GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@2761 soru açık değildi eğriyi adam gibi çizin max olmuş ama azalıp azalmadığı net değildi
-
@phateh philips eğrisi mi yani cevap
-
bi suru formul denedim bi ben bulamadim , cikartamadim
galiba su c=0,75 , t=0,2 , harcama 200 milyar sorusunu -
@balans-etkisi işsizlik tanımı yanlıstı
-
Reel yurtiçi gayrisafi hasıla tanımında sadece mal diyordu ama mal ve hizmet olması lazım yanlış cvp bu galiba
-
@okanugur öyle hocam ben de onu işaretledim altın maden stoku sınırlı ve kimdeyse o karlı çıkar diğer ülke çıkmaz
-
@balans-etkisi toplam maliyet eğrisinin azalarak artması marjinal maliyetin azalması anlamına gelir zaten
-
@noturns, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Öncelikle geçmiş olsun hatırladığım kadarıyla hukuk sorularını toparladım arkadaşlar.
1 milli mücadele dönemi anlaşma yapılmayan ülke?
2 çok partili hayata geçiş.
3 Bakan ve bakan yardımcısı seçilme cb atar meclis onaylar
4 Sadece danışma görevi
5 Tam yargı davası
6 omdsman
7 Anayasa teklifi
8 il idaresi
9 aeg
10 olağanüstü kazanım
11 saklı paylı mirasçı
12 dernekler
13 zihni kayıt
14 alacaklının temerrüdü
15 borcu sona erdiren haller
16 zamanaşımını durduran sebeptir
17 zilyetlik
18 limited şirket
19 ticaret ünvanı
20 ttk da sayılan tacir yardımcısı
21 iflasa tabi olmayan
22 haczedilebilen mal
23 vergi oran ve istisna
24 sermaye olarak getirilmeyen
25 tüzel kişilik
26 gaiplik kararı ne zaman alınır
27 sınırlandrılamayan haktır
28 siyasi haktır
29AEG dediğiniz hangi soruydu ?
-
@gannicus O soruda hangisi yanlıştır diye soracaklardı bence soru hatalı gibi geldi
-
@kpss01 evet baskan
-
@okanugur evet bu sebepten cevap bunlardan biri diye düşünüyorum piyasa veya vatandaşlığa göre ayırmamış ayırmazsa kural yerli para olması diye biliyodum notlarım da böyle bu sebepten ben ingilteredeki türkten tl ile borçlanmak dedim ancak emin değilim belki de kıbrıstır ama sınav cidden zordu çeldirici soru doluydu bana göre 80i bulan ilin olması zor daha önce 2 defa girdim bu sınava geçen yılki sorular kolaydı bu sınava göre.
-
@furkanbey 400
-
@gannicus, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Geri alma sorusu vardı. Hatırladığım kadarıyla geri alma sadece hukuka aykırı işlemlerde olur. Ondan dolayı cevap o olacaktı sanırsam
bu soruda idari yargi geri alma islemi yapabilir gibi bir sık vardı ? idari yargı geri alabiliyor mu yargida iptal olarak gecmiyor mu ? bilen var mı ?
-
@saitulukurt aynen hocam B grubu idim A şıkkıydı
-
@furkanbey, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
bi suru formul denedim bi ben bulamadim , cikartamadim
galiba su c=0,75 , t=0,2 , harcama 200 milyar sorusunuBende çok merak ediyorum o soruyu 500 yaptım ben kendimce bir formülle:)
-
@furkanbey 500 buldum ben
-
@2iki hocam zaten 80 asarlarsa sıkıntı olcak gibi şuan nereye atsam elimi kuruyor bugün
-
@ilanmılano net sadece hukuka aykırı işlemler geri alınır geçmişe etlikidir geri alma kaldırma ise geleğe etkili hukuka aykırı ve uygun işlemler kaldırılır diye biliyorum eminim sadece hukuka aykırı işlemler geri alınır
-
@ucanbalon 500 çıkmıyor muydu ben de öyle yaptım
-
@balans-etkisi aynen hocam