2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
-
Alan kısmında soru sayılarını hatirlayabilen var mı arkadaşlar uluslardan kaç soru vardı akıl kalmadı ben de
-
@audit 35 i ben çözerek buldum ama tabi kendi mantığımla hazırlayanın mantığı farklıysa onu bilemem şu mantıkla çözdüm ilk üst sıra toplamı 198 sol sütun toplamı 207 alt satır 216 sağ sütun toplamı da 225 olarak gidiyodu.216 olan satırda 25 eksikti.anlatabildim inşallah
-
Iktisatta taylor kuralı vardı,2000 krizi nedenleri vardı.
-
Arkadaslar ben sinava hic calisamadim dolayisiyla sinavim iyi gecmedi. Ama kisisel veriler mevzuatini okuyup kpss bilgisini sadece taze tutmayi basaran aday bence rahat mulakata kalabilir. Adaylarin genel durumuna gore degisecegi icin baraj surpriz bir sonuc cikacakmis gibi hissediyorum.
-
@yağmur1223, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@audit ben de 15 yaptım. Bir de "negatif" in sıralanması gibi bir soru vardı. Onu ne yaptınız Hocam?
360 yaptim arkadaşım. emin degilim ama.
sesliler kendi aralarında 6
sessizler kendi aralarında 12
yer değişiklik durumu 56×12×5 = 360
-
@audit ben de hiç emin değilim bakalım hocam hayırlısı olsun
-
@yağmur1223 müessese, yıllık beyanname, stagflasyonla mücadele,mülletlerarası anlaşma,hangisi oy kullanmaz,çekirdek enflasyon , varlık vergisi, heckser ohlin,mal beyanı ,çok yönlülüğe geçme sebebi hatırladıklarım
-
@yağmur1223, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
Iktisatta taylor kuralı vardı,2000 krizi nedenleri vardı.
2000 krizine cari açık dedim. o dönem cari açığımız tehlike yaratacak boyutta değil diye hatırlıyorum. siyasal istikrarla arasında kaldım. kitapçık fırlatma olayı sebebiyle onu da kabul ettim. cevabi cari açık yaptim.
-
@chia87, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@yağmur1223 müessese, yıllık beyanname, stagflasyonla mücadele,mülletlerarası anlaşma,hangisi oy kullanmaz,çekirdek enflasyon , varlık vergisi, heckser ohlin,mal beyanı ,çok yönlülüğe geçme sebebi hatırladıklarım
stagflasyonla mucadele icin tam istihdam ve bitce fazlasi dedim. tan istihdam ile issizlik dusurulur, bütçe fazlası ile de enflasyon baskilanir diye düşündüm. ama şıklarda fiyat ve ücret de vardı. bunun için illa ki stagflasyon olması gerekmez diye dusunuyorum. israil uyguluyor, orda stagflasyon yok. yanlış da olabilirim.
hicksel ohlinde, sermaye yoğun ülke emek yoğun ihraç eder şıkkı vardı. soruda yanlış olanı soruyordu. onu işaretledim. cevaplarım k3sin doğru demiyorum tabi. bunlar yorumlu sorulardı bence.
-
@yağmur1223 tektonik demiştim galiba
-
@audit hocam bu sorunun benzeri bu yil girdigim bir sinavda vardi. Enflasyon sebebiyle doviz kurlarindaki dengesizlik olmasi gerekmiyor mu cevap? Sayet 2001 krizine, EMP sayesinde bastirilinan enflasyonla giriliyordu.
-
savaş açmaya kim yetkilidir sorusu vardı. meclis dedim.
-
@kpssınavı, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@audit hocam bu sorunun benzeri bu yil girdigim bir sinavda vardi. Enflasyon sebebiyle doviz kurlarindaki dengesizlik olmasi gerekmiyor mu cevap? Sayet 2001 krizine, EMP sayesinde bastirilinan enflasyonla giriliyordu.
hangisi yanlış diye soruyordu soruda. bunda mutabık miyiz ? o dönemde kurda dengesizlik vardı. netice itibariyle devalüasyon yapıldı.
-
Arkadaslar 6698 de nasıl durumlar? 20 soru az da degil
-
@audit o soruya ben döviz kuru artar dedim çünkü 2001 krizinde sabit döviz kuru uygulanıyor kur artmamali kura baskı olmali
-
@audit evet hangisi yanlış diye soruluyordu. 2000 EMP ile döviz çıpası 2001 de de esnek kura geçildiği için devalüasyon uygulanamaz hocam.
-
@ceks74, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@audit o soruya ben döviz kuru artar dedim çünkü 2001 krizinde sabit döviz kuru uygulanıyor kur artmamali kura baskı olmali
ama 1999 yılında cari açık sadece 1.4 milyar dolar. krizi tetikleyecek kadar değil ki. zaten kurda baskı olmasa devalüasyona gidilmezdi
-
@cagii, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
Arkadaslar 6698 de nasıl durumlar? 20 soru az da degil
orayı büyük ihtimalle herkes tam çıkardı. buradan sorarlar denilebilecek yerlerin tamamından soru geldi. hatta kanundan 2 sayfa not çıkarmışım. notların tamamını sormuşlar.
-
@kpssınavı, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@audit evet hangisi yanlış diye soruluyordu. 2000 EMP ile döviz çıpası 2001 de de esnek kura geçildiği için devalüasyon uygulanamaz hocam.
hocam soruda 1999 mu diyordu 2001 mi ?
-
@audit hocam 2000 kasım ve 2001 şubat kriz yaşanan aralık soruda 99 demiyordu sanırım. 99 da da herhangi bir kriz yaşanmadı bildiğim kadarıyla.