Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@kyrieirving BDDK'yı bilmem ama SPK sınavında adaylara üstüne basa basa sırf ingilizce yüzünden sınavı bırakmayın. Çeviride ne biliyorsanız yazın biz her bir kelimenizi puanlandıracağız diye her sınıfa duyuru yapmışlardı. Bu tip kurumlara İstanbul'da olduklarından talep görece az ve daha düşük puanla kapatıyor. Yanlış anlaşılmasın düşük puanlılara lafım olmaz ancak SPK sınavına GK-GY'si iyi olduğundan yaptığı 82 puanla maliye bilmeyen ve sınavdan önce not çalışan bir endüstri mühendisinin girdiğini görmüşken, eğer dilde zorlasalar ya da kıt puanlama yapsalar mülakata girecek aday bulamayabilirler. Ancak ne zaman baksam zaten sürekli ilk açılan ilanlardan olan Rekabet sınavına her daim çok yüksek puanlılar giriyor ve 2016 sınavındaki istisna hariç adaylar zaten işletmeyi de çalışıp bir şekilde yapıyor. Bu nedenle kurumun mülakata kalacak aday bulamam derdi olmadığı gibi ne yazık ki çoğu dilden kalıyor. Yine de mülakata kalan sayısı, alım sayısının 3 katını rahat bulup 4 katı zorluyor. Yani Rekabet'te biraz dilden zorlasalar bile yine KPSS puanı yüksek olup dili olan bir kitle normal şartlarda mülakata bir şekilde kalacak. O nedenle burada bas bas bağırdık. Kimisine olumlu yansıdı kimisinden de siz böyle konuştukça "ingilizcem olmasa da başvurasım geldi" sözlerini duyarak üzüldüm. İşletme mezunu olmadan işletme konularını çalışıp bir de üzerine yabancı dili yaparak mülakata kalabilecek biri olacak mı cidden merak ediyorum. Zira Kamucu halimle işletmeye yüklenip 60'la sınırı kıl payı kaçırmıştım. Tekrar altını çizerek söylüyorum. Geçen sene ilk kez her alanda klasiğin yanında test soruları da soruldu ve önceki sınavların aksine son iki sınavda bazı sorular seçmeli oldu. Bu sene ne olur asla bilemeyiz. 2016 ve 2017 sınavlarındaki puanlamaları ve mülakata kalan farkını görünce 2018'de ne olacağını kimse bilemez. Zaten bu saatten sonra ingilizce neymiş, gerekirse sallarım tutarsa girerim diyenlerden başvuranlar başvurmuştur. Artık önemli değil. Buradan son olarak söyleyeceğim şudur:
Kurumda çalışanlardan burayı takip edenler var. Ancak bu durum diğer birçok kamu kurumunda da geçerli. Bu nedenle burada yazarken kelimelerimizi seçerken dikkatli ve saygılı olup birbirimizi kırmayalım. 3 günlük dünya, 88-89'larda olup bu sinavı kıl payı kaçıracak arkadaşlar belki hırs yapıp daha başka yerlerde başarılı olacak, bunu da göz ardı etmeyelim. Sınava girebilecek ve ucundan (belki de benim gibi) kacıracak herkese başarılar dilerim.
-
@odtüsbky hocam ben birşey demedim sadece artık sıktı bu muhabbet dedim deminki arkadaşa. Çok yakın bir arkadaşım da başvuruyor 95 puanla hazırlıkta görmüş ingilizce sadece. Beraber çalışıyoruz. Ayrıca ben de başvururdum yani Çünkü işsizim ve ailemden aldığım harçlıkla geçiniyorum bu kadar basit bu olay. Çocuk ingilizce çalışıyor bu sınav için. Bana göre de kimsenin hakkını da yemiyor. Ayrıca şu sınava başvuran diğer bütün sınavlara da başvurur Bddk, spk vs. Bu kadar büyütmeye gerek yok bence.
İyi forumlar dilerim -
@kyrieirving dostum sen yanlış birşey demedin. Puanin var ve İngilizce ye de çalışıyorsun. Yaparsin veya yapamazsın bunu sinava girmeden bilemezsin değilmi. İngilizce yi yapip diğerlerinden kalan yokmudur sanki elbette var. O zaman iktisati kötü olanda başvurmasın hiç boşuna. Öyle saçma şey mi olur. Üstelik biz medyum muyuz nerden bilelim sinavi geçip gecemiyecegimizi. Sen çalış İngilizce ne gir sinavina. Olursa olur olmazsa diğer sinavlara hazırlık olur. Spk ve bddk gibi...
-
Arkadaşlar gvs de boş kalan kısımları ne yaptınız “- yada x” mi koydunuz yoksa direkt boş mu bıraktınız?
-
Basvuruda kpss belgesi yukle kisminda belgeyi nasil yukleyecegiz
-
@ankaragüçlü boş kalan yerleri boş bırakın yani ben genelde öyle yapıyorum.
-
Kurumu aradım teknik desteği aradım tatmin edici cevap alamadım. Ya şu mecburi hizmet bölümüne daha önce yazmış olduğum gelir idaresi başkanlığı kısmını düzeltemiyorum. Eğer sıkıntı olmayacaksa o şekilde başvuruyu onaylayacağım.
-
ya ingilizceyle iktisatı maliyeyi kıyaslıyorsunuz ya pes diyorum .Hiç oturup çalıştınız mı ingilizceye de burda boş boş sallıyosunuz .yok 1 ayda ingilizce halledilir miymiş ,yok youtube da bilmem ne hoca varmış da izlersen alırmışşın .hee zaten yıllarca ingilizce çalışanın aklı yoktu.başvurun arkadaşlar zaten başvuran başvurdu ama bu kadar da basite indirgemeyin .iktisatı kötü olan başvurmasınmış ,90 alan adamın nasıl iktisatı kötü oluyor sorması ayıp .
üzülüyorum ve sinirleniyorum gerçekten .bu kadar kolay mı ya ?bi oturun çalışın hadi.anlamadığınız bi dilin içinde boğulun ,her gün kelime ezberleyin ,her gün okuma yapın da göreyim sizi .ona rağmen insanlar yine geçemiyor da siz mi geçeceksiniz .ben zaten ciddi bir şekilde girmicem ama şunu söylemeden de edemicem.ingilizcesi olmayanlar hiçbir şey beklemesinler.mucize olmıcak ve kazanamayacaksınız .keşke şu hırslarınızı aç gözlülüğünüzü ,her şeye başvurmayı etkinliklerde de kullansanız .susup susup kalmasanız ,sinsi sinsi yorum okuyup eleştirmeseniz .
-
@rootofallevil nasi bi sıkıntı olabilir hocam? sorarlarsa yok zorunlu hizmetim dersin , duzeltmeme izin vermedi sistem dersin. Cok takilma böyle seylere. Şu başvurunu yap artik
-
Kpss belgesini hangi formatta yuklicez yardimci olur musunuz
-
@richie-rich tamam hocam
-
@desertiger ais ten pdf seklinde indirdim ve yukledim
-
Ne ingilizceymiş ya bırakın artık şu muhabbetleri. Kimse size soracak değil sınava girerken. Ayrıca benim İngilizcem olmadığı anlaşılmış ben kvkk ve merkeze de başvurdum haftasonu merkez bankası sınavına da girecem İngilizcem var çok şükür. Bu kurumun da yds istemesini ben de isterdim ama istemedi. Ne yapıyorum girenlere boşa ümitlenmeyin kazanamayacaksınız falan mı diyorum hayır. Bırakın artık kim ne yapıyorsa yapsın ya. zaten kimse şu konuşmaları sallamaz bile boş yere yazmaya da gerek yok, milleti İngilizceniz yok geçemeyeceksiniz diye aşağılamaya da gerek yok.
-
@desertiger pdf şeklinde hocam
-
İsmimi etiketlememişsin bende seni etiketlemiyeceğim. O arkadaş kendisini biliyor. İktisati iyi olmayan adam nasıl 90 alir demişsin. Kurumun istediği puan türlerinden biri de p24. Bu puan türünde hiç iktisat yok. Sıfır iktisatla bu puan türünden 100 bile alabilirsin. Yani boş boş konuşmuşsun bilader. Bide beni boş konuşmakla itham etmişsin. Çünkü evet ben kelime ezberliyorum, evet paragraf okuyorum ve gramer çalışıyorum. Sirf sen egonu tatmin edesin diyede çalışmayı birakmiyacam. Oldumu canım kardeşim birdaha bilip bilmeden boş boş yorumlar atma.
-
Kurum şartları belirlemiş neden siteminizi oraya yöneltmeyip burada başvuru yapmak isteyenlere baskı yapıyorsunuz anlamıyorum.Bu aday başvuru şartlarını sağlayıp gerekli puana da ulaşmışsa müsadenle kararı kendisi versin.Belki deneyim kazanıp seneye daha iyi hazırlanıp kazanacaktır..İngilizce bilmemek zaten yeterince büyük bir dezavantaj merak etmeyin daha fazla ağırlık bindirmenin gereği yok.
-
Arkadaslar Yuksel Bilgili'nin makro konu anlatimi kitabindan calisiyorum da para banka konularini da makronun icinde anlatmis. Paranin gelisimi,para arzinin belirlenmesi,para polutikasi araclari,para talebi teorileri siz bu konulara calisiyor musunuz. Ilanda sadece makro yaziyor ama para banka da dahil mi acaba o makroya
-
Sınavda İngilizce bölümü yds ayarında test şeklinde geliyorsa youtubedan birçok video dersler var onlardan çalışabilirsiniz ben de öyle yapıyorum. Mutlaka sözlük edinin, sınava kadar günde en az 1 saat kelime çalışması yapın. Diğer alan kısımları için zaten kpss kaynakları yeterli olacaktır diye düşünüyorum. İngilizce için ayrıca yds soru çözüm teknikleri videolarına da bakmakta yarar var.
-
Arkadaşlar çalışmalar nasıl gidiyor? Hangi konulara ağırlık veriyorsunuz?
-
Kurumun sitesinde yayınlar bölümüne girin terimler sözlüğü çıkacak karşınıza orada a dan z ye kurumun işleyişi ve görev alanlarıyla ilgili pek çok terim var. Misal acente demiş karşısına ingilizcesini yazmış üstelik tıklayınca açıklaması var. Sınavda iktisatta, hukukta, işletmede tanım ve/veya açıklama soruları gelirse bunlara bakmakta yarar var. Ayrıca terimlerin ingilizce karşılıklarını da öğreniriz bu sayede. İngilizce testinde reading parçaları gelir mi bilmem gelirse ekonomi ve ticaret konularından olursa mesleki terimleri öğrenmiş oluruz.