GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@gencburokrat kusura bakmayın yanlış oldu bunu anlamayacak ne var hocam
-
@baybatur hocam işte o büküm noktasında bitiyordu eğri devam etmiyordu
-
@a-okun direk o tarihteki rakamlar bu dimi ekstra bişiy yapılmıcaktı soruyu hatırlamıyorum ben de
-
@baybatur kamu harcamalarının gerçekte artış sorusuna ne cevap verdiniz?
-
@frankell-p tarihler bu şekilde evet hocam
-
@beveridge-eğrisi kamu harcamaların hem parasal olarak artar hem de fert başına artar yaptım ama içime sinmedi.
-
@fridakahlo tamam işte sizin dediğiniz gibi düşünüp 1-4 yaptım cevabı. Ama millet yerlerini karıştırıyor 1-3 diyor
-
@beveridge-eğrisi aynen. Hem parasal olarak hem de fert başına artıyor diyordu. Garanti artıyor yani.
-
arkadaşlar kamu harcamalarının gerçekte artışını soruyordu
Kamu harcaması / Gsmh oranındaki artış diyordu cevap o değil mi -
@musgrave06 evet bunu işaretledim hatta wagner in gerçekte kamu artışının sebebinin formülü de var hatırlarsınız.
-
@baybatur Kesinlikle kıvrılmıyor hatta o yüzden sabit geçti bir ara aklımdan
-
@beveridge-eğrisi Kh artsaydi ama fert başına yansimasaydi o zaman bu görünüşte artış olurdu. Mesela nüfus artışı. Ama burada özellik le belirtmiş.
-
@baybatur bende öyle dedim hatta kitabımda da aynısı yazıyor. Ancak hamu harcaması/gsmh diyen var ama bu kamu kesiminin ekonomideki payını yansıtıyor diye biliyorum
-
@musgrave06 nüfus artışında kamu harcamaları gsmh’a oranla artar ama kişi başına bir artış olmaz. Görünüşte artış olur.
-
@james-buchanan Alican hoca ödenmemiş sermaye dedi
-
@obra tamam orada görünüşte artış olur ama burada fert başına artış var diyordu açık açık. O şık kesin doğru yani
-
@obra ya da enflasyonda veya ayni ekonomiden nakdi ekonomiye geçerken falan da artar ama gerçekte artıştan bahsedemeyiz. Bende böyle düşümdüm.
-
@baybatur evet hocam ben de onu yaptım.
-
@baybatur Daha iyi mühendisler daha iyi üretim yapar daha iyi bilim adamları daha iyi makinalar icat eder
-
@shanks daha önce böyle bir soru çözdünuz mu yoksa mantık mi yürüttünüz