2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@casanova taksirli suçlarda teşebbüs olmaz bunu bir hukukçu arkadaşa sordum sorunun cevabı bilinçli taksir olmalı
-
Kanunda madde açık zaten taksirli suçlara teşebbüs mümkün değil. Madde hükmü emredici hüküm öğretideki farklı görüşler kaideyi değiştirmez ve o soru iptal olmaz.
-
Valla hocam ben de öyle biliyorum hatta kodlamıştık taksire teşebbüs olmaz diye.
-
Arkadaşlar geçmiş iletilerde yazıldı mı bilmiyorum ama kollektif şirket ile ilgili bir soru vardı hangisi özelliği değildir diye;
-azami ortak sayısı öngörülmemiştir
-tüzel kişiliği bulunmamaktadır
Hatalı soru değil mi? Çünkü azami 2 gerçek kişi tarafından kurulur ve tüzel kişiliğide vardır
Yada soruyu mu yanlış hatırlıyorum?:) -
@birgarip bugün işletme testinde de vardı benzer soru cevabı adi şirket olacaktı tüzel kişiliği olmadığı için
-
@birgarip dostum azami derken üst sınırı kastediyor o yüzden soruda sıkıntı yok
-
@nopainnogain tamam hocam azamiyi yanlış anlamışım gitti 1 soru
-
@bcbc3434 doğru hocam afedersiniz benim aklım tamamen kesintisiz suçların taksirle işlenememesine gitti teşebbüse değil de taksirle gibi düşünmüşüm sınav anında aceleyle gitti yani soruda salak gibi birde şıklarda bilinçli taksir varken acele zamanıma denk geldi hızlıca şıklarda kesintisiz görünce işaretlemişim çok sonradan düştü jeton :)))) sınav anı ne düşünerek işaretlediysen aklında öyle kalıyor kardinalist sorusunu da kesin dışbukey olma sebebi diye hatırlıyorum mesela içbükey demiş soruda cevabıda kesin dışbukeye göre verdim de bakalım hayırlısı nazar boncuğu olsun o anda mantık pek fazla işlemiyor hocam sonra da benim yaptığım buydu doğrusu bu diye direniyorsun :))
-
Bu temsil yetkisi ile soru hatalı değil mi ? Temsilcinin evlenmmesi idi cvp ama temsilcinin iflas etmesi de oluyor kanunda da yazıyor 2 side doru cvp oluyor o zaman ? Fikri olan biri paylaşabilir mi acaba
-
@hozan o sorunun mantigi şu idi aslında hocam. 17 yaşını doldurmuş sinirli ehliyetsiz biri yasal temsilcinin iznini almadan evlenemiyor. Evliliğe ilişkin hükümler evleviyetle kuralı gereğince nişanliliğa da uygulanır. Kanunda evlılık engelleri yazar nişanlilik engelleri yazmaz mesela evleviyetle yorumlarsin
-
@orhungulsah hocam ben de sınav anında çok düşündüm ikisi de doğru diye biliyordum ancak yine de evlenmiş olmasını işaretledim. Yine de aklımda derslerden kalan bilgi iflas etmesinin temsil yetkisini etkilemediği yönünde bilmiyorum belki bir değişiklik oldu belki de bir detay vardı bizim gözden kaçırdığımız
-
@barocan doğru mu hatırlıyorum bilmiyorum ama o soruda aşağıdakilerden hangisinde idari işlemin yetki unsuruyla ilgili farklı bir durum vardır diyordu. Milli savunma bakanlığının tbmm yerine işlem yapmış olmasını ağır ve bariz yetki tecavüzü olarak yorumlayıp o şıkkı işaretledim.
-
bir müslüman HUKUK 40 sorunun cevaplarını tek başlıkta toplarsa çok hayır dua alır.
-
Arkadaşlar şu ticaret ünvanın işletmeden ayrı devredilemeyeceği olan soruda, yani ticaret hukukunda yanlışın sorulduğu soruda şöyle bir şık hatırlayanınız var mı acaba?
"HER tacir 15 gün içerisinde şirketin kuruluşunu ticaret siciline tescil ve ilan etmelidir" tam olarak böyle olmasada anlam bütünlüğü olarak böyle bir şık hatırlayanınız var mı acaba? -
@orhungulsah, içinde söyledi: 2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
Bu temsil yetkisi ile soru hatalı değil mi ? Temsilcinin evlenmmesi idi cvp ama temsilcinin iflas etmesi de oluyor kanunda da yazıyor 2 side doru cvp oluyor o zaman ? Fikri olan biri paylaşabilir mi acaba
Ticari temsilci ile karıştırıyorsunuz bence. Onda durum farklı.
-
@casanova evet öyle bir şık vardı
-
@latortuerouge hocam bende e şıkkıydı diye hatırlıyorum böyle bir şık olduğuna eminmisiniz gerçekten eminmisiniz acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye düşündüm de teyit etmek için soruyorum kilit nokta "Her tacir" demesi yeterli 15 günlük kısmı net hatırlıyorum.
-
@casanova benim kitapçığımda da e şıkkıydı. Yalnız ben de her tacir kısmını değil de 15 gün kısmını net hatırlıyorum.
-
@latortuerouge hocam ben her tacir kısmının altını çizip soruyu boş bıraktığımı hatırlıyorum. Çünkü eğer soruda her tacir diyorsa sorunun iki şıkkı yanlış olur ve iki cevabı olur keza tüzel kişi tacirlerden AŞ ve LTD şirketler 30 gün içinde tescil ve ilan olunur diye düşündüm.
-
@casanova peki hocam ticaret unvanı işletmeden ayrı olarak tek başına devredilebilir mi?