GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@gkhn-gnr evet hocam öyle yaptım
-
@atlantiss23 tamam hocam maliyet artıyodu yani cevap azalan getiri değil mi
-
@ıslm bende net önce azalan sonra artan diyorum
-
@gkhn-gnr yanlışı mı soruyodu
-
@ıslm 150-225
-
Biz bu soruları toplamalıyız ama üstadlar cevaplasın soruları tahmini net çıkaralım
-
@gkhn-gnr aynen cevap oydu
-
@moonlight o soruda sormaya calistigi issizlik enf grafigi
-
@atlantiss23 bnde imzamı atıyorum :))
-
@ucanbalon eğri yukari doğru çıksa azalan getiri olur ama eğri belli bir yerden sonra bükülüyordu. Yani artan getiri başlıyor
-
@atlantiss23 orda eğri azalmıyor ki sadece büküme kadar gelmiş burada önce azalan sonra artan getiri demek parabol eğriye haksızlık olur gibi
-
@atlantiss23 hocam orda bükülüp kalmış maliyet azalmamışki aşğıya gtmemiş eğri bize o arayı soruyordu zaten yani bence öyle
-
@atlantiss23 hocam ayrıca getiri öyle maliyet grafiği azalmaya başlıyor diye yorumlanmaz ki getiri ortalama maliyete göre yorumlanır özellikle uzun dönem demiş ortalama maliyet eğrisine göre yorumlayin diye
-
Geri alma sorusu vardı. Hatırladığım kadarıyla geri alma sadece hukuka aykırı işlemlerde olur. Ondan dolayı cevap o olacaktı sanırsam
-
@ıslm, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@atlantiss23 orda eğri azalmıyor ki sadece büküme kadar gelmiş burada önce azalan sonra artan getiri demek parabol eğriye haksızlık olur
Azalan getiri demek icin kesinlikle eğrinin yukarı çıkmadı lazım yani max olmadan direkt yukarı çıkmadı. Sorudaki eğri yatay eksene yöneliyordu -
@atlantiss23 eğri toplam mal. azalarak artığı durumu gösteriyor ama sonuçta maliyet artıyor ve ölçeğe göre azalan
-
@okanugur notlarım arasında trde para cinsi iç borç olarak kullanılıyor yazıyor. soruda 2 tane tl ile borçlanma vardı ya ingilteredeki türk vatandaşı yada kıbrıs bankasından tl ile borçlanma ikisinden biri bunu cevabı. içerdeki yabancıdan döviz almak iç borç sayılmaz.
-
Arkadaşlar ne önce azalıp sonra artması falan ya eğri büküme kadar gelmişti sadece ve eğri boyunca azalarak artıyordu. Üretim arttıkça maliyet illaki artcak ama eğer azalarak artıyorsa (tc/tm) ölçeğe göre artan getiri var demektir.
-
Toplam maliyet eğrisi azalarak artıyor yani marjinal maliyet azalıyor yani ölçeğe göre artan getiri
-
@noturns, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Öncelikle geçmiş olsun hatırladığım kadarıyla hukuk sorularını toparladım arkadaşlar.
1 milli mücadele dönemi anlaşma yapılmayan ülke?
2 çok partili hayata geçiş.
3 Bakan ve bakan yardımcısı seçilme cb atar meclis onaylar
4 Sadece danışma görevi
5 Tam yargı davası
6 omdsman
7 Anayasa teklifi
8 il idaresi
9 aeg
10 olağanüstü kazanım
11 saklı paylı mirasçı
12 dernekler
13 zihni kayıt
14 alacaklının temerrüdü
15 borcu sona erdiren haller
16 zamanaşımını durduran sebeptir
17 zilyetlik
18 limited şirket
19 ticaret ünvanı
20 ttk da sayılan tacir yardımcısı
21 iflasa tabi olmayan
22 haczedilebilen mal
23 vergi oran ve istisna
24 sermaye olarak getirilmeyen
25 tüzel kişilik
26 gaiplik kararı ne zaman alınır
27 sınırlandrılamayan haktır
28 siyasi haktır
291 talep esnekliği nedir
2 ölçeğe göre getiri?
3 ıs lm ikinci bölgede olan nedir?
4 yeni klasikler
5 mutlak üstünlükler sorusu
6 merkantalizme göre yanlış önerme?
7 tam rekabet piyasasında hangisi doğrudur.
8 mobetaristler ve keynes boşluk doldurma sorusu.
9 talep esnekliğine göre fiyat belirleme
10 makro iktisat temelinde hangisi yanlıştır.
11 Marshall lerner koşulu
12 Ao:200 c 0.75 t 0.2 ise milli gelir?
13 engel eğrisinin konumu
17 dairesel birleşmedir
18 avro alanı sorusu
19 Breetton woods hangisi olmamıştır?
20 ödemeler bilançosu cari kaleminde yer almaz.
21...