GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@duyguuu37 hocam bildiğim kadarıyla şahış şirketleri KURULURKEN 501/500 yapar fakat SERMAYE ARTTIRIMI dediği için soruda şahıs şirketleri 131 ortaklardan alacaklar borçlandırılır,ayrıca TTK ya göre şahış şirketleri kurulduktan sonra sermaye taahhüt kaydı yapmaz(501/500 yapmaz)
-
Lımited sırket ortak sayısı 50 ile sınırlıdır.O soruda ortak sayısi sınırsiz diyodu.
-
@futureguy tesekkur ederim hocam
-
@burc6 Yok hangisi vardır diyordu
-
@maglzz Alican hoca her şekilde kullanılır dedi ayrıca çıkmış soru da var her şekilde cevap belli
-
@baybatur iste hocam zaten sizinki dogrudur.Ilk gunden yani sıcagi sicagina bu is olur.Simdi aradan kac gun gecmis tartisilmamıs cevabin yuzde 20 oldugunu yazmak biraz garip.Unuttuk gitti ortalmadan mi istiyordu.bn nerden bileyim.Ha bnde limitedin yanlis oldugunu soyluyorum.Soruda ortak sayisi sinirsiz diyordu
-
Arkadaşlar 3 gündür burda soru tartışlıyor sadece 2 soruda uzlaşamadık. Büyük ihtimalle de uzlaşılamayacak. O sorular iptal edilmeli. İşsizlik ve enflasyon, ve iç borçlanma. Diğer bütün sorular tartışıldı.
İtiraz
Geri alma
Ombudsman
Mutlak Yansıma
Program bütçe
Engel eğrisi - lüks mal
Lifo 780
Kar %20
Faiz 960.000
Bu sorular tartışmaya kapalı -
-
@futureguy kar sorusu dısinda katiliyorum.Kar sorusu yuzde 25
-
Tartışılan sorulardan 8 yanlışım var, linç yemek istemiyorum
-
@zenginmemur sınırsız demiyordu 1 veya daha çok kişiyle kurulan diyordu üst sınır demiyordu tam olarak şunu yazmıştı Bir veya daha çok gerçek ya da tüzel kişi tarafından, bir ticaret unvanı altında kurulan şirketlere limited şirket denir. Yani kopyala yapıştır yapmışlar bir nevi cevap ltd şti
-
@zenginmemur hocam emin ol cevap 20
-
@futureguy bi soru daha var oryodoks keynes cevabi belli mi
-
@pablomu adi komantitde öyle degil mi
-
@zenginmemur aynen sınırsız demiyordu bir veya daha çok diyordu.
-
Arkadaşlar bu net dış yatırım değil de mali varlık diyorlar sorunun cevabına bunun hakkında bilgisi olan var mı
-
@zenginmemur aslında o soru bir arkadaşın dediği gibi cümleden de çıkıyordu. Yani ilk boşlukla son boşluk aynı olmalıydı. Emin olmamakla birlikte faiz düşer mg yükselir faiz düşer olmalı. Emin olamadığım için ben yanlış kabul ediyorum hala o soruyu.
-
Satış fiyatı üzerinden dediği için kârın %20 olduğuna ikna oldum. Hepimiz alış fiyatı üzerinden yürüdük ve %25'e atladık.
-
@baybatur hocam 20 olabilir.Ama ilkgün 25di herkes oyle yaziyordu.Yani akilda ilk kalan cevap 25ti cogunluk.Zaten bilemeyecgiz hicbir zman
-
@futureguy bnde bunu yaptim ama bnde yanlis kabul ediyorum bu nedenle bu sorunun cevabida net degil