KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
Gk-Gy 70 civarı
Hukuk 28-30
Maliye 34-35
İktisat 32-33
Muhasebe 32-33
Net. İllaki sapma olacaktır genel ortalamam bu şekilde,beklentim 94-96 puan. Kaynak soran arkadaşlara,en temel kaynağım 23-27 yaş aralığımın harcanması. -
Sonuçlardan nasıl eminsin diyen arkadaşlara da ek olarak, soruların neredeyse hepsi forumda derlendi cevapları kendim araştırdım.
-
Arkadaşlar merhaba araniza yeni katıldım.
Hukuk:22
Iktisat:22
Maliye:25
muhasebe:26
Sizce bu netlere kac gelir 80ni gecer mi
gecen sene 21 hukuk ,25muhasebe,16iktisat,26maliye icin 82 geldi. -
Benim anlamadıgım nasıl hatırlıyorsunuz özellikle muhasebe sorularını.Benim bir sürü tereddüte kalıp ne işaretlediğimi bilmediğim sorular var.Birde cevapları neye göre baz aldınız.Bence bir sakinleşin sorular ve cevapları açıklansın şimdiden niye net konusuyoruz yahu Birde arkadaşlar bu tbmm genel seçimi değilki çogunlugun işaretlediği doğru olsun..Çogunluk işaretledi diye yanlış şık doğru olmuyor.
-
@aleph 80 i geçer muhasebe niz baya iyimiş başarılar
-
@sucuklu_oralet hocam affiniza siginarak bir soru soracagim. Bi kamu kurumunda mufettişmişsiniz. 8 senedir de bu kpss ile haşır neşirmişsiniz. “Derece yapmak” için neden girme ihtiyacı hissettiniz? Yani derece yapmış olmanın insana ne gibi bi getirisi oluyor? Benim arkadasim emre vardi 2013 senesinde 33 e yakin puan turunden turkiye birincisi oldu. Ama hayati ayni yani. Insanin bi meslegi varken ve hayati yasama firsati varken kpssye derece yapmak icin girmesini cok anlayamiyorum. Isim olsa guzel bi pazar kahvaltisini kpssde derece yapmaya tercih ederdim.
-
@orhungulsah Teşekkür ederim size de başarılar
-
Gecen sene 100 netler havada ucusuyordu. Sonuc bir aciklandi herkes 15-20 net düşük yapmış. Tabii herkes sikayet edicem boyle sey mi olur derken osym cevap kagitlarini acikladi herkes sus pus. O yuzden temkinli davraniyorum. 100 nete 80 i bulur muyum gibi manasiz yorumlarla moral bozmaya da gerek yok. Iyi bir puan gelecektir.
-
@enki Hocam sınava gire çıka artık sınav esnasında doğru diye tik attığımız sorular da oluyor. Sen 100 defa konuştuğun bir insanın sesinden tanımazmısın:)
-
Ayrıca illaki sapma olacaktır diye belirttik,burda herkes ortalama netini yazıyor kimse kimsenin canını sıkmak için net paylaşmıyor.Benim netim bir başkasının canını sıkıyorsa dönsün eksiği kendinde arasın benim yaptığım paylaşımda değil.
-
@istatistikçik Niye canımı sıksın hocam allaha şükür bizde birşeyler yaptık da.Ben mesela muhasebe sorularını kontrol ederken soruyu yeniden çözüyorum Bana biraz garip geliyor adam soruyu olta diye biliyor ucu bası sonu yok..Bir bağlaç neler değiştiriyor.Sağlıklı değil sadece şu aşamada net tahmini yapmak.
-
@1umut Gerekçelerimi Yazayım O zaman Hocam.
1.Çalıştığım Kuruma çok şey borçluyum, En başka beni Meslek sahibi yaptı, hepsinden önemlisi (Tüm sınavlara hazırlanırken sınav paralarını, yol paralarını babamın hacizli olan 3/4 maaşıyla giderdim. Neler Yaşadığımı Bir Allah Bilir, Bir Ben, Birde sınava dolmuş parası vermeyip yürüdüğüm 10-15 Km. olan Yollar Bilir.) Babamın hacizli maaşını kurtarmış bulunmama olanak sağladı.
2.Ancak, insanın bazen hedefleri vardı, Dirsekleri Ders çalışırken çürümüştür belki, Ama Hayaller çürümez. 3 defa İdari yargıdan elenmiş, 1 defa Kaymakamlıktan elenmiş biri olarak, hayallerimin peşinde koymak en doğal hakkım olsa gerek.
3.Ders çalışmaya devam ediyorum, Kendimi hazır tutmak önemli benim için. Bu sınav için, Derece yapmak benim için önemli çünkü kendimi ne kadar hazır olduğumu görmek, motivasyon kaynağım.
4.Derece için puan almak benim motivasyonumu olumlu etkileyecek diye giriyorum, Yoksa geçmişte almış olduğum dereceler var zaten. Benim için Başarı=1/EGO. ***Yani EGO tatmini falan değil kardeşim. Puanımı alırım, köşeme çekilirim. Kimsenin ekmeğine dokunmam, sınavlara müracaat etmem. (İdari Yargı-Sayıştay-Kaymakamlık Hariç)
5.Pazar Kahvaltısını da çok severim Kardeşim. Ancak, Sınavın olduğu günler es geçiyorum Sadece.Saygılarımla,
-
@istatistikçik sonundaki değerlendirmeyi çok iyi buldum hocam. Geride elden ve cepten giden koca 4 yıl. Gerçekten çok değerli zamanlar
-
Allah tüm çalışanların ve hak edenlerin emeklerinin karşılığını almayı nasip etsin. Bir şekilde çalıştık ve sona geldik. Sınavın kolay olması herkes için geçerli zor olması da aynı şekilde.. Ancak benim sınav ile ilgili şahsi fikrim hukuk gerçekten kolaydı, iktisatta mikro makro iyiydi ancak 4 lü dediğimiz kısımı pek anlamlı bulamadım( en azından cok değişik ve ilk kez duyduğum şeyler vardı) , maliye ve muhasebe ise bence içinde cok nitelikli sorular barındırıyordu. Burda yorum yaparken sunu gözden kaçırıyoruz bence yorum yapan çoğu kişi KPSS sürecine ciddi emek vermiş olan kişiler. Elbette ki bunca emeğin ve çalışmanın karşılığı olarak sorular kolay gelecek. Ancak bu kesimin dışında yüzeysel çalışmış yada öylesine giren kişiler de var. O nedenle sınav sonraları hep cok kolay denilen sınavların daha cok ters köşe yapacağına inanırım. Rabbim tüm emek veren kardeşlerimi , tüm hakedenleri muvaffak etsin. Durmak Yok önümüzdeki maçlara bakacağız ️
-
hukuk 35-5
iktisat 28-9
maliye 27-10
muhasebe 23-7
bu netler kaç puan getirir sizce? -
Hukuk 39d 1y
Maliye 33d 5y
Muhasebe 33d 2y
Ikstisat bilemiyorum ama 20d diyorum en fazla -
Arkadaşlar önceki sayfada yazdım ama arada kaynadı o yüzden tekrar yazmak istedim
Gy 42
genel kültür 30
Hukuk 32
İktisat 15
Maliye 34
Muhasebe 20 ya da 18
İktisat benim en büyük belam maalesef. Bu sene yaptığım doğru sayısı geçen yıla göre fazla sanırım cevaplara bakmadım ama buraya geçen yılki netimi ekledim. Sizce bu netlere kaç puan gelir?
Geçen yıl gky 72 puandı alanda da 62 nete 72 puan almıştım. Bu sene yükselir demi -
Siz nerden bakiyorsunuz netlerinize
-
@heacker kafalarına göre hesaplıyorlar hocam işte
-
gy ve gk alan puanlara etkisi ne açaba