GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@baybatur Gördüğüme eminim ama nereden diye sorarsan hatırlamam hatta şöyle diyordu eğitim sayesinde teknoloji ilerler buda üretimi artırır
-
@shanks eyvallah hocam
-
@baybatur sabit olması için düz olması lazım maliyette değişiklik varken ölçeğe göre sabit getiri mümkün değil hocam.
-
@obra nüfus artışı görünüşte artış nedeni mantığı dışlama olmaz yani yol gibi sokak lambasının yanması gibi harcamalar sabit olduğu için kişi sayısından bağımsız olduğu için arttırmaz kamu harcamasının milli gelir içindeki payı artıyor diğer şıkkta fert başına artış demiş buna tiraz etmiyorum
-
@baybatur hocam ben azalma değil ama miktar eksenine doğru dönmeye başlıyordu sadece gördüğümüzü işaretleyecek olursak önce azalan getiri sonra sabit oluyor diyebiliriz böyle bir şık olmadığı için iptal edilmesi olasıdır. Soruyu hatırlamıyorum kısa dönem maliyet eğrisi olarak verip ölçeğe göre olanı soruyorsa ortalık karışır
-
@obra ne iyi hazırlanması hocam sen geçen senelerin sorularına bak 70 tanesi çıkmış soru bu sene çıkmış soru varmıydı 80 i geçen il olmaz
-
@musgrave06 doğru diyorsunuz hocam. Ama şöyle bir durum var: o şık hem görünüşte artışı ve hem de gerçekte artışı karşılıyor. D şıkkı ise sadece gerçekte artış.
-
@walrass06 geçen sene 76 aldım bu sene 88 bekliyorum. Bu subjektif bir görüş.
-
@a-okun aynen hocam soru dediğin gibiydi. Maliyet eğrisini verdi ve getiriyi sordu. Eğri sadece pozitif değilse o halde tek bir cevabı da yok demektir. Sadece şık kin birinde önce azalan sonra artan diyordu. Diğer şık lar hep artan veya azalan
-
@obra tamam hocam sen iyi hazırlanmışsındır genele niye yayıyorsun ki
-
@walrass06 geçen sene de çok zordu muhabbetleri yapıldı istanbul 72-73’le kapatır dendi. Açın bakın hep buradaydım geçen sene. Hatta 70’le bile kapatır diyenler vardı. Sonuç 77 ile kapattı. Bu senenin geçen seneye nazaran çok zor olduğunu düşünmüyorum. Benzer tarzda yanıltıcı sorular yine vardı. Bu sene ekstra kâr sorusu var abarttıkları.
-
Dun eve ulaşamadigimdan kitaba bakamamıştım fayda maliyet analizine hatirladigim gibi program butce sisteminde de yer veriyor.(pareto-maliye kitabı)Diger ayrintilar da cevabin program butce oldugunu gosteriyor arkadaşlar.
-
Dguy da da böyle muallak sorular vardı. Gib iyisin hoşsun da hazırladığın sorulara otur da bir bak soru mu bu diye.
-
@baybatur bunlar hep cok bildigimizden oluyor hocamgib bizi alsin ogretiriz onlarada
-
@duyguuu37 aynen bence de. ÖSYM kafasıyla gib sorusu çözünce böyle oluyor
-
Dguy da da sorular tartisilirken ne fikirler cikti bircogu da mantikliydi ama yine diyorum ki sorularin iptal olmasi cok zor ve eminim hazirlayanlar bizim kadar detayli dusunmuyor
-
@musgrave06 hocam düz mantıkla konuşursak eğer bu yıl 30bin tl kazanıyoruz ve bunun 20 sini harcıyoruz gerçekte kişisel harcama oranımız 2/3 oluyor ve önümüzdeki yıl 36 bin tl kazandığımızı varsayalım ve harcamalarımızı artırdık diyelim 30 bin tl olarak bu sefer gerçek kişisel harcamamız 5/6 olacaktır yani 0.18 civarında artış olacaktır. Bu yüzden doğru cevabın kamu harcamalarındaki artışın gsyih a göre artması gerçek artışı kesin olarak gösteriyor.
-
@a-okun dostum ben de bunu işaretledim ama herkes parasal artış olan şıkkı söyleyince yanlış kabul ettim nedir şimdi sorunun cevabı tam olarak
-
@duyguuu37 1,2 tane belki olur fazla değil
-
@a-okun Kamu Harcamalarının
Gerçekte Artış Nedenleri ;"Görünürde artış sebepleri yanında, bütçe rakamlarının büyümesinde gerçek artış sebeplerinin de rol oynadığıbilinmektedir. Kamu harcamalarının artan milli gelire nazaran daha fazla bir oranda artmasıdır "
bir kaynakta bunu buldum.
Ayrıca Wagnerin Gerçekte artış nedenlerini anlatması ve Kamu harcaması / GSMH oranın 1 den büyük olması da bunu kanıtlar nitelikte haklısın