2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@öğrenci Hocam yukarıda da demiştim, önceden kurum byegm'di ismi, başbakanlığa bağlıydı, orada staj yapmıştım, ortam çok güzeldi ve giren kişiler kpss ile girmişti. Şimdi Cumhurbaşkanlığına bağlandığı için durum değişti.
-
@onuktekin Yok hocam estağfurullah, hayırlısı olsun hakkımızda inşallah.
-
@alageyik08 İnşallah hocam. 14 sayılı CBK'de 20 adet 8. derece ve 20 adet 9. derece İletişim Uzm. Yard. kadrosu ihdas edilmiş. Bahsedilen alım bunlar için olacaktır.
Sınavla ilgili bilgi için: İletişim Uzmanlığı Yönetmeliği -
@onuktekin Evet hocam, yönetmelikte de sizin dediğiniz gibi bir süreçten bahsediliyor. Hayırlısı olsun diyelim bakalım.
-
Merkez göç bu yıl il göç ile beraber ilana çıkmayınca gelmeyecek gibi bir hava oluştu. Bu konuda birkaç kişiden duyduğum yorum; ilk dönem uzman yardımcılarının uzmanlığını almasıyla yeni ilana çıkılabileceği yönünde. Onların bu sınav,tez vs. süreci tamamlandı, uzmanlıklarının verilmesini bekliyorlar. Merkez için bekleyen arkadaşlar ümitsizliğe kapılmadan çalışmalarınızı devam ettirin. Bu süreçte en büyük sınavlardan biridir sabır sınavı, umudumuzu yitirmeden yolunuza devam edin, inşallah karşılığı güzel olacak.
-
@alageyik08 Gözden kaçırmışım hocam, teşekkürler.
-
@onuktekin hocam orda ön elemeden sonra yazılı ve sözlü veya sadece sözlü aşamalarından oluşur diye belirtmiş.Bence tek sınav artı sözlü mülakat olur.
-
@smithayran yönetmenlik madde 23 de uzmanlığa atanırken yds den en az C düzeyinden istiyor belki aynı dguydaki gibi yds ister yani uzman yardımcısı olduktan sonra 5 yıl gibi yds isteyebilir
-
@hedefsgk anladım hocam teşekkür ederim
-
@plansız en çok bekledigim ilanlardan biri ve 90 kusurle başvuracağım lakin 10, 15 kişilik gelecekse şimdi gelmesin merkez göç. 90 lar da bi ise yaramamaya başladı zira. Söyle bi kaç sınav açıldıktan sonra gelsin bari. Hep aynı kişiler aynı sınava girmesin artık bize de sıra gelsin
-
@gresham-t Keşke kurumlar sınav sonuçlarını daha hızlı açıklasalar, siz de işsizlik sürecinizin uzaması anlamına gelen bu temennide bulunmak zorunda kalmasanız Geçen yıl da böyle oldu; açıklanmayan sınavlar, kısıtlı kontenjanla az sayıda gelen ilan derken dediğiniz gibi aynı insanlar bir sürü sınava girerken bazıları sınav yüzü görmedi. Sorunlar böyle ama burda bunları yaşayarak işe başlayan dostlar umuyorum bu işlerle sorumlu olduklarında bu günleri hatırlayıp eskilerin "hatalarını" tekrarlamayacaklardır.
-
Taşra kadrosu alımları haricinde diğer kpss a grubu alımları için sadece e-devlet üzerinden başvuru yapılsa bunlarda da yıl içinde en fazla 4 sınav için başvuru yapılabilse belki puanlar düşme eğilimine girer.
Artık 90-91 puanlar yetmiyor her sınav açılışı 100 puandan başlıyor taşra kadrosu için bile böyle durum -
@rootofallevil müthiş bir öneri. tebrik ederim. ne içiyorsanız bana da verin lütfen o kafayı yaşamak istiyorum izninizle
merkez kadroya girmek için yüksek puanlı ve yds puanı olan birisi rekabet kurumu, mgk, btk ve kvkk sınavlarına başvurup bunların 2 ya da 3ünde mülakata kalıp elense temmuz 2019 kpss'ye kadar başka bir sınava giremeyecek olması haksızlık yaratmaz mı? yüksek puan alan ve bir yılda 4 mülakata birisi girse ve asil olamayıp yedek olsa ya da elense onun suçu mudur? yıllarca uğraşıp mülakatlardan elenip iyi puan alıp işe girmek isteyenlerin suçu ne?
90 üstü puan yapan dili olan birisinin zaten il göçe başvurmaması gerekir, başvurması ayıptır. ama yds puanı olmayan yüksek puanlı biri il göçe başvurabilir. ne yapsın ilanların bir kısmı kafadan kaçıyor
-
@rootofallevil Hocam yapabileceklerimi ve imkanları göz önüne alarak bddk, TCMB, kontrolörlük, il göçe başvurmadim. Ve diğer kurumlara da kafama yatan oldukça başvuruyorum. Puanım çok yüksek, YDS puanım da var. Ama bunlar mülakatları geçeceğim garantisini vermiyor. Siz belki farkında değilsiniz ama işsizlik durumunda insan her yere başvurmak istiyor. Dünyaya sadece kendi gözünüzden değil başkalarının gözünden de bakın. Ya da en kötü empati yapın. Çok şey değiştirecektir.
-
@rootofallevil hocam siz çözümü daha fazla çalışıp daha yüksek puan almak yerine yüksek puan alanların hakkını kısıtlayarak çözmeye çalışıyorsunuz.
Yüksek puan alan da düşük puan alan da işsiz. Bu yüzden işe girene kadar yüksek puan alan puanı yettiği sürece istediği kadar ilana başvurur. Bu onun hakkıdır ve kimsenin de hakkını yemez ilanlara başvuruyor diye.
Bunun yerine yapılması gereken kurumların alım sürecini hızlandırması, yüksek puanların daha hızlı işe girmesi ve bu şekilde işe girdikleri için ilanlara başvurmayarak puanların düşmesidir. -
Mülakat sonuçlarının daha çabuk açıklanması için mücadele edilse daha güzel olur. Hali hazırda daha mülakat tarihi açıklanmamış olanlar var. Örneğin ÖSYM sayıştay sınavıyla insanların koca bir yılını harcadı. BDDK ve VDK açtığı sınavlarda ilan ettiği sayıdan az alım yapıyor. Özellikle Maliye Bakanlığının işleyiş şekli hepimize büyük zarar veriyor. Bu yanlış uygulamalardan dönülse çok şey değişir.
-
@ankaragüçlü hocam 91-92 civarlarında birkaç puanım var biriyle içişleri kontrolörlüğüne başvurdum ama 92 den aşağı kapatmaz gibi görünüyor. Çalışıp daha yüksek nasıl alayım hocam ben yüksek alsam ya ilan gelmez ya da puanım yine yetmez! Alım süreçleri bitirilemediğinden yığılma üstüne yığılma oluyor. Şu dguy alımı bir an önce selametle sonuçlansa 300 kişilik yer açılacak
-
Açıklanmayan mülakatlar ve tarihleri, üst üste gelen ilanlara aynı kişilerin başvurması, dikkat ettiyseniz hep aynı sorunları dönüp dolaşıp konuşuyoruz.
Bence sağlamından herkesin katılım göstereceği bir metinle Bimer etkinliği yapmak.Bimer ve Cimerden gelen şikayetlere cumhurbaşkanının çok dikkat ettiğini okumuştum gazetelerde.Bu sorunlarımızı ulaştırabilirsek belki o zaman birşeyler değişebilir. -
@eomer Gazete ilanı ya da youtube'de yayınlacak bir video çok ses getirir aslında. Diğer türlü CİMER şikayetleri hiç bir işe yaramıyor. Verilen cevaplar robot cevaplamış gibi aynı.
-
@onuktekin Verilen cevaptan çok en yetkili kişiye bu sorunu ulaştırmamız.Yoksa kimse bürokrasinin yavaş işlediğini umursamaz.