2018 KPSS İktisat Sorulari
-
@balans-etkisi bende böyle yaptım hocam ama bi pislik barındırıyormudur inşallah
-
@balans-etkisi bende öyle yaptım
-
@balans-etkisi Özel kapsamlı TÜFE göstergeleri var 9 adet. H ve I endeksi kullanılıyor genel olarak çekirdek enflasyon için.
H Endeksi: İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler, tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE (D ve alkollü içkiler, tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE)
I Endeksi: Enerji, gıda, alkolsüz içecekler, alkollü içkiler, tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE (C endeksi ile gıda, alkolsüz içecekler, alkollü içkiler, tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE)Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından hane halkının en çok tüketmiş olduğu mal ve hizmetlerden (ürün) oluşan sepetin fiyatlar genel seviyesindeki değişimi ölçmek amacıyla oluşturulmuş olan tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) sepetini (oluşturan bazı ürünlerin çıkarılması sonucu hesaplanan çekirdek enflasyon göstergeleridir.
-
@bcbc3434 bende öyle yaptım
-
@fabercastell makrosu bi tuhaftı hocam dip köşe sormuşlardı
-
@balans-etkisi mikro çok kolaydı ama makro yedi beni
-
Arkadaslar sayfayi tamamen okudum da Marko da ki 0.8 marjinal tuketim egilimi olan soruya +100 demissinjz bu nasil oluyor anlamadimmm
-
@duyguuu37 o soruya değişmezmi dedin hocam?
-
@balans-etkisi öyle vallahi hangisiydi diye diye diğer kitapçığa geçtik
-
@balans-etkisi ben bayag uctum galiba +500 dedim 1/1-c yapip
-
@duyguuu37 bu soruyu bi ben mi değişmez yaptım
-
@duyguuu37 artı 100 olacak çünkü vergilerde artmış
-
@circassian bende değişmez yaptım ama emin değilim
-
@corleone merkez bankasının en önemli enstrümanı haftalık repodur diye biliyorum
-
100 artar yaptım
-
@fabercastell harcama carpanı 1/1-c vergı carpanı c/1-c nasıl degısmez
-
@duyguuu37 hocam kamu harcaması çarpanı 5 çıkıyordu vergi harcama çarpanıda 4 ilkini 100 arttır 500 artar ikincisini 100 azaltmış 400 azalır toplamda 100 artar gelir
-
@fabercastell yok hocam artar ondan eminim,transfer ve vergi ayni anda artsaydi degismezdi
-
@duyguuu37 hocam orda denk butce carpani olayi vardi
-
@abd94 sana ne kardeşim ben öyle yaptım yaptığımın hesabını vereceğim doğru yaptıysan yap sana ne benim cevabımdan