GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Gider pusulası goole yazin soruda tanimi veriliyordu. Ayrica hangisi yanlistir olan buyume olcak issizlikdegil. Cungku buyumede sadece mal ve hizmetlet saysinin artmasi diyordu. Buyume ise Y dedigimiz milli gelir degerin artmasidir. Bu da ayni zamanda fiyatlara bagli. Eger mal sayisi artti ise fiyatlar da dustu ise milli gelir degismez
-
@pablomu kollektif şirket sermaye koyarken ödenmemiş sermaye hesabı kullanılmaz.
-
@sinan-taylan, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Gider pusulası goole yazin soruda tanimi veriliyordu. Ayrica hangisi yanlistir olan buyume olcak issizlikdegil. Cungku buyumede sadece mal ve hizmetlet saysinin artmasi diyordu. Buyume ise Y dedigimiz milli gelir degerin artmasidir. Bu da ayni zamanda fiyatlara bagli. Eger mal sayisi artti ise fiyatlar da dustu ise milli gelir degismez
Gider pusulası esnafa yaptırılan işlere karşılık düzenlenir oraya dikkat et. Soruda çiftçiden alınanlar karşılığında düzenlenen belge soruluyordu, cevap net MÜSTAHSİL MAKBUZU
-
@sinan-taylan Ayrıca işsizliğin tanımı da bariz yanlış
-
3M kredi çekiyor %15 yıllık faiz 5 yıl vade.
bana bu soruda neden azalan bakiyeler yöntemi ile amortisman ayırmış gibi çözdüğünüzü açıklar mısınız? bi de hemen o soru kesin hocam, net hocam vs. diye gelmeyin.her sene faizi + anaparanın %20'sini ödüyor. zaten basit faizle hesaplanmış bir kredi. her sene 600.000 tl anapara+ 450.000 tl faiz ödemesi var. neden gidip kalan anaparadan faiz ve %20 hesaplaması yaptınız? ben bu sorunun cevabının 1.050.000 olduğunu düşünüyorum, bazı arkadaşlar böyle düşünmeyebilir ama soruda anlaşılan buydu. bazı arkadaşlar gidip neden gidip mesela ikinci sene faizi 2.4 M üzerinden hesaplayıp 360.000 bulmuş onu anlamadım? faiz hesaplaması baştan yapılır, her sene her sene faiz mi hesaplanıyor?
-
@hagi Bileşik faiz hesabının ters mantığını kurabilirsiniz.Nasıl ki bileşik faizde her ay faiz ana paraya eklenip yeniden hesaplanıyorsa bu soruda da aynı mantık vardı.
-
Bi de şey diyeceğim burada o soru net hocam, o soru hocam diye birbirinizi aşağılamayın ya komik oluyor herkesin belli konularda yanlışı çıkabilir, kendi yanlışınızı doğru diye de diretmeye gerek yok. Önemli olan gib'in ne kabul ödeceği. O yüzden tereddüt duyduğunuz soruları bile yanlış kabul edip öyle hesap yapın. bu kesin benim yaptığım gibidir diyerek hesap yapmayın ve birbirinizi bayram öncesi kırmayın. Sevgiler
-
@istatistikçik Soruda %15 bileşik faiz diyor muydu? Ben mi kaçırdım yoksa?
-
@gencburokrat 13 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 234 üncü maddesi ile birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tespit edilenler, defter tutmak mecburiyetinde olan serbest meslek erbabı ve çiftçilerin; vergiden muaf esnaftan yapacakları mal ve hizmet alımları ile birinci ve ikinci sınıf tüccarların, zati eşyalarını satan kimselerden satın aldıkları mallar için gider pusulası düzenlemesi öngörülmüştür.
-
@sinan-taylan soru da ayenn buydu
-
@hagi Neye göre bunu söylüyorsunuz ? Baktığım tüm monagrafilerde Kolektif şirket sermaye taahhüdünde ödenmemiş sermaye hesabı borçlandırılmış. Aksini iddia eden kanıtınız var mı?
-
@hagi demiyordu sadece her ödeme faiz ve anaparanın %20si olduğu için bileşik faizin ters mantığı kurulabilir.
-
@istatistikçik ''kurulabilir'' diyorsunuz hocam ama kesin demiyorsunuz, ben o yüzden diğer alternatif seçeneği de yazdım. bakalım gib hangisini kabul edecek.
-
@hagi nezaketen söylüyorum:) hayırlısı olsun
-
@sinan-taylan, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@gencburokrat 13 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 234 üncü maddesi ile birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tespit edilenler, defter tutmak mecburiyetinde olan serbest meslek erbabı ve çiftçilerin; vergiden muaf esnaftan yapacakları mal ve hizmet alımları ile birinci ve ikinci sınıf tüccarların, zati eşyalarını satan kimselerden satın aldıkları mallar için gider pusulası düzenlemesi öngörülmüştür.
Kardeşim soruda çiftçi soruluyordu, net eminim
-
Mustahsil makbuzu da budur. Müstahsil Makbuzu, defter tutan Çiftçilerin, defter tutmayan çiftçiler ile yaptıkları alışverişler sırasında düzenledikleri belgeye verilen isimdir. Müstahsil basit anlamı ile üretici anlamına gelmektedir
Soruyu hatirlayin sadec ciftci geciyor diye mustahsil olmaz
-
Mustahsil makbuzu da budur. Müstahsil Makbuzu, defter tutan Çiftçilerin, defter tutmayan çiftçiler ile yaptıkları alışverişler sırasında düzenledikleri belgeye verilen isimdir. Müstahsil basit anlamı ile üretici anlamına gelmektedir
Soruyu hatirlayin sadec ciftci geciyor diye mustahsil olmaz
Bu tanımı nereden bulduysanız pek sağlıklı değil
-
@sinan-taylan Müstahsil Makbuzu
Madde 235
Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar ile kazancı basit usulde tesbit edilenler ve defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden satın aldıkları malların bedelini ödedikleri sırada iki nüsha makbuz tanzim etmeye ve bunlardan birini imzalıyarak satıcı çiftçiye vermeye ve diğerini ona imzalatarak almaya mecburdurlar. -
@sinan-taylan hocam cevap müstahsil makbuzu
-
@sinan-taylan 235 E bakar mısın dostum