli anlamda obt'dir diye soruyordu sanirim. Cevabi net bilen soylerse daha iyi olur
-
@iibfli_keynes kardesim 20 mv diye bisey kalmadi diye biliyorum bende. Bazi arkadaslar surda kafasi karismis olabilir chp den iyi partiye gecen adaylar mevzusunda akseneri aday gostersinler diye gecmediler iyi parti mecliste grubu olsun genel secimlere girsin diye gecti onlar. Secim kanununa gore mecliste grubu olan partiler genel secimlere giriyor o mevzu yani.
-
@baumol Hocam kanunda bu şekilde
cmk m2
l) Disiplin hapsi: Kısmî bir düzeni korumak amacıyla yaptırım altına alınmış olan fiil dolayısıyla verilen, seçenek
yaptırımlara çevrilemeyen, önödeme uygulanamayan, tekerrüre esas olmayan, şartla salıverilme hükümleri uygulanamayan,
"ertelenemeyen" ve "adlî sicil kayıtlarına geçirilmeyen" hapsi,
İfade eder. -
@iibfli_keynes İyi parti nasıl gösterdi CB adayı peki? Chp'den milletvekili transfer etmedi mi
-
@fernando-reges Yok hocam 100bin imza ile gösterdi
-
@ilanmılano e bunun cevabı ne o zaman
-
Bu sene puanlar dusuk gelir hukuktan cogunluk en az 25 net yapmış