GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@alika28 hizmet kelimesinin olmamasi onun yanlis bir tanim oldugu anlamina gelmez. Mallarin piyasa fiyati uzerinden degeridir. Burada yanlis birsey yok. Burada sadece malların piyasa fiyati uzerinden degeri deseydi yanlis olurdu.bu soruya bende cok takıldım ama issizlik tanimi cok bariz yanlisti.
-
@alika28 ayrica hocam soyle dusunun. Calismayan kisima issiz denir kelimesindeki yanlisliga bir odaklanin. Issiz calismak isteyip is bulamayanlara denir. Calismak istemeyen kisi işgücüne dahil olmadigi icin işsiz kategorsine girmez. Issizligi tanimlayabilmek icin işgücüne bakmamiz lazim. Isgucu calisan ve is arayanlara deniyor. Bu yüzden her calismayan issiz degildir. Saygilar
-
@tahkikat hocam sizi gerçekten kutlarım grafiği çok güzel analiz etmişsiniz detaylı şekilde incelediğimde ve okuduğuma göre ölçeğe göre artan getiri durumu kısa dönemdeki ac eğrilerinin minimum noktasından hareketle çiziliyor dolayısıyla ltc vermedikleri için(soruda sadece TC diyordu) tc nin artan kısmında ve dışa doğru bükülme noktasında ac eğrisinin konumu azalan seyir izliyor getiri de ac ye göre hesaplandığından uzun dönemde artan getiri oluyor. Ben azalan getiri yaptım ama fena düştüm ama üzülmüyorum çok dikkat ve tecrübe isteyen bir soruymuş.
-
@okanugur AC azalıyor haklısın zaten maliyet artışını gösterip de burda getiri artar mı diye soracak kadar basit olduğunu düşünerek biraz saflık etmişiz
-
@tahkikat bence ya 300-375 yada 150-225 arada 75 olduğu kesin onu bulup salldım zaten o soruyu:)
-
@tahkikat Hocam aynı sorudan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama "ölçeğe göre getiri" sorusu uzun dönem ile alakalı bir soru. Siz kısa dönem azalan verimler yasasına göre yorumlamışsınız. Ölçeğe göre getiri uzun dönemde ortaya çıkar. Ortalama maliyetin pozitif eğimli olduğu sıkımda ölçeğe göre azalan getiri vardır.
-
@alika28 hocam peki c şıkkında da üretim artması büyüme diyordu bu doğru mu? çünkü ülkedeki üretimi q=100 p=20 dedim sonraki yıl içinde q=200 p=5 dedim üretim artışı büyüme olmadı. ne diyorsunuz bu konuda?
-
Bu 1-3 cevabının a grubu için hangi şıkta olduğunu hatırlayan var mı ?
-
@kaizen 4 şık var, hepsi de ölçeğe göre getiriyle ilgiliydi. Dediğiniz gibi olsaydı, kısa dönemi içeren bir ifade olurdu. Toplam maliyetlerin azalmasından bahsediyordu soru. Üretim miktarı artıyor ve her seferinde daha da azalarak artan bir toplam maliyet söz konusuydu. Eğer grafik dikey eksene doğru dönen bir görüntüye sahip olsaydı -dikey eksende toplam maliyet vardı- haklıydınız.
-
@tahkikat @kaizen uzun dönemde azalarak artar ya da artarak artar düşüncesi tamamen yanlış olur çünkü uzun dönemde birim başına maliyet hesaplanamaz işin içine sermaye de giriyor o soruda pozitif eğimli bir toplam maliyet eğrisi olduğundan isterse slalom atarak artsın ölçeğe göre azalan getiri olması gerekiyor.
-
@okanugur büyümenin tanımı yanlıs degilmi zaten.O soruda iptallik bir soru bnce.
-
@zenginmemur, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@okanugur büyümenin tanımı yanlıs degilmi zaten.O soruda iptallik bir soru bnce.
Simdi baktım büyümenin tanımı zaman icinde artar kelimesi dısında sanki tanım dogruymus.Cevap muhtemelen işsizlik tanımı yanlış.
-
Bugün açıklanır mı arkadaşlar sonuçlar
-
@mehmedoglu d şıkkıydı galiba
-
Ulusal varlık sorusunun cevabı nedir?Niye bunu kimse tartışmamıs.
-
@friedmanmilton kimse yok hocam şu an eğitim biriminde bayramdan sonraya kalır
-
Çoğu arkadaşımız 85 ve üzeri bekliyor ama her sornun altında başka bir şık doğru diye tartışılıyor. Istanbul bana kalırsa 74-75 gibi kapatir. Diğer iller 70 üstü.
-
@sinan-taylan cogu arkadas 85 üstu bekliyirsa diger illerden özellikle Ankara İzmir Bursa bunlar yüksek kapatır
-
@bir-i̇ki sağolasın üstad teşekkür ederim
-
@zenginmemur, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Ulusal varlık sorusunun cevabı nedir?Niye bunu kimse tartışmamıs.
Tartışıldı da kısa sürdü. Cevap Ulusal Mali Varlık olacakmış.
Ulusal servet = Fiziki sermaye + Beşeri sermaye + net yabancı kaynak diye formül paylaştı bir arkadaş, başka kaynaklardan da doğrulandı.