GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@toranj aynen öyleymiş hocam sadece aykırı işlemler geri alınabilir diyor. Bende şimdi baktım da. Eğer soru doğruyu sormuş da cevap bu olacak. Bende bilmeden doğruyu yapmışım sanırım bunu işaretlemiş tim çünkü
-
@baybatur sanirim o degil direk kaynaktan kesme yazmislar anlaymadim bende . Maktu verginin sorusu ayri sekilde yazmislar cunku
-
@toranj idari yargı yerleri işlemi hukuka aykırı bulur bırakır . idarenin yerine geçip işlem tesis edemez. o yüzden o cevap yanlıştı
-
@toranj bende sanki yanlış i soruyordu diye hatırlıyorum ama arkadaşlar doğru yu soruyordu dediler. Bilemedim şimdi.
-
@gencburokrat sağ olun
-
@toranj hocam karıştırma yapmayalım orda sadece geri alma işlemi vardı idari yargı usuluyle ilgili bir soru değil onu sorsa soru baştan yanlış idarenin geri alma işlemi idari usul de iptal davasıyla aynı anlamı taşır siz karitirdiniz muhtemelen
-
@bindokuzyüz3 neyi karıştırdığımı anlamadım hocam
-
@ist-345 hocam ben bu soru için bişey yazmıyacak artık ben öyle düşünüyorum birazda baktım kitaplardan hayırlısı artık
-
@toranj geri alma işlemi idari yargı işlemi değil hocam siz iptal davası ile geri alma işlemini karistirdiniz diye tahmin ediyorum
-
@bindokuzyüz3 onunda asıl sebebi kitaplarda hep geri alma işlemi = iptal davası yazıyor olmaları
-
@bindokuzyüz3 evet değil hocam ama anlamadım demek istediğinizi aynı sorudan bahsetmiyor muyuz acaba?
-
@tugaygunes ödeme gücüne ulasmayla ilgili soru
-
@toranj yada aklımızda başka soru uzerinden aynı soruyu tartışıyor olabiliriz çünkü dguydan sonrada aynı tartışmanın benzerine şahit oldum
-
@toranj, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@toranj idari yargı yerleri işlemi hukuka aykırı bulur bırakır . idarenin yerine geçip işlem tesis edemez. o yüzden o cevap yanlıştı
Soruda doğru şık soruluyordu hocam, DGUY sınavında ağzımız yandığı için altını çizerek okudum soruları, cevap da geri alma işlemi sadece hukuka aykırı işlemler için olur şıkkıydı
-
performans program olan sorunun cevabı hangisi
-
Tam yargı mı ? Yürütmeyi durdurma mı?
İdari yargı sorusu? -
@gencburokrat şimdide dguy u unuttuk ne zaman açıklayacaksa artık
-
@dmt_gml tam yargı
-
@gencburokrat hocam doğruyumu yanlışımı soruyor şu an kafam karıştı:) ama sadece huukuka aykırı işlemler geri alınır diyordu. bunu işaretledim. çünkü hukuka uygun işlemlerde geri alınabilir
-
@toranj, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@gencburokrat hocam doğruyumu yanlışımı soruyor şu an kafam karıştı:) ama sadece huukuka aykırı işlemler geri alınır diyordu. bunu işaretledim. çünkü hukuka uygun işlemlerde geri alınabilir
Ben eminim doğruyu soruyordu, cevabınız doğru