Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Birim satış fiyatı 10
Birim değişken maliyet 8
Toplam sabit maliyet 40.000
İse 10.000 tl kar edebilmek için kaç adet mal satılmalı?
25000 -
Tatmin güdü istek ihtiyaç felan 2 soru vardı
-
Malın malla değiştirildiği dış ticarette oluşan oran...
-
@metehan bu sorunun cevabını bulan arkadaşlar kaç buldu acaba?
-
@sdf
Hangisi? -
SInavın genel değerlendirmesini yapacak olursak, alan bilgisi gayet kolaydı yüksek kapatacağını düşünüyorum. İngilizcede de çeldirici pek yoktu, ona da kolaydı diyebiliriz. Randımanlı çalışan arkadaşların mülakata kalacağını düşünüyorum. (Hukuktan kalmazsam eğer, yazdıklarım doğru fakat ifade edişim biraz kitabi bir dil olmadı bir soruda, mülakata kalanlardan oluruz inşallah.)
-
@metehan reel döviz kuru ile ilgili soru
-
@sdf yüzde 12 buldum ben kurlu soruyu. Ama emin değilim.
-
@sdf
Ben bulamadım formülde yazdım yerlerine çıkmadı
Reel döviz kuru =nominal döviz kuru . Yurtdışı/yurtiçi
Yaptım fakat olmadı -
@metehan boşanılan eşin annesinin hısımlık durumu
aşağıdakilerden hangisi idari sözleşme değildir
içişleri bakanının belediye başkanını görevden uzaklaştırması
devlet ihale kanunu usullerinden değildir. -
@metehan ben de öyle yaptım bulamadım o yüzden bulan arkadaşlar nasıl buldu diye merak ettim. baya üzerinde durduğum bir soru oldu sınavda.
-
testteki işletme sorularını hatırlayan arkadaşlar var mı peki?
-
-
@sdf
Aynen bende bulamadım bi türlü -
@frustration m1 para çarpanı sorusu da m1 tanımını formülünü bilip çıkaramadığım sorulardan. reel döviz kuru sorusu da öyle oldu bende. ikisinin de cevabını merak ediyorum.
-
Soruyu tam hatirlamiyorum ama isletmede tahvil faiz sorusunda faizler artinca sabit faizlilerin değeri azalir, çünkü yeni yüksek faizli tahvili almak için sabit faizli tahvilin faizi düşük geldiği için satılır o da tahvil arz fazlasindan dolayi piyasa değerini dusurur dedim
Bu soruyu yapan var mı? Sizce bu cevap dogru mudur yoksa ben soruyu yanlış mı anladım?
-
@sdf ben de aynı durumdayım seninle. Pra arzı sorusunu sallayıp 2.75 yaptım. Reel döviz kurunu da süz mantıkla önce yüzde 10 sonra değiştirip yüzde 12 yaptım. Bence bu sınavın belirleyicisi test soruları olacak :))
-
@ceks74 faiz yükseldiği zaman tahvilin getirilerinin bugünkü değer düşer ve buna bağlı oalrak da tahvilin değeri düşer. İşletme açısından açıklaması böyle olmalıydı. Sizin dediğiniz de aynı mantık. Kabul edileceğini düşünüyorum.
-
@frustration eyvallah hocam insallah soruyu doğru anlamisizdir o zaman ben bir an tereddüt ettim sağolun
-
döviz kuru olan sorunun cevabı %12 olması lazım. Yüzdesel değişimlerde bölüm çıkarma, çarpım toplama olarak alınıyo https://i.hizliresim.com/PDL24Q.jpg