Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@rootofallevil Şu konuşma tarzına bir bak bence. İnsanları ne ile itham edeceğine dikkat etmezsen anladığın dilden kullanmak zorunda kalacağım. Diğer konuyla alakalı da bence şansını daha fazla zorlama. Sınava başvurup başvurmamak tamamen benim keyfime kalmış bir şey.
-
Bu arada Bende Yokum arkadaşlar P14 99,06 Puanla.
Geçmiş Dönemde sınava girmiş bir aday olarak,
İktisat : Biraz sürprizlerle dolu oluyor. Standardı yok geçen sene seçmeliydi. Daha öncelerde Ekonometri ve İstatistik soruları Zorunluydu. O Yüzden, İktisat için yüzeysel ekonometri ve istatistik bakabilirsiniz. 1 Günü geçmeyecek şekilde belli başlı tanımlara bakabilirsiniz.
İşletme : Yine sürpriz bir alan. Geçen sene muhasebe çözerek başarılı olanlar oldu. Hiç İşletme bilmeyerek geçenler var. Benim tavsiyem işletmesi hiç olmayan arkadaşlar, Açık öğretim işletme kaynağından çalışabilirler.
Hukuk : Sürprizin yaşanmadığı ve en rahat geçilen bölüm. Normal KPSS hukuk bilginiz yeterli olacaktır zaten. Biraz özel hukuk alanına ağırlık verebilirsiniz.
İngilizce : YDS daha kolay bir sınav. O yüzden YDS 40-50 Bandında olanların bile geçebileceği düzeyde. Ancak SGK Müfettişliğe giren arkadaşlar varsa aranızda, öyle kolay beklemeyin yani
-
Kimse vicdana oynamasın. Geçen sene kimler nerelere başvurdu, nereleri kazandı ama burda da bir sürü laf etti. Herkesin kafasında bir düşünce vardır. Girebileceğini, hakettiğini düşünen kesinlikle başvursun
-
@baumol yok ya başvurup girmemezlik edersen hak yemiş olacaksın içine sinerse öyle et. Eğer öyle edersen de iki dünyada da hüsrana uğrarsın umarım.
-
Tekrar tekrar söylüyorum bir taraflarının keyfine sınava gelmeyecek olanlar lütfen sınava başvurmasın!
-
Bu sene Sayıştay eleme ve VMY sınavları açıklandığı tarihte yapılmadı.Hiçkimse bu sınavın da planlandığı tarihte yapılacağının garantisini veremez.VMY'yi seçenler sınav ertelendiği için aynı gün yapılan diğer sınavlara giremedi.Sınavın ne zaman olacağı da belli değil.Bu yüzden aynı gün Sayıştay yazılı sınavım olmasına rağmen başvurumu yapacağım.Sonuçta ortada yaşanmış durumlar var ve daha fazla mağduriyete katlanamam.
Ayrıca hak yersiniz diyenler için de şunu söylemek isterim.Ben KPSS'den derece yapmak için binbir türlü zahmetle ders çalışmışım , KPSS dışında hiçbir işime yaramamasına rağmen Sayıştay,Kaymakamlık onun dışında hukuk fakültesi final sınavlarımdan zaman ayırıp icra iflas,cmk,uluslararası ekonomi gibi dersleri çalışmışım ama beyefendi sırf kendi işi olmadığı için insanları hak yemekle itham etsin.Son olarak da sınava kuruma alınacak kişi sayısının kat kat fazlasının çağrıldığını sıralamaya giremeyecekseniz sorunu başkalarında değil kendi başarısızlığınızda aramanız gerektiğini hatırlatmak isterim. -
@odtüsbky Eğer aldığın puanla bu sınava giremezsen bunun en büyük sorumlularından birisi @RootofAllEvil adlı arkadaş olacak. Benden söylemesi.
-
@sucuklu_oralet sen niye girmiyosun hocam ? Denetim mi istiyosun
-
@richie-rich Ben VDK müfettişim Hocam. Kaymakamlık, İdari Yargı, Sayıştay ve Bir Kaç Üst kurul-Bir Kaç Müfettişlik Dışında sınavlara girmeyeceğim.
-
92 puanlılar kendi puanına göre yorum yapıyor, 89 olanlar kendine göre.Bu şekilde objektiflik olmaz.89-92 arası çok bilgi farkı yok ama yan ürünler varsa işletme ekonometri veya yds bunlar fark yaratır
-
Başlık bildiğin savaş alanına döndü adminler seri ban getirin lütfen
-
Alakasız ama rekabet bir açıldı tam açıldı bee forumda tartışma donerdi ama bu kadar erken başlayan görmemiştim,action ı bol bir süreç bizi bekliyor. :))))))))
-
@officialsecret Rekabet Kurumu Sonuçta, Tüm İİBF Hakkını Vererek Burada "Haksız Rekabet" yapmasa olur mu
-
Puanımla başvuracağım listeye girersem ne mutlu giremezsem de başka kurum sınavlarında deneyeceğim şansımı. Herkese bu yolda başarılar
-
@baumol Hocam ben de onu özelden sakinleştirmeye çalışıyordum. Saldırgan bir dil, insanları haklıyken haksız bir duruma çıkarır.
@Aksis hocam, Sayıştay ilk kez online sınav yapınca böyle bir olay yaşandı. VDK Sayıştay'ın yazılı sınavına denk gelen bir tarih belirlemişti. @Sucuklu_Oralet arkadaşımızın dediğine göre VDK kendini biraz üstün gören bir anlayışla bunu yapmış ancak başvurular kontenjanı doldurmayınca ve sayıştay test sınavı gibi geniş katılımlı bir test sınavı VDK ile aynı güne denk gelince tahminen rezil olmamak için VDK sınavı erteledi. Rekabet ise yıllardır çok talep gördüğü için böyle bir şey yapmaz. Siz yine de Rekabet'le görüşün hocam. Eğer başvurular bittikten sonra ertelenirse hakkımız yanar ona göre başvuralım deyin, iyice araştırın hakka girmemek için. Öyle kestirip atmayın lütfen. Yahut Rekabet'i istiyorsanız sadece ona yönelin. 2015'ten beri bu işlerin içindeyim ve bir kurumun çakışıyor diye en fazla ALES yüzünden falan saatini değiştirdiğini gördüm. Gün değiştirme o kadar kolay değil. Kurumlar prestiji önemser. -
Adamlar kurumun adının hakkını veriyorlar hocam. @sucuklu_oralet
-
@sucuklu_oralet ihtiyacımız olan yorumlar bu tarz kesinlikle teşekkürler hocam. yds 80 üzeri ancak kafamı işletme istatistik ekonometri karıştırıyordu. dediğiniz gibi yapacağım yüzeysel bi okuma inşallah bu dersleri kurtarır
-
Bu yıl vdk sayistay çakışması ertlenmeler olunca haliyle insanlar bu sınavın da ertlenme ihtimalini göz önüne alıp sayistaya girecekse dahi rekabete de başvurmasına yol açacak ki bunda çok da haksız olacaklarını düşünemiyorum ki sayistaya girmedim bu arada farklı yöne cekilmesin istemem. Açıkçası alan dışı kalan ing ve diğer dersleri yetersiz olsam da çalışıp denemeye hakkım var diye düşünüyorum çünkü bu puanları çeyizime koyacak değilim bunca emek vermişken bu da hakkım da var.Herkesin rızkı bellidir kimseye nasip de olmaz.
-
Arkadaşlar önceki yıllarda sınava hukuk alanından başvuran oldu mu? Hukuk başvuruları için de iktisat soruları varmış, hangi kaynaktan çalışmak gerekli?
-
@rootofallevil Yav sınava girmeyeceğim ama sen böyle yapıyorsun ya başvurasım geliyor. Sonra diyorimki boşver boş boş konuşuyor işte diyorum. Sana kalmamış insanlara ne yapacağını söylemek. Vicdanımız da aklımız da var çok şükür.