GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@dmt_gml hocam teşekkürler ilk soruyu hatırladım ve doğru yaptığımı düşünüyorum ikinci soruyu tam hatırlayamadım kısa dönemde tam rekabet piyasası kar max koşulunu soruyordu diye hatırlıyorum böyle miydi soru
-
@alika28 marjinal maliyet diyordu hocam
-
@a-okun teşekkürler hocam
-
- HSİP
- Yasal yedek
- Tahvil anapara borç faiz
- Özel kesim tahvil senet bona
-
80 i geçen il olmaz gibi yüksek alan yerler daha düşük kapatır
-
@futureguy 3 te tahvıl ana para borç taksıt vardı 4 resmî özel kesim bono senet
-
@alika28 aynen kar max koşulu soruyordu. Mc artarken olmalıydı. Rica ederim
-
80’i geçen iller olacak bence. Öyle 73-74’lere inecek bir sınav değildi.
-
Arkadaşlar konu kapandı mı bir mutabakata vardımız mı bilmiyorum ancak iç borçlanma ile ilgili çok fazla tartışma oldu bende ilk kez bu konuda bilgimi paylaşmak istedim. Eğer soruda özellikle yerselliğe göre, kişiliğe göre diye bir şey belirtilmiyorsa piyasanın uyruğuna göre cevap verilmelidir. Piyasanın uyruğu ise Türkiye deki bankalar TTK ve Bankalar kanunu uyarınca hükümleri uygulamak zorunda olan bankalardır. Bu bankalar yabancı kuruluşlar da olsa HSBC gibi Bizim ülkemizde bizim kanunlarımıza göre sermaye yapısını bddk dan aldığı izinle ve merkez bankasının yaptırımlara göre davranmak zorundadır bu sebepten dolayı Türkiye de kurulan banka Türkiye deki piyasa içinde yer almaktadır. Devlet borçlanması yeri geldiğinde zorunlu borçlanmaya gitmektedir ve genelde bunu Türkiye deki bankalardan yapmaktadır altın döviz tl euro yen para cinsi önemli değildir bu sebepten dolayı soruda kesinlikle bir hata yoktur değerli hocalarım eminim geçmişteki çıkmış sorulardan kpss gibi sınavlarda sorulduğunu görmüşsünüzdür hatırlamıyor olabilirsiniz. Kıbrıs farklı bir ülke bizim için tıpkı Almanya Azerbaycan gibi kendi piyasası var.
-
Arkadaşlar LİFO sorusu 780 kesin mi?
-
@karaahmet641 13x60 kesin
-
@a-okun yani hocam cevap olarak ne düşünüyorsunuz çünkü ben de sizinle aynı fikirdeyim
-
@fs Türkiye deki yabancı bankadan alınan dolar tl altın iç borçlanma sayılır.
-
@a-okun tamamdir hocam
-
Arkadaşlar bu artan getiri sorusunu ben mi yanlış hatırlıyorum. Grafik de önce artan sonra Max a ulaşıp azalmaya başlayan , dolayısıyla yatay eksende kıvrılan bı eğri yokmuydu. Maliyet olduğu için getirisi önce azalan sonra da artan olmuyormu cevap ?
-
@baybatur klasik azalarak artan grafikti hocam.
-
@a-okun, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
nan dolar tl altın iç borçlanma s
@a-okun, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@karaahmet641 13x60 kesin
hocam bir de kaydı silinen önceki dönem geliri cvp 100 borçlu,671 alacaklı mı? -
@obra aynen birader bence 90 altida olmaz olmamali
-
@obra yani hiç azalmiyordu oylemi
-
@baybatur azalarak artan hocam işte artma derecesi azalıyor.