GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@obra aynen öyle hocam kamusal mallarda sıkışıklık maliyeti de bu yüzden ortaya çıkıyor. Nüfus arttı diye kamusal hizmetleri artırmaz devlet
-
parasal artışın yanında fert başına harcamanında artması
BAZ alırsak 1000 parasal artış kişi sayısı 10
yeni artış 1100 fert 10
burada parasal artışın yanında fert başına bir artış var ancak enflasyonu parasal artış olarak kabul edersek gerçekte artıştan söz edemeyiz ancak kamu harcaması / gsmh da enflasyon her ikisi içinde artar oranı değiştirmez -
@a-okun çok farklı düşünüyoruz hocam öyleyse.
-
@musgrave06 hocam bu biraz zorlama oldu sanki ya. Yani fert basina ve parasal artış var diyecek ama artışı enflasyon la eritecek. Ve bize enflasyon dan bahsetmiyecek. Gib bile bu kadar sacmaliyamaz bence. Sözüm size değil yanlış anlaşılmasın.
-
Yanlış anlaşılmasın ama kamu harcamaları sorusu çok net parasal artışın yanında fert başına miktar artışı gerçek artış
-
@obra hocam kaynakları gözden geçirdim sen doğru söylüyorsun nüfus artışı, askeri, siyasi, sosyal, ekonomik ve teknolojik nedenler gerçek artışı gösteriyormuş ben çok yanlış düşünmüşüm
-
@obra Hocam performans diyenlerin tek dayanagi fayda maliyet analizine yer vermis olmasiydi bu çürüdü. Sadece bu kitap degil bircok kaynakta bu boyle. Performans butcenin kilit kelime grubu birim maliyet olmali. Soruda toplulastirilmis arac ve amaclardan bahsediyordu. Temkinli olmak iyidir ama buyuk olasilikla program butce olacak
-
@a-okun öyle ama kamu harcaması / gsmh oranındaki artış da 2 cevabı olduğu şüphesi yaratıyor
-
@a-okun yalnız nüfus artışı iki şekilde de cevap olabiliyor arkadaşlar. Bu diğer şık Lara göre değişiyor.
-
@musgrave06 yok hocam ben yanlış yapmışım enflasyon var sonuçta enflasyon artınca yapılan harcamanın değeri parasal olarak artıyor gerçekte artmıyor o yüzden gsyih a göre oranı haliyle artıyor yanılttım sizleri de kusura bakmayın
-
@baybatur aradan Ahmet gibi bişey zannimca
-
@kaimoğlan sadece o değil hocam min maliyet alternatif program ibareleri var ve 2012 nisan guy 65. sınav sorunununsa aynı olması performans demeye tutunurdu bizi
-
@a-okun dostum oransal artış diyor kamu harcamasını parsal arttı gsmh de parasal artıyor
-
@baybatur evet kamu harcamaları nüfus artış hızından daha fazla artıyorsa gerçek artış yazıyor kaynaklarda
-
@duyguuu37 ben girdim hocam yaklaşık 20 civarı yanlışım var sizin ?
-
@musgrave06 hocam soruyu görmediğim için şu an kafam çok karıştı emin olmadığım için daha fazla yanlış konuşmayım en iyisi ben
-
@kaimoğlan ben de öyle düşünüyorum hocam ama pareto kitabı yüzünden yanlışım çıkacaksa da helal olsun çok faydasını gördüm
-
@gkhn-gnr Hocam dikkat ederseniz o soruda birim maliyet vurgusu var. Performans butceyi soran bir soruyu birim maliyet olmadan kolay ayirt edemeyiz. Kaldi ki program butce performansin gelismis halidir.
-
@kaimoğlan hocam çıkmış soruya ve kabul edilen cevaba baktıniz mi
-
@gkhn-gnr Evet baktim hocam. Siz birim maliyeti gordunuz mu orda