2018 Kpss Muhasebe
-
Nazım hesap yaptım ama soruyu tam hatırlayamadım yazılmaz aslında ama yazılmalı gibi bişey mi diyordu
-
@maxmin bende ydş 5000 alacaklı yaptım
-
@rorschach159
Nazım hesaptı hocam cevap. -
Depozitolu soru vardı
-
Yurtdışı 195 vardı 5000 var mıydı? Vardıysa ve ben yapmadıysam denizin yanındayım atayım kendimi ya. Bi insan hep eksik okumadan soru kaçırır mı ya
-
@avexer
Ben böyle çözdüm
1)120 Alıcılar 190/601 Yurtdışı satışlar 190
2)120Alıcılar 5000/6..Kambiyo karları 5000
3)100Kasa 195/120Alıcılar 195
Cevap Alıcılar 195 -
@david20 bende böyle çözdüm şahsen
-
@david20 evet doviz kuru yukseldigi icin fazladan 5000 y.disi satis yapiyor kabul ediyoruz.
-
Borç senetleri reeskontu vardı dönem sonunda reeskont faiz geliri oluyor borcumuzdu ödemedik gelirimiz oldu diye kodlamıştım
-
Kepekten ekmek yapıyorlar diye un gibi düşündüm nedense ben mamuller yaptım.un üreticisi olduğu için nihai mal olarak değerlendirdim.
Ama Kepek un elendikten sonra üstünde kalan kabuk kırıntılarıymış. Mamul olmaz yani cevap heralde.
Fırıncı olsaydım bilirdim lanet olsun meğer ekstradan fırında çalışmamız gerekiyormuş.
-
@avexer hocam yalnışınız var eğer şıklarda kambiyo karı olsaydı cevap:
1)Kasa 195/alıcılar 190 kambiyo karla 5000 olurdu -
@keynesinruhu yari mamul yaptim dogru oldugunu dusunuyorum.
-
@avexer Diğ stok yaptım
-
@keynesinruhu diğer stoklar o. Ben onu da satıyorlar ya mamul gibi işlem görür dedim sonuçta elek üstü kalan şeyler de olsa adam kepeğide satıyor ve ne olursa çıkacak o kepek
-
@avexer yarı mamul olmazki buğday işlenmiş bir kısmı un bir kısmı kepek olur ya mamuldür ya diğ stok
-
@rorschach159 aynen adam un üretcisi ekmek değil o yüzden onu üretimde kullanmaz diye düşünüp diğer stok yaptım
-
@rorschach159
Diğer stok gibi duruyor hocam aynen. -
@keynesinruhu kepeği satıyorsa o o işletme için mamul olur aslında soruda bir belirsizlik var. Ben diğ stok yaptım
-
Diger stoklar-yoldaki stoklar,komisyoncudaki stoklar,degeri dusenler,kusurlu mamuller,artik ve hurda.
Bu kategorilerin hicbirisine uymuyor kepek o yuzden ara mamul oldugunu dusunuyorum. -
@keynesinruhu peki ben bunu düşünüp ne yaptım? Mamül? Peki neden benim şansım bu. Bu kadar fazla şey bilip sınavda bunları işaretleyemeyen bi ben varım galiba