TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
@arthaslaurenn Birader :))) sabah sabah iyi güldüm. Birader değilim ama sen Mahmut da diyebilirsin teşekkürler iyi dilekler için
-
Arkadaşlar benim sorum biraz farklı olacak, kaç yıla taşınır kurum İstanbul'a?
-
@alageyik08 fazlaca sürmez. Bahsi geçen finans merkezi projesinin inşaatı devam ediyor ancak bddk ve spk zaten kiralık bina ile bile olsa taşındı baktılar bina tamamlanma süreci uzarsa kirada olsa giderler.
-
@evandro TCMB istediğim bir kurumdu, ancak Ankara'yı hem çok seviyorum hemde çok alıştığım için hayallerime veda ettim. SPK'nın da taşınacağını duyunca çok üzüldüm, Eskişehir yolundan geçerken hep göz göze geliyorduk kendisi ile. Neyse hayırlısı olsun hakkımızda ne diyelim.
-
@pgulus 5. Grup icin en önemli mutlaka bilinmesi gereken konulari bilen birileri yazsa cok iyi olur
-
@aeu032 sorulabileceğini düşündüğüm muhtemel bir soru ;
Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları ve Stratejik İKY nin örgüt yapısı içinde insan kaynağına bakış açılarını karşılaştırmalı olarak açıklayınız. ( şair burda İnsan kaynağına bakış açısının tarihsel gelişim sürecini sormak istiyor)
Ben olsam böyle bi soru sorardım misal
İKY ile ilgili kurumun geçmiş yıllara ait sorduğu soru yok gibi bence 5. gruptan girecek arkadaşlar herkes aklına gelen ve sorulabilecek olası soruları buraya yazabilirler. Kendi çıkmış soru havuzumuzu oluşturabiliriz. Bilgi paylaştıkça çoğalır hırs yapmayın yazın şuraya iki satır bişey :)) -
- Gruptan olanlar bana özelden yazabilir mi? 4. Gruptan kimsenin sesi çıkmıyor
-
İnsan Kaynakları ve Hukuk için 2009 Uzman Yardımcısı sınavının çıkmış soruları varmış. Bir de anca geçen sene o gruplardan girenlerden bulabilirsiniz.
Buradan ulaşabilirsiniz. -
@e2i Çok teşekkürler paylaşımınız için.
-
@pgulus Önemli olan niyet tabi
-
@e2i cok teşekkürler
-
Çalışmalar nasıl gidiyor beyler bayanlar... Pek bir şey kalmadı geriye
-
@mulkiye01 Burada bir tane master yapmış arkadaş sınava girecek diye ne "vizyonsuzluğu" kaldı ne birşeyi Etraf akademisyen merkez bankacısı doluymuş da haberimiz yokmuş
-
amerikada finans masterı yaptım diyordu arkadaş ki buradansa çok daha iyi yerlerde çalışma potansiyeline sahip, artı araştırmacı kadrosu kendisi için pekala daha uygun. Merkez bankasında uzman kadrosu haliyle araştırmacılara kıyasla daha alt segmentte demek yanlış olmaz sanıyorum.
Diğerlerine gelince buranın muhtemelen yarı maaşını alıyorlar ve bir çoğu aynı işleri yapacaklar hatta belki de iş tatminleri daha iyi olacak yani onlar için her şey daha olumlu bunun onların vizyonuyla alakasını çözemedim? iki karşılaştırma arasında uçurum var.
-
Hocam amerikada 15 000'den fazla üniversite var burada arkadaşlar vizyon demeden önce üniversiteyi bile sormadı. bir de isterse Stanford'da okusun isterse Michael Jackson Üniversitesinde olsun insan ülkesi için çalışmak isteyebilir. Diğer arkadaşlar için tabiki de maaş vs konusunda haklısınız ama şöyle de bir durum var; eğer dediğiniz iş tecrübesinde dediğiniz kalifikasyonlarda insanlar 27-28 yaşlarında buraya giriyorlarsa İstanbulda çok büyük çaplı yatırım bankaları ve private equity şirketleri var maaşlarını euroyla veren. Ondan dedim. Her neyse, zaten 3 gün önce de dediğim gibi ben pes noktamdayım. Kim giriyorsa da başarılar dilemek düşer Bundan sonrası için sadece ekonometriyi nasıl halletti insanlar onu merak ediyorum
-
@nigazinpariz halledilemedi ve başka kurum sınavlarına yönelindi
-
@nigazinpariz zevk için iki senedir ekonometri çalışan bir psikopat tanıyorum. kendisi bu sınava girecek olan arkadaşlardan birisi. İktisat ve para banka kısmını hallettiyse geçer bu sınavı.
-
@nigazinpariz haklısın o üniversiteyi sormamak bizim hatamız belki ama amerikada master yapacak parayı, bursu, bursu bulmak için zekayı kafayı azmi bulan adamı sorguladım ama haklısın her şey mümkün. Diğer noktaya gelirsek bahsi geçen yerlerin çoğu toefl ya da eşdeğer sınavları istiyor bunun dışında askerlik olayı var kamunun sana sunduğu çok fazla hak var insanlar onlardan da feragat etmek istemiyor kolay kolay. O açıdan her ne kadar merkez kamu sayılmıyor olsa da arkasında bir güvence olan ve en yüksek maddi tatmini sağlayan yer. Ayrıca durumlar eskisinden farklı son teşkilat yapılanması ve değişikliklerden sonra ciddi belirsizlik oluştu ve hatrı sayılır adam sırf bu yüzden bile bu sınava yöneldi.
-
Arkadaşlar merhaba iki sorum var;
Sınava kimliklerimizle giriyoruz değil mi sınav giriş belgesi falan yok?
Kalem silgi kendimiz mi getiriyoruz?
Kapıdan dönmeyelim sonra herkese başarılar -
@kerberos aksi belirtilmemişse kalem vs ben götürürüm hep.