2018 Kpss Muhasebe
-
@keynesinruhu, içinde söyledi: 2018 Kpss Muhasebe
Gümrük komisyoncusundan bişey kesip 4250 tl ödüyordu sonra da brut üzerinden %18 KDV ödüyordu yanılıyorsam.
Şu dediğiniz sorunun tam cevabını açıklamalı biri yazabilir mi gerçekten hiç çözemediğim bir soruydu, o kadar ki ne işaretledigimi bile hatırlamıyorum
-
@rootofallevil
150 Tic mal 5000
191 ind KDV 750
6.. Komisyon gid 4250
100 Kasa 10000 böyle mi olacak tı -
Bence bu soruyu es geçelim
-
@david20 hocam hiç yapamadım soruyu boş bıraktım
-
@david20 pardon KDV 900 olacak kasanın tutarıda değişecek
-
Yemekhane sorusunu yapabildiniz mi
-
@david20, içinde söyledi: 2018 Kpss Muhasebe
Yemekhane sorusunu yapabildiniz mi
Kesme bölümünü soruyordu
-
@secret varlık sorusuydu hocam yanlis olanı soruyordu. Varlıklar yalnizca ozkaynaklarla alinir tarzi bir sık vardi onu yaptım ben.
-
Gumruklu soruyu yetistiremedigim icin kisa kisa optigin ustune yazdim istatistikte cozmeye calistim. soru %15 gumruk vergisinden sonra 4250tl uzerinden %18 kdv odeniyor tarzindaydi. seceneklerde
- Kasa 5150 borclu
-TIcari Mallar 5000 alacakli
-Ind Kdv 900tl alacakli
-Odenecek vergi ve fonlar 750 alacakli
-Komisyon gideri 4250
- Kasa 5150 borclu
-
@kors hocam mal satın alıyor kasa nasıl borçlu
-
@kors borçlu alacaklı kısımlarında sıkıntı var
-
@david20 hesaplar yer değiştirecek
-
@kors İstatistik testi sırasında da o soruyu çözüp işaretlediniz mi?
-
Yahu arkadaslar o soruda alenen 750 tl odenecek vergi ve fonlar hesabi borclu yazmiuormuydu siklarda. Bunu birtek ben mi okudum yanlis olan o degilmiydi. Odenecek vergi ve fon hesabi nasil borclu oluyor anlamadim ki.
-
@lion ben onu kasa 5150 yaptım hocam
-
@david20 su an borclu alacakli kisimlarini yanlis yazmis olabilirim ama diger degerler bu sekildeydi
-
ÖSYM bu gümrük sorusunu sorarak ne amaçlamaktadır?
Yoksa adaylar arasında tartışma yaratmaya mı çalışmaktadır?
Derhal bir açıklama yapılmalı ve bu bedbaht kargaşaya son verilmelidir. -
Muhasebede süre yetmiyor diye soruyu ve şıkları aklında tutup istatistik testinde çözüp işaretleyenler büyük hakka giriyorlar haberleri olsun. Ösym tespit edip sınavları iptal edilince akıllanırlar belki.
-
@keynesinruhu Hocam ondan ziyade bu sınav sistemi değiştirilmeli çeko kamu istatistik sınavlarında uyuyoruz muhasebeden zaman yetmiyor. Eski sistem iyiydi yeminle 2 günde iş tamamdı cumhartesi gk/gy pazar alan iyiydi
-
sorudaki püf nokta komisyon giderinin maliyete eklenip eklenmemesiydi ben maliyete ekledim yani ticari mala. O şekilde cevap direk cikiyordu. Gümrük komisyonu malın maliyetine ekleniyor değil mi ?
İşletme %15 gümrük komisyonu haric 4250 lik ticari mal almıştir. Ayrıca %18 kdv ödemiştir. Mal alış kaydını yapınız şeklinde degilmiydi soru ?