GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@shanks ben hic umutlu degilim hocam dguy u aciklasalardi onceden bir tahmin olurdu soru iptallerine dair ama oda olmadi bekleyecegiz artik
-
@a-okun
toplam harcama: 100
Nüfus: 10
Gsyih: 200Sonraki dönem:
Toplam harcama: 150
Nüfus: 15
Gsyih: 200Kamu harcamaları gsyih oranına göre arttı ama bu artışın kaynağı nüfus artışı yani görünüşte artış.
-
-
@obra toplam harcama: 100
Nüfus: 15
Gsyih: 200Sonraki dönem:
Toplam harcama: 100
Nüfus: 10
Gsyih: 200 bu durumda kamu harcaması gerçekte artıyor mu ? -
@musgrave06 ama işte ordaki kamu harcamaları içinde gerçek olmayan artışlarda var yani kamu harcamalarinin milli gelire göre ARTMASI demek kamu harcamalarının artmasıdır ancak gerçekte ARTMASI anlamına gelmez
-
@musgrave06 burada artıyor ama artmadığı durumu da karşılayan bir durum. D şıkkı fert başına artış diyor. Görünüşte artış olma şansı yok.
-
@alika28 bu şekildeyse cevap azalan getiri olur
-
@musgrave06 hocam şık ta kamu harcaması da artıyordu yanlız. Burada sabit tutmuş sunuz
-
@obra hocam kamu harcamalarını nüfus arttı diye artırmak biraz garip geldi hatta nüfus artınca kamu harcamalarının birim maliyetinin düşme sebebidir nüfus artışı. Ben böyle biliyorum örnek olarak ulusal güvenlik hizmetleri bir kamusal harcamadır nüfus arttı diye daha fazla polis almaz devlet. O yüzden nüfus artışı yüzünden gerçek artış olmaz aksine görünüşte azalış olmaktadır
-
@alika28 cevap azalan getiri hocam bunda israrciyim ben
-
@kaimoğlan http://i.hizliresim.com/8z5bOW.jpg
Ben de o kitapla çalıştım. Yanıltmış olabilir bizi. Gib’in ne diyeceğine bağlı ben de program dedim ama yanlış saydım.
-
@baybatur evet şekil bu eyvallah kardeşim
-
@baybatur bu soruyu d yaptım neydi hatırlayamadım ama çok mantıklı geldi
-
@musgrave06 Reel bir artış mı bunu nereden bilecez belki para ekonomisine geçti belki enformasyon fırladı şıkta reel demiyordu
-
@alika28 yalniz emeginize saglik hocam sagolun sahane oldu bu hem bir daha girersek iyi oldu
-
@baybatur bilerek sabit tuttum nüfusa birlikte kamu harcaması artıyorsa , kamu harcaması sabitken nüfus azalıyorsa gerçekte artıştan bahsetmemiz gerekir çünkü fert başına kamu harcaması artmış olacak örnek vermek gerekirse
1000/ 10nüfus
1000/5 nüfus -
@walrass06 şık kini hatırlamıyorum ama hem parasal artış hem de fert başına artış var diyordu. Kaçari yok artmış yani
-
Arkadaslar sinav zor dedik ama dogrularin masallahi var maras icin giren yok mu merak ediyorum
-
@a-okun yani 100 kişiyle 1000 kişinin güvenliğini sağlamak devlet için aynı maliyete sahiptir mi diyorsun hocam?
-
@musgrave06 hocam tamam da Kh artmamis ki önce bı artış olması lazım ki sonra gerçek te mi görünüş te mi ona karar verilebilsin. Sizin dediğiniz de sadece nüfus azalmış. Bu kamu harcaması artışı bile değildir ki