KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
@casanova 20147 yazmışım 2017 olacaktı
-
Arkadaşlar sınavda kolay gözüken yerler çalışana kolaydı bunu da unutmamak da fayda var. Ayrıca derslere göre kolaylık zorluk herkese göre değişir. Geçen seneki muhasebe bu seneye göre daha kolaydı mesela bana göre. Geçen sene süre yetmedi bu sene süre yetti yapamadım.
-
@casanova hocam o zaten bi gerçek, sıralama oranları kesin değişir geçen seneye göre. Geçen seneki puanlara gerçekten yazık olacak. Benim şahsi düşüncem bu sınava hakkını verip çalışan ve sınav günü sınav şansı yanında olanlar yüksek netler yapmıştır onlardan şüphem yok. Ama bu kadar fazla sayıda 120 130 netler inandırıcı gelmiyor şahsen.
-
@rintintin aynen kardesim katiliyorum. Aday verimli bir yil gecirmistir oturmus catir catir calismistir konulari yalayip yutmustur zaten bu adam her turlu alip basini gider sinavda saglam netini yapar. Derslerin zorluk seviyeleri kisiden kisiye degisir. Kimi muhasebeye yatkindir ama maliyenin mantigini oturtamamistir kimi hukukta proftur ama iktisatta cat pat ancak yapar vs. Bu yilki sinavin boyle kolay oldugu algisi esasen hukuktan millet telas yapmaya baslamisti degisiklikler gelirse ne yapariz ne ederiz stresi vardi o degisiklikleride sormayip duz genel sorulari sorunca osym tabi oo haci bu yil fulledim cok kolaydi sinav algisi olustu.
-
@rintintin hocam sınava giren kişi sayısı 80000-100000 arası diyelim ki puanı hesaplananmayanı şunu bunu at hadi 50000 olsun. Hocam şurada bir avuç kişiyiz işte forumu aktif kullanan veya faceyi sosyal medyayı aktif takip eden kpss bazlı. Bunun 30000 lik kısmı soru ne olursa olsun belki hazırlıksızlıktan belki çalışmamaktan belki anlamamakta kendilerince sebeplerle sert rakipler değil. Fakat hocam mesela geçen sene 100 yapanla 80 yapanın keskin bir farkı vardı. Şimdi soruların marjinal faydası ise azaldı. 12000 sıralamaya sahip adamla geçen sene 5000 sıralamaya sahip adamın arasında 10-15 net vardi ki dikine çifte artan oranlı oluyordu belli bir netin üstünün getirisi. Hocam şimdi 12000 sıralamaya sahip adam 85 net yaparsa 5000 sıralamada ki adamın kaç net yapması gerekir? Yani anlatmak istediğim gene bakın ilk 250 de mesela 135-145 arası dalgalanma olur sıralamada ilk 750 de 120-130 ken 1000-2000 arası 110-115, 2500 5000 arasında da 95-105 arası net gelir diye diyorum demek istediğim geçen sene ben 120 net bekliyorum diyeni bırakın, 105 diyen yoktu gerçekten yoktu ki bu adamlar güzel bir sıralama elde ettiler 105 net ile.
-
@lion aynen hocam katılıyorum. hukukun iyi yapılması insanları iktisat, maliye ve muhasebede de böyle 30 üstü geleceği algısı oluşturdu. Hepsini 30 üstü yapanlar da olacaktır elbet ama forumlarda ve gruplarda dönen kadar çok olduğunu düşünmüyorum şahsen.
-
@casanova anladım hocam demek istediğinizi. Aslında bunu biraz da netlerin yığıldığı aralık belirleyecek. Geçen sene böyle bir yığılma daha az puan aralığında gerçekleşmiş, sizin öngörünüz de bu net aralığının bu sene daha yüksek olacağı ve bu seneki 80-85 puan arası gelir diyenlerin puanlarının 75-79 arası geleceği yönünde.
-
@casanova hocam geçen yıl sistem ilkti ve sınav erkendi dolayısıyla konular yetişmedi süreyle ilgili aksaklıklar oldu bu yıl sistem bilindiği için puanlar bi tık daha yükselmesi çok normaldir.. Ama gerek forum gerek facebook sayfalarını okuyunca sınavın kolaylığının abartıldığını düşünüyorum.. Açıkcası orta şekerli bir sınavdı ve sürprizler çok müsait.. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
-
Hepsini 30 üstü yapan ilk 250ye rahat girer arkadaşlar cevaplar açıklanmadan çok basit gibi geliyor sınav hepsini 30 üstü yapmak özellikle muhasebe ve maliye zor bence.Hukuk geçen senenin maliyesi gibi düşünülebilir 30 üzeri rahat çıkılırmış.iktisat geçen seneye benzerdi bi tık kolay olabilir 25 üzeri gören iyidir hertürlü . Muhasebe aynı geçen seneyle. 20 üzeri gören iyidir maliyede geçen senenin hukuku gibi 27 üzeri gören iyidir.o yüzden aşırı bi oynama olmayacaktır diye düşünüyorum hepinizin gönlüne göre olsun inşallah
-
@pawnex aslinda doğru bir mantık kurmussunuz hukuk geçen senenin Maliyesi idi. İktisat bi tık kolaydı çalışan biri evet iktisatı yapardı (ki değişik sorular da vardı ) ama çalışmayan ya da eksikleri olan biri İktisat ta 10 15 net arası en iyi ihtimal yapardı. Muhasebe desen çoğu kişi tüm sorulara bakamadı geçen sene gibi. Dolayısıyla gecen seneden tek fark iktisatın bi tık kolay olması maliye ile hukukun yer degistirmesi idi
-
Forumda paylaşılanlara göre kendi hespaladığım netler,
Gy 22 net
Gk 33 net
Hukuk 19 net
İktisat 25 net
Maliye 28 net
Muhasebe 18 netSizce 80 i geçip çok küçükte olsa vmy şansı var mı?
-
@byteks1 80 civari bi puan gelebilir ama üstüne çıkar mı bilemiyorum hocam. Başarılar
-
Bende genel yorumumu yapayım: Sınava bir yıl emek vererek hazırlanan adaylar için her bölümden istisnasız 20'şer doğru yapılırdı. Muhasebede dahil olmak üzere 20 doğru yapmaya sınav çok müsaitti. Bunun üzerine koymak isteyenler için hukuk ve iktisat soruları 25 net üzeri yapılabilecek ayardaydı. Muhasebe 6 ile 12 arası sorunun işaretlenememesi nedeniyle 25-30 arası net çıkaran kendilerini başarılı görebilir. Maliye için ise ben başarılı net bandını 23 net üzeri olarak görüyorum. Toparlayacak olursam:
Hukuk 27 net üstü
İktisat 27 net üstü
Maliye 23 net üstü
Muhasebe 25 net üstü
Yapmayı başaranlar sınavda iyi net çıkarmış olarak kendilerini görebilirler. -
@byteks1 Hocam bu nete geçen sene 83.5 puan geldi. Bu sene 80 sınırında kalır tahmin ediyorum. Vmy için alım sayısına bagli olmakla birlikte şu an için önümüzü görmeden her yorum havada kalır. Genel durum belirleyici olacak.
-
Ben de tam 80 sınırında kalacak gibi hissediyorum.
Geçerse de kalırsa da 1,2 puanla olacak gibi. muhasebe de hatırlayamadığım sorular da var.
Artık bekleyeceğiz bakalım. -
Arkadaşlar merhabalar
Gy 42
genel kültür 30
Hukuk 32
İktisat 15
Maliye 34
Muhasebe 20
İktisat benim en büyük belam maalesef. Bu sene yaptığım doğru sayısı geçen yıla göre fazla sanırım cevaplara bakmadım ama buraya geçen yılki netimi ekledim. Sizce bu netlere kaç puan gelir?
Geçen yıl gky 72 puandı alanda da 62 nete 72 puan almıştım. Bu sene yükselir demi -
8 Yıldır KPSS İlletinin içerisinde olan biri olarak Bende Genel Değerlendirme yapmak isterim.
Muhasebe : Geçen seneye göre zamanlama daha rahattı, Ancak bu format için her daim zamanlama sorunu yaşanır. Genel muhasebe kısmının çok zor olmadığını düşünüyorum, Maliyet kısmı biraz zaman alıcıydı. Soru olarak geçen seneye eş değer, Ancak zamanlama olarak 1 tık daha öndeydi.
Hukuk : Hukuk çalışan ve çalışmayan adayı ayrıştırılmadığı, Bence sınavın en kalitesiz alanıydı. "Belki de ülkedeki hukuk sisteminden dolayı, Hukuku unuttum, zor sorarsak yanlış sorabiliriz" Kinayesini yapamadan geçemeyeceğim. Türkiye ortalamasının en yüksek olacağı ve sapmanın en az olacağı alan olduğunu düşünüyorum.
Maliye : Genel format dışına biraz çıkılmaya çalışılmış. 10 civari orijinal soru oluşturulmaya çalışılmış. Benim en beğendiğim bölümlerden biriydi, Yorum yapılması gereken sorularda vardı. Salt Bilgi sorularından ulaşılması daha doğru olur diye düşünüyorum. Kitaplar ve dershanelerde kendini güncellemiş olurlar bu konuda.
İktisat : Kolay bir Mikro, Saçma bir Makro, Para-banka olmayan, Değişik bir Türkiye ekonomisi olan "Ciguli-Çalgıcı Kızı Binnaz Misaliydi"
Bir kamu kurumunda Müfettiş olduğumda, İş yoğunluğumun fazlalığı ve Doğuda turnede olduğumdan Çok hazırlanıp girmedim, Ancak temelli olan ve tecrübeli arkadaşların rahatlıkla yapabileceği bir sınavdı. Derece yapmak için girdiğim bir sınavdı, ve Hedefime ulaştığımı düşünüyorum.
Ancak ; Sosyal medyada veya bir çok grupta gördüm, Herkes alanda 100-110 bantlarından bahsediyor, Çok aldırış etmeyin arkadaşlar, Kendine rakip gördüğü arkadaşların fazla net yaptığını gören duyan bir çok arkadaş nedense kendine doğru oluşturup netlerini yüksek tutuyor. Son zamanların en büyük hastalığı Sorulan Açıklanınca sesler kesilir. Herkesin gönlüne göre olsun.
Geçen seneki sınava göre Alan kısmında -15, -12 net düşürüp puan hesaplamasını ortalama yapabilirsiniz. Geçen senenin 80 alan neti bu senenin 95-93 bandı gibi düşünebilirsiniz. Bu da hukuk netlerinden, mikro kısmının kolaylığından ve muhasebenin zaman konusunda biraz daha iyi olduğundan kaynaklı.
-
@antimülakat hocam maliyenin bu kadar belirleyici olacağına inanıyor musunuz gerçekten benim en başarılı olduğum alan ve muhasebeden bile üstün görmüşsünaz şaşırdım açıkçası
-
Son 10 yıl cıkmıs kpss sorularına göre en kolay hukuk sınavıydı.İktisat artık alısılmısın dışında geldi.Maliye kolay yorum ağırlıklı.Muhasebe kolay hızlı cozen yani deneme cözup pratik yapan en az 25 neti görütdu.80 87 puanı olanlar umarım sadece guy ilanı beklemez.A grubunda sevinme olayı yoktur.Bu senenin sansi dguy vmynin cok düsuk kapatmasıdır.Takip edin bu yil merkez uzmanlıklar kacla kapatıcak.
-
2017liler dguy vmy ve guyda alimlari kapatmasında en şansli dönemdir.Tabi vmy ayri bir calısma gerektirir benim gözumde ancak bu yıl bu sinavlarin bu kadar düsuk kapatcagini dusunmuyorum