Psikolojinizi nasıl sağlam tutabiliyorsunuz?
-
Başka bir yer var mı bilmiyorum ama sanırım en doğru yer burası bu konu için. 3 senedir bu işin(alan sınavı) içindeyim mülakatlardan da elendim, sınavlardan da yahut küsüratlarla sınav kaçırdığım da oldu. Ben artık dayanamıyorum. Depresyona doğru emin adımlarla ilerliyorum. Bu işin içinde benden daha fazla süredir yer alıp daha çok elenen var bunu da biliyorum. Siz nasıl sağlam durmayı becerebiliyorsunuz? ben yapamıyorum.
-
@sr ailenizle mi yaşıyosunuz
-
@toranj hayır. tek yaşıyorum.
-
@sr o zaman daha iyi . sal hocam tamamen rüzgara bırak kendini. şu an ki durumuna asla kurtulman gerek bi hastalıkmış gibi bakma. böyle bi süreç geçiriyosun bu kadar bitti. şu an bunu deneyimliyosun bu kadar.
-
Bu işin içine yeni girdim, ilk kez bu yıl girdim sınava. Sabırla psikolojiyi ayakta tutmanın çok önemli olduğunu anladım. Sadece bu süreç için değil genel olarak hayatta ayakta kalmaya çalıştıkça insanın daha da güçleneceğini düşünüyorum. Dediğim gibi yeniyim o yüzden halinizden çok anlamıyorum muhtemelen ama sabır diliyorum Allah kolaylıklar versin.
-
Bu süreç normal bir süreç değil böyle hissetmeniz normal.
Spor yapıyordum hocam. Kendimi sakatladım çok anlamsız bir şekilde bu yüzden 3 aydır yapamıyorum dengem bozuldu. Eğer imkanınız varsa spor yapın. Deniz kenarındaysanız arada denize gidin. Yani bir şekilde monotonluktan çıkmaya çalışın.
Bunlarda etkili olmazsa en önemlisi bir doktora görünün. Kan degerlerinize baktırın her şeyden önce. Vitamin eksiklikleri,hormonal bozukluklar da insanı kötü etkiler. -
Bu forumda tek ciddi mesajım olabilir bu.
Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Herkes aynı durumda, bazıları daha şanslı bazıları aşırı şanssız. İlk KPSS’ye hazırlandığım seneyi es geçerek konuşuyorum bundan 3 yıl önce haketmiştim işe girmeyi. Sağlam bir bilgi birikimim, çok iyi bir kpss puanım ve yds puanım vardı. Olmadı. Bir sürü talihsizlik yaşadım, anlatsam roman olur yani. Sonunda ola ola guy oldum. Guy a şükredecek hale geldim ki ben ne son guydan önce açılan 2 guy sınavına girdim ne defterdarlığa ne göçe. İstemedim hiç. Hayat senin planladığın gibi her zaman gitmiyor değil, genellikle ASLA planladığın gibi gitmiyor. Bunu öğrendim. Alışmayı dene birinci tavsiyem bu, ben elendiğimi öğrenip; 1 saat sonra çalışmaya devam ederdim. Olmayınca olmadığını kabullenmek, “neden” sorusundan uzak durmak önemli. O “neden” sorusunun cevabı yok. Kısmet değilmiş diyip önüne bakmak gerekiyor. Beni onca zaman tek ayakta tutan “ben elimden geleni yaptım” demekti, elinden geleni yap ve gerisini düşünme orası senin müdahale edebileceğin bir yer değil çünkü. Hiç olmayabilir de bu aklında olsun, ama bunun korkusuyla oturma o dersin başına. Dünyanın sonu değil bu psikolojin bozulmasın hiç, rahatlat kafanı herkes 657’ye tabi olmak zorunda değil. Gücünün sabrının yettiği yere kadar. Hayatta iyi bir iş sahibi olmaktan çok daha tatmin edici şeyler var. Huzur gibi, mutluluk gibi ve inan bunun yolu
sadece işten geçmiyor.
Sevgiler -
@bengidönüş +1000 like.
-
@sr hocam sizin derdinizin dermani forumun büyük psikolog doktoru @otuzyılsavaşı hocamizda eminim bir reçete yazacaktir size. Hemide bedava:)
-
@sr Allah yardımcın olsun kardeş. Bende 2014 yilindan bu yana ugraisyorum "yillar oldu" hatta artık yıllar doldu( dolacak) , yıllardır "herşey oldu" ,"herkes birşey oldu", bilenlerde oldu, "bilmeyenlerde oldu", bulanlarda oldu, "bulmayanlarda oldu" ancak bir ben olamadim. En yakin arkadaslarim iyi yerlere geldi. Yillarim geldi gecti. Gelen zaten gecer, toplanan zaten dagilir, dogan zaten ölür... Mesele boşa geçmemek,boş dağılmamak,Boşuna ve boş ölmemek... Ee buda demek aslında herşeyin bi sonu olduğudur. Başarısızlıkta mutlaka biter başarılilarin her zaman zirvede kalmadığı gibi basarisizlarda( mücadelesini bırakmayanlar) her zaman çukurda yada zeminde kalmaz. Mutlaka hem yükselir hem ilerler.Hiç ınancini kaybetme yıllardır boşuna uğraşmadın ve boşuna yaşamadın. Sende boşuna değilsin kazanmamış olmanda. hiçbir şeyin, hic bir yaratılmışligin boşuna gereksiz yere olmadığına inan. Başarısızlık kurumuda bir yaratılmıştır yaratiktir... velhasil daha uzatmayayım.... Biraz uzun oldu sıktıysam affola. Allah yardımcın olsun kardeş ...
-
@sr tek yaşamak buyuk avantaj.Nasıl geciniyosunuz hocam
-
Allah rızkı keserse canı alırmış. Şükrediyorum, şükredin, halimize bin şükür arkadaşlar.. Neler neler yaşıyor insanlar...
-
Her gecenin bir sabahı vardır.İnşallah sabrımızın,emeğimizin karşılığını alacağız
-
@sr hocam haddim değil ama önce şunu söylemek istiyorum, konu sadece A kadro sınavları değil. Bu, bu ülkede; hayatın her alanında, her döneminde yaşayabilme ihtimalimiz olan bir süreç ama tabi ki en yoğun hissedilen ve acı çekilen yerlerden birisi A grubu kadroları. Bu forumda kimlerin ne hallerini gördük, ne yazılanlar, ne çizilenler; sadece bu forumda değil bundan önce bu ekiplerin toplandığı birçok platformda da benzer gönderiler bulmak mümkün. Size önerim bir gün vaktiniz olursa atanan arkadaşların eski iletileri içinde gezinin, yine atanan arkadaşlara özelden mesaj atıp atanmadan daha bir gün önceye kadar neler hissettiklerini sorun bu size bir rahatlama sağlayacaktır. Fakat bu anlık rahatlamaya da takılmayın, gerçekten istediğiniz kurum neresi ise doğru an geldiğinde tırnaklarınız ile onu söküp alacağınız inancını içinizde taşıyın, bu inanç düştüğünüzde kalkmanıza yardımcı olacaktır.
-
Başlığı görünce tüylerim diken diken oldu. Allah çalışma azmi versin.
-
kick boks ile..herkese tavsiye ederim antreman sırasına ne kpss düşünüyorum ne de atanmayı.Eve gelince de o kadar yorgun oluyorum ki ders çalışıp uyuyorum direk.Ayrıca bir şeylere vurmanın psikolojiye de iyi geldiğini duydum.
-
@bengidönüş pardon, guy olmak için yıllardır uğraşıyoruz. küçümsüyorsunuz ama..
-
günde 1 litre ağlıyorum iyi oluyor.ha birde çok küfrediyorum. ama suçu başka kişilere yada şeylere hiç atmadım.
-
Daha kötü durumda olanlarda var tabi benden kötü olanlarda vardır belki bilemiyorum ben bu süreci 2 yıldır yaşıyorum en büyük hayalimdi kendi maaşımla ve istediğim işimle babama hediyeler almak benim güçlü bi kadın olduğumu ona bir kez daha göstermek ve onun göğsünü defalarca kabartmak KPSS açıklandığı gün puanımın yüksek olmasına o kadar sevinmişti ki sanki onun gözünde kaymakam olmuştum o gün dedim tamam işte babam için daha çok çalışıcam ama olmadı sınav açıklandıktan 1 ay sonra aniden sapasağlam babamı verdim toprağa işte o günden sonra defalarca kez anladım sınav iş hepsi tabiki de olmalı ama insan hayatını bunlara bağlamamalı annen baban ve sevdiklerin yanındaysa 5 sene sonra olsun ne değişir ayakta dimdik dur hocam ve hiç bi şeyin seni alt etmesine izin verme su akar yolunu elbet bulur...
-
Psikolojiyi sağlam mı... tutamadık hocam tutamadık...