2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@Antimülakat hocam taşra memurluğu için maaş konusunda net bi rakam var mı yada minimum alacağımız maaş konusunda ona göre borç yapmayı düşünüyorum da ?
-
@mstf min. 3,5 max 5,5 diyelim. Bursa ve Izmirde bu paraları görürsün.
-
İyi akşamlar muhafazada eğitim iş başı yapmadan önce mi oluyor herkes aynı anda mı başlıyor eğitime bir de bu maaşı ilk olarak ne zaman almaya başlıyoruz yani bazı yerlerde kısım kısım eğitime alınıyor diye gördüm bu durumda biz beklemede mi kalıyoruz maaş falan almadan bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
-
@umutsuz_vaka maaş mesai başladığın ayın 15'inde alırsın. 14'ünde işe başlangıcın yapılırsa, 15'inde maaş alırsın. Gtb'de maaş mesai olduğundan böyle durumda maaş yatar ama mesai 1 günlük yatar. Yolluk duruma göre değişir, bazı yerlerde adayken tam yolluk alırsın, bazı yerlerde adayken %10 alırsın. Bazı yerlerde ise tam yolluğun yarısını alırsın.
Eğitime bir yıl sonra gidersin en erken, en geç 1,5 sene sonra. Eğitime kim iş başını erken yaparsa o önce gider. Önce gelen kapar meselesi diyeyim. Senin devren yeri gelir senden 10 ay önce eğitime gider gelir. Tam yolluk almaya başlar, sen öyle kalırsın.
-
@Antimülakat yani tam olarak öğrenmek istediğim şu eğitim olmadan iş başı oluyor mu olmuyor mu eğer ki iş başı oluyorsa silah eğitimi almadan nasıl çalışmaya başlayacağız eğer ki eğitim sonrası iş başı olacaksa o eğitime başlayacak olduğumuz min 1 yıl olan süre zarfında maaş olmadan evde oturup eğitim için çağırmalarını mı bekleyeceğiz
-
@umutsuz_vaka yok yardımcı olarak hemen işe başlarsın. İş bulunur sen merak etme. Evde oturmak olur mu, silah olmadan yapacağın çok iş olur.
-
@Antimülakat bunu işte hep merak ediyordum çok teşekkürler sizi bulmuşken birkaç sorum daha var peki yardımcı olarak çalışırken yine örneğin 24/48 gibi olan çalışma saatlerinde mi çalışacağız yoksa 8 5 mesai mi oluyor
-
@umutsuz_vaka valla yerine göre değişir. Gtb de saat olayına takılma, kapılarda çalışmadığın sürece bir ayar çekiliyor.
-
@Antimülakat son bir soru maaşların Ağustos 15e yetişme ihtimali var mı yani kura ve diğer işlemler o tarihe kadar biter mi
-
@umutsuz_vaka zor görünüyor.
-
@Antimülakat çok teşekkürler
-
@Antimülakat hocam dil tazminatı var mı muayene memurlarında
-
@zaknafein devlet her yerde standart. Seviyeye göre para alınıyor. Çok yüksek rakamlar değil, bankalardaki gibi.
-
@Antimülakat hocam bir de gümrük müfettişliği ile uzmanlığını karşılaştırır mısınız.hangisine girmek daha zor kariyer imkanları çalışma şartları zorluğu vs..
hocam bunu size sorarken bakanlık çalışanı oldugunuz için içeriden bir gözlemci olarak yorumlamanız için soruyorum yoksa internette muhakkak bununla alakalı bilgiler mevcut
-
@zaknafein gtb teftiş şu an 3-5 sağlam a kadrodan bir tanesi. Gtb uzmanlıkta hiçbir kariyer bekleme. Taşrada bölge müdürü yapmazlar, müdürlük vs. de sınavla girildiğinden avantaj taşra da. Gtb de kariyer düşünüyorsan, 1- Teftiş 2- Muayene.
-
Antimülakat gümrük bakanlığı döner sermaye memurluğu konusunda bilgi verebilir misin
-
Arkadaşlar en erken ne zaman işe çağıracaklar bilen duyan var mı ?
-
@Antimülakat hocam yine size sormak zorunda kalıyorum hakkınızı helal edin en erken göreve ne zaman çağırırlar sizce bayramdan önce mi sonra mı?
-
ben bugun aradım belli değil dediler.eş durumunu sordum nasıl öğreneceğiz. adam kuraya kalmazsan kabul edilmiştir dedi ordan anlarsın
-
@arguni0263 geç bile kalindı. Yakın zamanda haber gelir diye düşünüyorum.